Reklama

Reklama

Hakubo

  • Japonsko 薄暮
Trailer 1

Obsahy(1)

Hakubo je romantický příběh dvou mladých lidí, žijících v provincii Fukushima, kterou v roce 2011 zasáhla strašlivá katastrofa. Ovšem nyní jde život dál... Ona je obyčejná studentka, která se cítí nejistá ohledně všeho, kromě hry na violu. On je obyčejný chlapec, který má rád jednoduchý život a kreslení krajin. Oba se sice vídají večer v autobuse, když se vracejí ze školy, ale opravdu se potkají až během jednoho krásného stmívání v malebné krajině jihovýchodního Japonska. To, co začalo jako podivné setkání dvou lidí, které spojují zájem o umění a obdobné životní hodnoty, se postupně začalo vyvíjet v lásku... (Jeoffrey)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Takový obyčejný, krátký filmeček o jedné studentské romanci. Není tam nic nečekaného či dramatického, spíš to působí hodně civilně a lehce předvídatelně. Celé mi to přišlo jak sledovat zápisky v deníčku mladé puberťačky, co právě prochází svojí první láskou. Ale pořád je pro mě romantika tohohle Hakubo (Stmívání) mnohem zajímavější, než jiný film stejného jména. Autoři se snaží kromě obyčejného příběhu i o nějakou tu poezii a po stránce hudební i vizuální to u mě vlastně docela funguje, kdy dokonce díky tomu poslednímu namalovanému obrazu dokážu uvěřit, že v umění dokážou být zachycené umělcovi city a pocity. Hudba mi vyhovuje, mám klasiku docela rád... No a jaký byl tedy můj dojem? Rozhodně lehce nadprůměrný, ale na druhou stranu nemůžu říct, že bych byl nějak výrazně zasažený, nebo bych cítil potřebu se k tomuhle filmu v budoucnu znovu vracet. Takže ucházející jednohubka... 6,4/10 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Film Hakubo je součástí charitativního projektu Tohoku Trilogy, jehož účelem je pomoci obětem drtivého zemětřesení a následné tsunami v japonském regionu Tohoku v roce 2011. (Jeoffrey)

Reklama

Reklama