Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Beginning (více)
Trailer 1

VOD (1)

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (48)

Kushina 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Pro mě je série Roróni Kenšin naprosto jedinečná a dokonalá série nejlepších samurajských soubojů. Skvělé, řekl bych až dokonalé kenjutsu, nádherný příběh, ať už jako celek, nebo co se emocí a lásky týče. Prostě .... Celkově tuhle sérii xx filmů, co v průběhu x let vyšly hodnotím 100%, protože je to jako celek dokonalé. Tento film nám ukázal něco málo (trošku víc) z historie a toho, jak to celé vlastně začalo. 85% ()

Quido 

všechny recenze uživatele

Proč jsem o tohle nevěděl dřív? Epické, výpravné zakončení hrané verze ságy se skvělou choreografií. Jako mnoho dalších, doporučuji začít příběh zde na konci. A malá osobní prosba na závěr - nikdy, ale opravdu nikdy se nedívejte na japonské filmy s českým dabingem. Pokud na tento film v budoucnu narazíte nedejbože na Nově či Primě, tak přepněte, a pak se na něj podívejte jinde. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nádherně nasnímané a skvěle mísící nekompromisní akci s komorním osudovým melodramatem. Jediný problém, bohužel zásadní, je, že nic z toho. Důvod? Vše (ale jakože naprosto lautr vše) v tomto filmu již bylo na plnou hubu řečeno/ukázáno/vyjeveno v cca devíti hodinách stopáže předchozí čtveřice dílů. Ve výsledku tedy rozporuplné dojmy... Veskrze zdařilý film; "jenom" zhola zbytečný, jelikož fanouškům série nemá co nabídnout. Krom výtečné syrové akce, byť i té je o poznání méně než je v sérii zvykem. Zároveň to však jako pátý díl série stěží je pro někoho jiného než fanoušky (jakkoli to může s přimhouřením obou očí fungovat i samo za sebe). ()

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Fantastické ukončenie jednej fantastickej série. Klaniam sa pred Keiši Ótomom, že si dokázal udržať vysoko nadštandardnú kvalitu počas každého jedného filmu a to ich bolo do kopy až päť. Tento posledný je v podstate prequel a dá sa úplne v pohode pozrieť ako prvý film z celej série. Človek sa potom aspoň nebude strácať v deji a postavách, ako sa to občas stalo mne v predošlom diely/dieloch. To bola v podstate aj asi jediná chybička krásy na predošlom diely, že som si nebol úplne istý kto je kto a prečo koná ako koná. Týmto dielom sa všetko parádne vysvetlilo a doplnilo. V budúcnosti si dám repete celej série a užijem ešte viac. Inak k filmu ani neviem, čo napísať. Je to jednoducho fantázia v pohybe, treba vidieť. Obrovský kus estetiky v obraze aj zvuku, herci ako vždy sto percentní a akcia...To je kapitola sama o sebe. Absolútne nádherná, chirurgicky presná choreografia nasnímaná kamerou, ktorá je dynamická, no zároveň sa nebojí experimentovať a ponúkať až umelecké zábery na scénu. Veľmi tomu celému pomáha aj prehľadný strih. Človek ma stále prehľad o akcii, nech už jej je akokoľvek veľa. Tu sú zbytočné všetky slová. Naozaj vrelo odporúčam vzhliadnuť celú sériu. Arigato ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější díl  celé série, jehož děj sice podrobněji rozebírá načrtnutou kapitolu o Kenšinově minulosti, ale vše podstatné bylo v minulých částech dostatečně řečeno či naznačeno. Jako melodrama pak vcelku zdařilé, ale i přes to, že Kenšin je tu pořád zabiják Battosai, tak akce je tu celkem málo a za srdce  i i nic jiného přes její čvachtavost moc nebere. A to ani finální souboj. Formálně ale pořád nádherné, tak za tři. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama