Reklama

Reklama

Star Trek

(seriál)
  • USA Star Trek (více)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(22)

V tomhle animovaném seriálu nadabovaném herci z původního Star Treku míří hvězdná loď Enterprise za novými dobrodružstvími. (Netflix)

Recenze (34)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Animovanému Star Treku podráží nohy krátká stopáž epizod. Zápletka, postavy, poselství, všechno to tam je. V tomhle se seriál neliší od svého staršího hraného bratříčka. Ale zatímco v šedesátých letech dostala posádka Enteprise na podmanění diváka necelou hodinu, v sedmdesátkách se musela spokojit s necelou půlhodinou. A to je málo. Všechno se nutně odehrává v poklusu, čímž tím trpí především atmosféra a uvěřitelnost. Napětí se ani nestačí pořádně rozvinout, a už je tu šťastný konec. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na hranou TOSku, ani na jiný hraný Trek to sice nemá, ale je to Star Trek. Pro mě od teď neoddělitelná součást fenoménu se skvělými příběhy, i když jsou krátké, ale většina se povedla a jistě by se dobře vyjímala i v hraném seriálu. A český dabing také není špatný. Občas je to sice až moc pro děti, ale pořád je to sci-fi. Já se u toho vemi dobře bavím, animace se povedla a zábava je to více než příjemná. Pro mě srovnatelné s TOSkou, takže dávám 80%. Toto opravdu jsou cesty hvězdné lodi Enterprise. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Animovaná série, kdysi vysílaná v jedné z českých televizí, není tolik kvalitní jako původní seriál, ale autoři si v ní mohli dovolit o hodně více. Přesto se nápady neustále opakují . Hlasy původního obsazení potěší, ale v podstatě to jinak nešlo. Celá barevná koncepce mi k srdci nepřirostla, přestože své kouzlo má. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Ani ryba ani rak. Epizody jsou kratší, takže ne vždy dosáhnou uspokojivé propracovanosti. Animace je poměrně jednoduchá a jako celek neurazí i když některé sekvence (hromadný běh) působí jako ze seriálu Scooby Doo. Trochu mi vadí přehnané užívání žesťů v momentech kdy se má dít nějaké drama, nemuseli to používat 10x v každé epizodě. Potěší hlasy původního ansámblu a návaznost na některé díly z TOS. Horší tři hvězdy, seriál který celkem neurazí, ale nenabízí nic extra co by nutilo se k němu následně vracet. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kupodivu zdaleka ne tak špatné, jak by se z dobově ohavné animace a mírného cílení na děti dalo tušit - scénáře jsou totiž často použité ty které byly původně určené pro hrané Original Series, jeden díl je dokonce adaptací povídky slavného sf spisovatele Larry Nivena. Stejné zůstalo i obsazení postav. Hlavně druhá série má tak dost velice zajímavých dílů, které si velice snadno dokážu představit zremakované do moderní podoby (stejně jako většinu TOS - ten seriál zastaral ve zpracování velmi, ale náměty tam byly výborné). Ta druhá série je taky první ST který kdy dostal Emmy. 7/10 ()

Galerie (75)

Zajímavosti (16)

  • Po návrate na U.S.S. Enterprise na konci epizódy má doktor McCoy žltú uniformu namiesto lekárskej modrej. Scotty má zase podľa rukávov svojej uniformy hodnosť kapitána. (koba)
  • Producenti Lou Scheimer a Norm Prescon získali v roce 1975 za seriál cenu Emmy pro nejlepší pořad pro děti. (Terva)
  • Hlas vulkánskeho chlapca Sepeka, ktorý sa posmieval mladému Spockovi patrí synovi režiséra Hala Sutherlanda - Keithovi Sutherlandovi. (koba)

Reklama

Reklama