Reklama

Reklama

V Billově mozku: dekódování Billa Gatese

(seriál)
  • USA Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates
Trailer

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Zveme vás na výpravu do mozku Billa Gatese. Známý miliardář se rozpovídá o svých vzorech a smělých cílech, kterých se pořád snaží dosáhnout. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zprvu jsem čekal něco jiného a byl jsem zklamaný, jelikož jsem čekal životopisný dokument o Billovi a celkově odkrytí jeho osobnosti. Lehké nakouknutí se mi dočkalo a nakonec to bylo skutečně inspirativní. Začal jsem Billa více vnímat jako filantropa a zároveň se dozvěděl něco více o problémech v naší společnosti. Jak jsem již psal přesto, že mi to zprvu vůbec nesplnilo očekávání, tak nakonec z toho vzniklo krátké inspirativní dílo, u kterého mě hlavně mrzelo, že má pouhé tři epizody. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Byť má tato minisérie pouze tři díly, tak i přesto se tvůrcům povedlo dokonale zachytit osobní život, dospívání a hlavní motivace Billa Gatese, filantropa, vizionáře a člověka, jemuž skutečně záleží na vyřešení elementárních problémů lidstva. Pokud tedy hledáte inspirativní rozhovor s člověkem, který takříkajíc neusnul na vavřínech, vězte, že zde jste opravdu správně. (Netflix) ()

Reklama

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Přesně podle mých očekávání se z Dekódování Billa Gatese vyklubal skvěle vyvážený a zpracovaný dokument, který vám na vcelku krátké ploše přiblíží Billovu kariéru, angažovanost v řešení klimatických či humanitárních problémů a taktéž jeho osobní život. Celé je to navíc s doprovodem vkusně a tématicky zvolené hudby pěkně namixováno, postupně se všechny tyto části přirozeně prolínají a po celou stopáž si díky tomu dokáží udržet divákovu pozornost. Já jsem tedy určitě spokojen a možná je i trošičku škoda, že nám tvůrci nadělili pouhé tři díly, protože mně by určitě nevadilo zabřehnout do tohoto tématu o něco více. Každopádně i tak dávám velmi solidních 80%. ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný a inspirativní dokumentářní serie. První díl doslova a ho*vně, ale zajímavý. Líbí se mně jeho workoholismus a energie v době, kdy by si mohl jen pasivně užívat majetku. Na druhou stranu bych zase jeho "genialitu" nepřeháněl. Kdyby se narodil někde na předměstí Dalasu v chudinské čtvrti tak by se možná ufetoval nebo makal u pásu. Měl vemil dobré zázemí, myšleno rodinu z vyšší střední třídy co ho od dětství podporovala. Z toho by si mohli vzít uplakánkové a zavistivci s dětmi příklad. Podpora jádra je jediná logická v současnosti. A ohledně očkávní (natočeno před Covidem) je krásně vidět, jak jsou odpůrci na úrovní nevzdělaných kmenových vůdců někde v Nigerii. Krásná paraela. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Seriál, který by mnoha lidí asi rovnou zametlo pod koberec. Tak nějak to od počátku působí jako takový sarkofág a hrobka pro někoho, kdo vlastně stále žije. V tom je asi celá potíž, že zde budete sledovat vyzdvihování někoho, kdo stále ještě žije a kontroverze kolem něj ještě umí být živá. To může být vždycky ošemetné. Taková propagace Billovy neomylnosti a dobroty. Jenže, je to opravdu tak? Dokument je skvěle natočený. V rámci nějaké technické kvality člověk asi nemůže říct ani Ň. Ale poté jsou zde věci jako nějaká příběhová linka, ta totiž dokáže dost zvláštně skákat od minulosti do přítomnosti. Člověk v tom spojení a genialitu najde, ale působí to někdy dost obtížně. Příjemné vyprávění skrze animace trochu i připomíná Montage of Heck. Je asi trochu škoda, že o Gatesovi se dozvíme něco, aby se neřeklo a zbytek je nějak propagace jeho filantropie. Což není špatně, naopak se člověk dozví jedenu velmi dobrou zajímavost o tom, kam nás chce Gates posunout a v rámci zlepšení světa. Ale nebude to lehké. Klidně si dokážu představit za pár let "druhou" sérii, kde se dozvíme jak to tak nějak dopadlo. A byl bych asi plně spokojen. Příjemná, kratší a velmi dobrá jednohubka. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama