Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Úplně novým veselým příběhem nás tentokráte provedou Timon a jeho upovídaný parťák Pumba - dva nejlepší kamarádi, milovníci pohody a legrace. Snímek LVÍ KRÁL 3, v němž opět uslyšíte písničky Eltona Johna a Tima Rice, mezi nimi také "That´s All I Need!", vás zavede velký kus zpátky do historie před začátkem Simbova příběhu... a dokonce ještě o kousek dál!

V komedii plné opravdových dobrodružství vám Timon a Pumba prozradí, odkud vlastně jsou, jak se spolu potkali a jak Simbovi pomáhali zachránit savanu. Oba dva v příběhu také komentují některé klíčové scény ze Lvího krále - například když král Mufasa uvádí malého Simbu do říše zvířat - ale z vlastního a dost osobitého pohledu, který zdaleka není tak vážný a většinou je dost překvapivý. Největší šok asi zažijete ve chvíli, kdy poznáte skutečnou pravdu o dramatickém uvítání nového vládce, jemuž se všechna zvířata v původním Lvím králi klaní. V příběhu LVÍ KRÁL 3 potkáte všechny oblíbené hrdiny a také dvě nové komické postavičky (Timonovu mámu a strýčka Maxe), uslyšíte svou oblíbenou hudbu a uvidíte ještě mnohem víc. Připravte se na královskou zábavu s Timonem a Pumbou! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (132)

Lukas__ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně víc sedí originální název Lví král 1 a půl, protože je to výhradně recyklace 1 jen z pohledu Timona a Pumby, problém je že fungovali jako dobrá komická vsuvka, ale celý film jen z jiného pohledu úplně potahat nedokázaly, navíc když jednou za čas prolomí čtvrtou stěnu a film se narovinu stopne než si to prase v kině dojde pro jídlo, ..., tak to ještě víc vytrhuje z příběhu. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jediný snímek z celé frančízy, na který jsem se po letech znovu nepodíval, ale asi si ještě něco pamatuji. Inspirace Rosencrantzem a Guildensternem je zde jasně kamufláží pro pár dolarů navíc. Zatímco dvojka byla mezi hromadou direct-to-video sequelů něco neuvěřitelného, toto je očividný parazit, ale s tou nejzábavnější dvojkou, se kterým Disneyho společnost přišla. Timona a Pumbau prostě miluju a nepřesvědčí mě ani mučení ve stylu Clockwork Orange. Vypráví se zde o tom, jak se ti dva potkali, dostaneme se do styku s Timonovou rodinou a i když některé postavy tu jsou kriminálně nevyužity (Mufasa, Scar, Zazu), užijeme si aspoň opět hyeny a nová moudra Rafikiho. Ta premisa s Timonem a Pumbaou v kině správně dává otázku stalo se/nestalo, celkem dobrou nadsázku, ale taky vlastně zároveň trochu zabíjí emoce na obrazovce. Pasáž s výchovou malého Simby je bez ironie straaaašně sladká! ()

Reklama

mp5991 

všechny recenze uživatele

Jak jsem miloval jedničku a ještě víc dvojku, tak trojka mě neoslovila ani trochu. Spíše působí jako ne moc povedená parodie nebo spíš pokus o zesměšňování prvního dílu, což by se dalo brát jako fajn, kdyby šlo o nějakou fanouškovskou tvorbu na youtube, ale jako oficiální třetí díl je to dost mizerné. Dokonce ani nové píšničky tu za moc nestály. ()

avril4234 

všechny recenze uživatele

Tak tretí film ma už jednoznačne očaril najmenej z trilógie. Ale stále patrí medzi moje obľúbené filmy. I keď niektoré vtipné scénky boli až prehnane vtipné a hlavne scénka s kláňaním zvierat pri vítaní Simbu -to ma skôr sklamalo, než pobavilo. Ale napriek tomu to má svoj nádych a je to skvelé ukončenie tohto úžasného animáku :) ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Podstatně slabší kousek, který nebylo třeba vůbec tvořit...už to není rodinná zábava, ale spíše jen něco, co zabaví děcka u televize. Tenkrát jsem na tom byl z nostalgie v kině, ale Timor s Pumbou jen těžili z dobrého jména a zasypávali nás jednoduchým humorem. Kolikrát to nebylo ani vtipné. Ale žádný průšvih to také nebyl, jen to zkrátka oproti prvnímu a druhému dílu cílilo na omezené množství diváků. Váhám mezi dvěma či třemi hvězdami, ale po dnešním maratonu se nemůžu zbavit dojmu, že zde šlo skutečně jen o dotěžení značky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (11)

  • Objevuje se zde scéna, kde se Pumba a Timon hádají, jestli mají pomoct Simbovi nebo ne a Timon odmítne jít s Pumbou, ale nakonec si to rozmyslí. Tato scéna je částečně založena na přidané části z dětské knížky "Disneyho Lví král" od Giny Ingogliy. (HappySmile)
  • Zatímco první lví král je založen na Hamletovi, tento film se inspiroval hrou Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi, která popisuje Shakespearova Hamleta očima jeho dvou přátel z dětství. (HappySmile)
  • V čase 25:25 si našli Pumba a Simon domov za Lví skálou sestavenou z kamene. Pumba sotva proleze malým otvorem. Poté, co je vyruší Simba se svojí písní (v čase 27:35), tak Pumba vylézá z obydlí bez obtíží. Lví skála je v záběru v pozadí špatně natočená, protože by jejich úkryt měl být správně za skálou (Simon se díval za to, co viděl viz čas 23:10). (vera35713)

Reklama

Reklama