Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický "pohlavek". (Tirion)

(více)

Recenze (60)

Tanmut 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí mě to zase tolik nebavilo, ale až při druhém, náhodném přehrávání dílů jsem si uvědomil, že Atkinson tam je téměř nejméně humorná figura. Hlavní příděl hlodů pochází od detektiva inspektora Grima (David Gray exceluje) a jeho podřízených. Při Grimových neskutečných proslovech jsem se kolikrát až zalykal. "You nick 'em, you lock 'em up and you throw away the door!" ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by měl vypadat vkusný seriál plný skečů z policejního prostředdí. Viděl jsem několik česko - slovenských pokusů o totéž a jen se vždy utvrdil, že Tenká modrá linie je nedostižný vzor. V seriálu se mihnou herci, kteří jsou známí z grotesek Mr. Beana nebo různých filmů s Rowanem Atkinsonem. Seriál nelze srovnávat s Černou zmijí, i když se nějaké podobnosti a srovnání najde. Lze jen potvrdit, že Atkinson dokáže rozdávat humor různých barev. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První série je za pět hvězd a pochybuji, že na tom druhá něco změní. Rowan Atkinson v plné síle skvěle dabovaný Jiřím Lábusem mě snad ani zklamat nemohl. Vybrat nejlepší díl asi nedokážu, nicméně k památným momentům určitě bude patřit přemlouvání sebevraha, šrumec při noční směně, odzbrojení bankovních lupičů v gorilích maskách, turistický výlet s delikventy, inspektor Fowler v kostýmu krokodýla z Petra Pana, zatýkání velmi nebezpečných vánočních koledníků... A bylo toho samozřejmě mnohem víc.____P.S. Druhá série nezklamala. Inspektor Fowler názorně předvádějící strom, jenž obsazuje konstábl Goody názorně předvádějící do ekologie zaníceného demonstranta, mě dohnal k slzám. A závěrečný díl byl krásný.____P.P.S. Seriál se klidně mohl jmenovat Modrá zmije. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další excelntní výkon Rowana Atkinsona v dalším geniálním sitcomu tvůrců Mr. Beana. Kvalit Černé zmije ani Beana to dle mého názoru sice nedosahuje, ale příjemně se na to kouká. Jiří Lábus se na dabérskou roli hodí a co se týče zápletek, je to téměř bezchybné. Skvěle napsané, obsazené i zahrané postavy a precizní hlášky první třídy, to vše dělá z Linie další vynikající sitcom. I když je pro mě z trojice Edmund - Bean - Fowler nejslabší, musím ho ocenit plným hodnocením. Musím ocenit i excelentního Jamese Dreyfuse, který dost možná Atkinsona překonává. A co pak David Haig.. V tomhle sitcomu je tedy bez chyby téměř vše a hláškám a trapným situacím se budete ještě dlouho smát. Za mě tedy 95%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí kompletní první série jsem si Tenkou modrou linii značně oblíbil. Sice nepatří mezi seriály, které člověka smetou vodopádem dokonale vypointovaných vtípků a humor, na který sází je někdy trošku jednodušší, ale to vůbec nevadí, poněvadž divák se baví (typický britcom) a v mém případě opravdu královsky. Bizarní postavičky s výjimkou někdy až příliš natvrdlého Goodyho jsou prima, ale samozřejmě tahounem je inspektor Fowler v super podání Atkinsona. "Přesně tak hochu. Dokud nebudeš tvrďák, ani si tě nevšimne. Takhle jsem jednal se svou ženou. Tvrdě. Jednou jsem jí řekl, že až budu mít chuť přestat pít, tak přestanu. A navíc, když příjdu domů, čekám na stole večeři." - "A ocenila to, že jo?" - "Nevím, už jsem ji nikdy neviděl." ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • V devätnástej minúte v rámci veľkého celku vidieť, ako uprostred ulice zastaví červené policajné auto. V ďalšom prestrihu je však už auto posunuté smerom doľava. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama