Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2024), 123 h 6 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(14) / Epizody(317)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

montongery 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní trip, ve kterém si najdou své děcka tak i dospělí (stejně jako Simpsonovi nebo South Park). Ale řekl bych, že se zde za pláštěm absurdního humoru a prostředí ukazují problémy a dilemata, který jedinec musí každodenně řešit (takové ty malé problémy jedinců každodenního života) a to ještě více než třeba v South Parku či Simpsonovích, kde je vždy důraz kladen spíše na politiku a naopak na ty 'velké' problémy. A někdy se mi zdá, že Sbongebob svojí absurdností vlastně reflektuje to, co se každý den v nás odehrává, protože náš svět je taky občas stejně, ne-li více, absurdní a na nějakého vnějšího pozorovatele by určitě působil, tak jako působí Spongebob na nás. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Good old Spongebob. Nějaký díly má přece jenom slabší, ale ve většině případů se jedná o ryzí esenci geniality, na kterou se těžko zapomíná. Taktéž se jedná o jeden z mála seriálů, který má lepší český dabing než původní, hlavně díky Janu Maxiánovi, který umí ztvárnit Spongeboba jako snad nikdo na světě. ()

Reklama

Comida 

všechny recenze uživatele

Na nesmyslnost a hloupé fungování světa jsem zvyklý z jiných animáků, nicméně Spongebob nám to ukazuje ve větším měřítku, a celkově to funguje. Je to vtipné a některé epizody jsou originální, nasměji se u nich i když humor může někomu připadat trapný (nýbrž přece jen se jedná o seriál pro děti), nicméně najdou se tu i epizody, které jsou nevýrazné a nejsou tak vtipné. Každopádně jako celek se jedná o příjemný animovaný seriál u kterého divák vypne mozek, baví se a zamiluje si všechny postavy (i toho lakomce Krabse). Přece jen v každým navždy zůstane malé dítko, které rádo kouká na pohádky. 9/10. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

Kdysi mě ukázky na tuto pórovitou, žlutou, infantilní postavičku lezly na nervy. Tehdy jsem ještě nevěděla o co jde. Pak jsem si jednou po škole pustila MTV a málem jsem se srolovala smíchy z pohovky na podlahu. Tenhle originální a pološílený humor je přesně pro mě. Tom Kenny je velice talentovaný člověk, neboť jsem si nikdy předtím nedokázala představit, že by dospělý muž mohl mluvit tak úžasně hravou fistulí. Moje nejoblíbenější hláška, která v naší domácnosti zlidověla: You've got to use your IMAGINATION! *nad hlavou nakreslí rukama duhu* ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

A s pravdou ven, kdo jste podle obrázku nejdřív mysleli, ze SpongeBob je kus ementálu? Nevěřím, že jsem jediný! Celkem pošahaná, občas až vyhulená úchylačinka, ale stokrát lepší než vykozené Winx nebo vymozkovaní Bakugani. SpongeBob je takové otravné hovado, že mě občas i baví. Ale fakt, vypadá jak kus sýru, že jo? ()

Galerie (46)

Zajímavosti (76)

  • Spongebob původně vznikl v Orange County Marine Institute, kde jej vymyslel Stephen Hillenburg (tvůrce seriálu). Ten zde pracoval jako mořský biolog. (P. J. D.)
  • Spongebobova oblíbená barva je béžová a jeho oblíbená příchuť zmrzliny je vanilková. (Karlsberger)
  • Podmořské městečko Zátiší Bikin (v originále Bikini Bottom), v němž se odehrává většina příběhů se Spongebobem, se nachází pod opravdovým existujícím ostrovem, a to Bikini Atoll. (P. J. D.)

Reklama

Reklama