Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (414)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Jak jsem řekl, tak jsem udělal. Zkoukl jsem další western. Nadšení je však už menší. Je to především díky zručnému režisérovi. Sam Raimi je jeden z těch lepších režisérů, ale westernový žánr mu asi nesedne. Příběh o pomstě už je docela vyhaslý a předvídatelný, takže ve scénáři bych nějaké velké plus určitě nehledal. Velké plus má film díky dobré atmosféře. Atmosféra městečka Redemption je skvělá. Pistolnická soutěž je luxusní. To čekání, kdy konečně můžou pistolnící vystřelit bylo až neúnosné, takže napětí to má výborné. Herecké obsazní to je lahůdka. Parchant Gene Hackman. Sympaťák Russel Crowe v roli snad nejrychlejšího pistolníka nemá chybu. Mladý a namachrovaný (ve filmu) Leonardo DiCaprio. A hlavně Sharon Stone, která hraje rok po Specialistovi mstící se ženu a nutno podotknout, že ji ty role sednout. Potom samozřejmně další zvůčná jména Bell, Sinise, David a Henkriksen. Bohužel, pokud se zrovna nekonají pistolnické souboje, tak jsou zde hodně nudná místa, která mně opravdu nebavila. Určitě snímek má co nabídnout, ale čekal jsem něco lepšího! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Má to rychlost, dynamiku, režijní invenci a překvapivě i styl, což se o hloupoučkém a klišovitém Spidermanovi ani zdaleka říci nedá. Příběh o pomstě je překvapivě velice koukatelný a v lecčems se připomene legendární Tenkrát na západě. Snad jen tu drsnost Sharon Stone jaksi příliš nevěřím. Oproti tomu Hackman je klasicky brutální, ale na to jsme si od Nesmiřitelných již zvykli. Souboje jsou zajímavě inscenovány a rozhodně se divák nudit nebude. Nicméně vzhledem ke hvězdnému obsazení se dalo čekat přece jen trochu více. Nikdo z tvůrců vyloženě nic nepokazil, přesto se snímek za chvíli vykouří z hlavy a zbyde jen matná vzpomínka. ()

Reklama

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tenhle western je inovativní jen v tom, že místo hrdiny, přijíždějícího se pomstít zákeřnému padouchovi, tu máme hrdinku. Což je navíc nevyužito, na místě Sharon by klidně mohl být chlap a nebylo by třeba měnit vůbec nic kromě milostné zápletky s Cortem (ano, i Russell Crowe má ve své filmografii snímky, kde spíš překáží než co jiného), která navíc do filmu vůbec nezapadá a působí dojmem, že ji tam scénáristé přihodili na nátlak šéfů, kteří tam nějakou milostnou scénu prostě mít museli, "když už tam je Sharon." Film si to bezpečně sviští ve vyjetých kolejích westernových klišé a bez odboček dojede do očekávané stanice. Jediné překvapení pro mě skýtá tím, že po náležitě padoušském Hackmanovi mi tu připadá nejlepší DiCaprio, který se neobvyklé role zhostil se ctí a znovu mi připomněl, že bych nad ním jako nad hercem rozdodně neměla ohrnovat nos. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Já v tomhle minidílku spatřuji hlavně černohumorné narážky na odkazy dob minulých. A pokaždé, když tuhle násilnou frašku z dob Divokého Západu vidím, obdivuji čím dál tím víc Raimiho režijní styl (který si značně pošramotil -pardon- dovařil až Spidermanem). No a také zásadní zlom v jeho kariéře, kdy už začal prstíky strkat do hollywoodské bezedné truhličky. Moc dobře mu to jde s herci, tedy spíš tím mám namysli výběr herců pro určité typy postav. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obsazení filmu je fakt neuvěřitelně vyvoněný. Gene Hackaman tady rozdáva emoce po kilech. Leonardo jako kdyby svým hraním říkal "já že nebyl nikdy herec, tak koukej ! " Sharonce stačí jeden záběr a slintá po ní nejen divokej západ, ale i divokej východ. Russell, to je prostě Russell, miláček i když se tam většinu času proválí na zemi. Každou sekundu tohohle bijáku jsem si užíval jako prase drbání a radoval se z toho, že i po milionté se stále umím radovat z vynálezu zvanýho film. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • V scéne súboja, kde sa stretnú Cort (Russell Crowe) a Spotted Horse (Jonothon Gill), je pri zábere z blízka na Corta vidieť za ním stáť niekoľko ľudí, no po strihu sú v zábere z diaľky ľudia preč. Nasleduje znova záber z blízka a ľudia sú späť. (Jayem)
  • Prosazení Russella Crowea osobně zajistila Sharon Stone. Producenti z toho ale nijak nadšení nebyli, protože si do této role nepředstavovali téměř neznámého herce. (Karlos80)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama