Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Počátek

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Saišúšó The Beginning (více)
Trailer 2

VOD (1)

Ochránce Kenšin byl kdysi nechvalně známý jako zabiják Battósai. Pak ale potkal křehkou Tomoe Jukiširovou a změnil se mu život. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (48)

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Fantastické ukončenie jednej fantastickej série. Klaniam sa pred Keiši Ótomom, že si dokázal udržať vysoko nadštandardnú kvalitu počas každého jedného filmu a to ich bolo do kopy až päť. Tento posledný je v podstate prequel a dá sa úplne v pohode pozrieť ako prvý film z celej série. Človek sa potom aspoň nebude strácať v deji a postavách, ako sa to občas stalo mne v predošlom diely/dieloch. To bola v podstate aj asi jediná chybička krásy na predošlom diely, že som si nebol úplne istý kto je kto a prečo koná ako koná. Týmto dielom sa všetko parádne vysvetlilo a doplnilo. V budúcnosti si dám repete celej série a užijem ešte viac. Inak k filmu ani neviem, čo napísať. Je to jednoducho fantázia v pohybe, treba vidieť. Obrovský kus estetiky v obraze aj zvuku, herci ako vždy sto percentní a akcia...To je kapitola sama o sebe. Absolútne nádherná, chirurgicky presná choreografia nasnímaná kamerou, ktorá je dynamická, no zároveň sa nebojí experimentovať a ponúkať až umelecké zábery na scénu. Veľmi tomu celému pomáha aj prehľadný strih. Človek ma stále prehľad o akcii, nech už jej je akokoľvek veľa. Tu sú zbytočné všetky slová. Naozaj vrelo odporúčam vzhliadnuť celú sériu. Arigato ()

Quido 

všechny recenze uživatele

Proč jsem o tohle nevěděl dřív? Epické, výpravné zakončení hrané verze ságy se skvělou choreografií. Jako mnoho dalších, doporučuji začít příběh zde na konci. A malá osobní prosba na závěr - nikdy, ale opravdu nikdy se nedívejte na japonské filmy s českým dabingem. Pokud na tento film v budoucnu narazíte nedejbože na Nově či Primě, tak přepněte, a pak se na něj podívejte jinde. ()

Reklama

Víteček 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl série. Příběhově obsahojue jenom minimum nového a romance s Tomoe neobsahuje absolutně žádnou chemii a ani trochu nefunguje. Sama Tomoe je snad nejméně výrazná a zajímavá osoba celého seriálu a nejméně zajímavá žena. V takovém okamžiku mám pak problém, jakkoliv se o ní zajímat. Nechápu, proč letošní filmy byly vydány v tomhle pořadí. Final prozradil všechny zásadní události z Počátku a učinil ho víceméně zbytečným. Přitom kdyby byly prohozené, tak Final bude ovlivněn jenom mírně a ničemu by to neuškodilo. Musím tomu nechat, že to vypadá dobře a bojové scény jsou dobře zchoreografované, ale to vše bylo i v předchozích filmech, které neměli tolik neduhů z tohohle. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ještě, že je ten Netflix. Krásné zakončení Samurajské epické série, která končí prequelem, tedy jak vše začalo a na tenhle díl jsem se těšil nejvíc, protože se odehrává v době, kdy Kenshin lidi zabíjel, tedy konečně uspokojím své nenasytné chuťové pohárky na Krev - ( v předešlých dílech lidi bohužel nezabíjí a to byl můj největší problém s celou sérii). Když došlo na akci, tak je to hodně velká paráda, krve stříká požehnaně, je to správně syrové a nekompromisní, Kenshin je fakt skvělá rychlá samurajská neporazitelná mašina a sledovat jej v akci je zkrátka radost, bohužel enemáci zde nejsou tak různorodí a nemají ty ryze Anime/Manga prvky jako v předešlých dílech a nutno dodat, že se zde hodně kladl důraz i na příběh, romanci a melo drama- což je u mne výtka, ale ostatní budou asi radši- protože akce a krev přece dnes už nikoho nezajímá, že jo ( Krom mě!) Vizuálně je to opět úžasné a zasněžené finále v lese je opravdu oku lahodící . Znova si tenhle díl nejspíš nepustím, ale za to nekompromisní Rko jsem fakt rád a je to hezká tečka za celou sérií. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 0/5, Násilí 4/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5. 7/10. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Poslední Kenshin si poprvé (a pravděpodobně naposledy) musí prožít svůj největší úkrok, kterého se dopustil. Ohtomo natočil úplně jiný film, než jaký byl Kenshinový standard a namísto akce se soustředí na etapu života tohoto mladého zabijáka. Co o to, vizuál je pořád nádherný, herci přesní a hudba podmanivá, ale nemohu se zbavit pocitu, že poslední Ruroni Kenshin je slepou uličkou do jinak svěží akční série. Dělá sice z Kenshina víc člověka, než jen chodící stroj na zabíjení, ale namísto nového a svěžího příběhu rozvýjí flashback ze čtvrtého dílu, který dle mého řekl vše podstatné a žádné doplnění nepotřeboval. Kenshina mám jako sérii rád, protože nabízí kvalitní řemeslo, ale čeho je moc, toho je příliš a bez dalšího dílu už se mile rád obejdu. PS: Rozhodnutí prequelu také není nejštastnější. Nejen, že film občas kombinuje flashbacky z předchozích dílů (točené 2014, takže je stárnutí herců patrné), ale například do hry (nutno říct bezdůvodně) hodí postavu, která působí víc staře, než v předchozím (4 díle), který se odehrává několik desítek let poté. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno