Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První setkání s rodinou vaší přítelkyně může být náročné. Ještě těžší je plánovat žádost o ruku na každoroční štědrovečerní večeři její rodiny - přičemž její příbuzní ani netuší, že je lesba. Když se Abby (Kristen Stewartová) dozví, že Harper (Mackenzie Davisová) jejich vztah před rodinou tajila, začne o ní pochybovat… Sváteční romantická komedie Šťastné a veselé zachycuje pestrou škálu emocí spojených s touhou po přijetí ze strany rodiny, snahou být věrný sám sobě a odhodláním nezkazit si Vánoce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nehrát v tom Kristen tak se na to ani nekouknu, vánoce nesnáším a americké vánoce už tuplem. Docela mě přišlo komické, že v USA v týhle době se někdo bojí říct rodině že je lesba. V realu bych se bál spíš říct že jsem heterák. No nic. film se snažil tuhle storku pojmout lidsky především postavama lesbiček, ale nějak mě to nechytlo. ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle rozhodně nebylo feel good movie. Toxická rodina, která se v posledních 5 % filmu změní, tak že jí vše odpustíte? Oh, please. Komedie/romantický žánr? Tak určitě. Až na to že to spíš byl horor/psychologické drama. Z postav mi bylo na blití. Divím se, že to řeknu, ale nejsympatičtější byla Kristen, která tady snad poprvé za svou hereckou kariéru vopravdu hrála. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Filmom Happiest Season som zahájila pozeranie vianočných filmov pre tento rok. Musím povedať, že ma to celkom milo prekvapilo. Trochu som sa obávala povedzme že netradičného spojenia gay tématiky a Vianoc. Kristen Stewart je zaujímavá herečka, hoci nepatrí medzi moje obľúbené, už sa teším na jej nový film Spencer. Neviem, či film sa dá nazvať romantický, ale komédia to veru nebola. Povedala by som skôr dráma. Tie Vianoce sa tam ani veľmi neriešia, sú len takým akoby pozadím. Mohlo by sa jednať aj o Thanksgiving alebo Easter alebo nejakú inú rodinnú udalosť. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn dramedy. Znovu se ukazuje můj problém s očekáváním. Od tohoto filmu jsem očekával komedie, která bude lehce říznutá dramatem. A ono je to obráceně. Ve výsledku to nevadí, protože díky tomu je film lepší, než by jako komedie mohl být. Ale je mi jasné, že to takhle spoustu diváků neuvidím a budou z filmu zklamanější. Režisérka Clea DuVall odvedla dobrou práci a film má díky tomu dobré tempo a fungují zde skoro všechny postavy. Je sympatické, že se DuVall snaží více prodat postavy, než to tlačit do komedie a vymýšlet nějaké fóry či vulgarity. Velkou oporou je zde parádní a velmi trefné obsazení. Kristen Stewart mi sedla a její výkon je dobrý. Mackenzie Davis hraje pěkně a užil jsem si co předvedla. Moc rád jsem viděl Alison Brie, kterou mám moc rád už od seriálu Community. Potěšil mě Victor Garber, jelikož je to herecká jistota a umí dobře hrát. Z počátku jsem měl pocit, že film bude klouzat po povrchu a nepředvede nic nového. A jsem rád, že jsem se spletl. Poslední dvacetiminutovka je totiž super a ukáže v čem je síla celého filmu. A to více mě mrzí, že takovýchto silných momentů ve filmu nebylo více. Šťastné a veselé je dobrý film, ale nečekejte od něho komedii. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Chalani majú Love Simon, baby toto. Konečne dobrý mainstreamový feel good film s babskou gay tematikou. Ako komédia je to síce rozpačité, ale ako vzťahovka to funguje dosť dobre. Aj keď najmä kvôli ústrednému páru (Mackenzie Davis úplne žiari a pokojne by som jej dal nomináciu na Zlatý glóbus, Kristen sa pri enj prekvapivo trochu stráca)). Slabších 8/10 ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Režisérka a spoluscenáristka filmu Clea DuVall přiznala, že se jedná o autobiografický film. (Stanislaus)

Reklama

Reklama