Reklama

Reklama

My z Kačerova

(seriál)
  • Česko Kačeří příběhy (více)
USA, (1987–1990), 36 h 40 min (Minutáž: 22 min)

Hudba:

Ron Jones

Hrají:

Alan Young, Russi Taylor, Chuck McCann, Terence McGovern, Frank Welker, Hal Smith, Hamilton Camp, June Foray, Peter Cullen, Tress MacNeille, Kathleen Freeman (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(100)

Strýček Skrblík a jeho tři synovci, Dulík, Bubík a Kulík. Kdo by neznal tyto kačery z Kačerova? Když Skrblík, lakomý milionář sídlící v honosné vile, zrovna nestřeží své peníze před zákeřnými Rafany, vydává se na výpravy za dalším bohatstvím. A jeho malí synovci mu v tom pomáhají po boku Rampy McKváka. Proti nim ale stojí dva silní protivníci, Magika von Čáry a kačer Hamoun. Jejich výpravy ale vždy dopadnou dobře a doma na ně už čeká paní Čvachtová a samozřejmě čas od času hostující kačer Donald. (Zoiberg)

(více)

Recenze (609)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jen málo mých lásek z dětství obstojí i při retrospektivě po dvaceti letech. Výjimkou je sousedovic Eliška, a pak ještě zvířecí farma v Kačerově. Jedinečný dabing plný hlášek, primitivně zábavné příběhy a animace, která je sice starší než já, ale hravě strčí do kapsy polovičku mazanic pro dnešní děcka. ()

Opsha 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že srdečně nesnáším produkci pro děti. Tohle je jedna z mála čestných vyjímek. Žral jsem to jako malý a i teď si myslím že je to jako sobotní raníček po páteční kocovině vynikající. Žádné tuli-tuli, ani přehnaná infantilita, a navíc samé sympatické a zajímavé postavy, podpořené perfektním českým dabingem (přiznám se ale, že jako malý jsem nesnášel hlas Donalda, přišlo mi že můj komiksový hrdina si zaslouží heroičtější hlas). P.S. Ovšem novácký dabing druhé série je dost poprůměrný (a přezpívaná písnička trhá uši), jenže tyhle díly se v původním shání zatraceně těžko. ()

Reklama

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství, který jsem hltal, když se podívám zpátky, úplně neuvěřitelně. Prvních padesát dílů mělo vtip, vážnost, atmosféru, super hudbu, napětí. Dalších padesát, s novým dabingem a lehce předělanou grafikou...mno...ztratilo to vážnost a nabralo dojem "udělejme si ze sebe legraci". Každopádně 5 hvězd za prvních padesát dílů určitě! ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Tohle byly Kačeří příběhy a Kačeřími příběhy taky zůstanou... Ale k hodnocení - zřejmě nejlepší dětský animovaný seriál, který kdy v Americe vytvořili. Dobrodružný, vtipný, kouzelný. I dnes, když se podívám na některý díl, z něj mám velmi dobrý pocit. Aspoň co se týče starého dobrého dabingu, ten nový je příšerný... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších tv událostí mého dětství. Strýček Skrblík byl můj idol, protože rozhodně nepředstavoval standartní model hrdiny animované tvorby (nemyslím tím jen to, že je to drůbež, ale jeho "morální profil") a moc se mi líbily i ostatní postavy - kromě do nebes zde vynášeného Rampy McKváka také Magika von Čáry, kačer Hamoun, paní Čvachtová a samozřejmě čas od času hostující kačer Donald. A co je třeba ještě ocenit, je vysoce nadprůměrný český dabing (Mirko Musil jako Skrblík, dále Karel Heřmánek, Valerie Zawadská, Lubomír Lipský, Dalimil Klapka...). Když se podíváte na dnešní dabingy v animovaných seriálech, zjistíte, že jsou nebetyčně odfláknuté. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (27)

  • V komiksu nebyl kačer Donald u námořnictva a vždy se spolu se strýčkem Skrblíkem, Bubíkem, Dulíkem a Kubíkem účastnil jejich dobrodružství. (HappySmile)
  • Skrblík (v originále Scrooge) je pojmenován podle lakomého Ebenezera Scrooge (česky Vydřigroš), hlavní postavy povídky „Vánoční koleda“ (1843) anglického spisovatele Charlese Dickense. (Hans.)
  • Ve Finsku komiksy s kačerem Donaldem zakázali, protože nemá kalhoty. (bfa)

Související novinky

Příběhy z Kačerova se vrací

Příběhy z Kačerova se vrací

17.12.2016

Televizní kanál Disney XD se rozhodl oživit kreslenou legendu. Příští rok se na obrazovky vrátí Příběhy z Kačerova, které se mezi lety 1987 a 1990 dočkaly přesně 100 epizod. Nová verze bude mít… (více)

Reklama

Reklama