Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Cary Elwes na mě udělal dojem jako Robin z Loxley, zapůsobil jako doktor v Saw... ale jako opravdu dobrého herce jsem ho začal brát až po hajzlíkovi, kterého zahrál v Aktech X -- Princess Bride jsem chtěl vidět vyloženě kvůli němu. S výkonem spokojenost, s filmem též. Tak si tak zpětně uvědomuji, kolik v posledních letech točených pohádkových a fantasy příběhů z Princess Bride vyloženě čerpá, co se týče pojetí a stylu vyprávění. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Film působí i přes slušné gagy a celkovou atmosféru utahaně a sic sám sebe rozkošně shazuje, tak nemá takovou údernost, aby si zasloužil divákovu pozornost celých 98 minut. Celé je to příjemně laciné (potěší humorně přerostlí hlodavci), herecky vděčné, komediálně nadsazené, zahalené do předčítání děduly „Columba“ svému vnukovi „Kevinovi“.. ale podruhé to vidět nechci!! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za devatero útlaky a devatero nezdravými fixacemi na pomstu, žil, nežil, žil, nežil a nakonec žil... S parodií koketující pohádková fraška. V podivných kulisách, s krasoňem Elwesem a humorem pod úrovní očekávání a možného (s jednou crystalickou výjimkou). Takový Princ a pruďas s nasazeným pásem cudnosti. Vnuk paní Columbové se bavil, já moc ne. Možná to bylo Reinerem na místě předčítače.. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Naše pohádky jsou trochu jiné, méně akční, méně vypracovanější, méně vulgární; na duši pohladí víc. Princeznu Nevěstu jsem viděl jako mladší a u toho mělo asi zůstat. Příběh trochu pokulhává, vlastně se to sestává jen z akcí nabitých scének. Jako rušivý element vidím i zbytečné přerušování žvatláním dědy a vnuka. Tahle vzpomínka nebude špatná, ale rozhodně nebudu toužit vidět film znovu. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Chceš říct, že odložíš kámen, já odložím meč a zabijeme se jako slušní lidé?..... Presne moja šálka kávy. Rozprávka plná inteligentného humoru (žiadne vulgárnosti, fekálnosti a podobne) a nadhľadu. Sympatickí hrdinovia, uvolnená atmosféra aj napriek tomu, že ma pri útoku HNV (hlodavci neobvyklých velikostí) poriadne trhlo, len tá hudba bola hrozná. Štýlom je Princezná Nevesta podobná novšiemu Hviezdnemu prachu a je taktiež skôr pre dospelého diváka. Najlepšie scény: Prvý šermiarsky súboj Westley vs. Montoya, útok HNV, návšteva čarodejníka. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 1987 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Celý natáčecí den štáb stála výzva Caryho Elwese, aby ho herec, představující princova "muže na špinavou práci", nešetřil a doopravdy uhodil. Udělal to a Elwes strávil zbytek dne v nemocnici. (Epistemolog)
  • Film se měl původně točit již 70. letech a Fezzika měl hrát Arnold Schwarzenegger. Když došlo k natáčení o 12 let později, byl Arnold již takovou hvězdou, že si jej studio nemohlo dovolit zaplatit. (Kulmon)

Reklama

Reklama