Reklama

Reklama

Ant-Man a Wasp: Quantumania

  • Slovensko Ant-Man a Wasp: Quantumania (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Scott Lang (Paul Rudd) a Hope Van Dyne (Evangeline Lilly) spolu s Hankem Pymem (Michael Douglas) a Janet Van Dyne (Michelle Pfeiffer) prozkoumávají Quantum Realm, kde interagují s podivnými tvory a vydávají se na dobrodružství, které přesahuje hranice toho, co považovali za možné. (Falcon)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (497)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $214,504,909║ Tržby Celosvetovo $476,071,180▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Jejda, to ako vážne sa aj tento mega-mini hrdina sa dá zhnusiť na entú. Sakriš Marvel s týmto letel strmhlav dolu. To ako s týmto bordelom chceli prekonať bizardnosť Jamesa Gunna. Toľko príšerných vedľajších postavičiek, suchých dialógov, minima zábavnosti a strašného ale strašného digi bordelu tu tude ešte nebolo. A to stále natáča to isté zoskupenie a vypadá to tak že asi už bez chuti. /30%/ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

3/10 Takto to dopadne, ak robí pompéznu variáciu na Star Wars treťotriedny tím animátorov, ktorý by ešte pred 20timi rokmi robil nanajvýš efekty pre Smallville. A nie je to len odporné po stránke CGI, nevkusný a mdlý je dizajn všetkého v obskúrnom svete mikrokozmu, ktorý mal byť ťahúňom tohto filmu. Herci sú znudení, scenár písal ChatGPT, vtipy nefungujú, jediné pozitívum je, že na to už ľudia prestávajú chodiť do kina a nenechajú sa opiť hocijakou koninou so značkou Marvel. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nespoutaná triková jízda bizarní říší Quantum, kde se to hemží roztodivnými tvory, a ve které vám bude průvodcem (zmenšující) se Paul Rudd a jeho rodinka. Od scénáře snad ani nikdo neočekával sofistikované parametry, i tak je ale patrná změna stylu s nástupem nového a jediného scenáristy. Jeff Loveness si musel tentokrát se vším poradit sám, u předchozích dvou filmů byla na sepsání dobrodružství vícečetná parta včetně přispívajícího Rudda. V žádném případě změna na scenáristickém postu neznamená sešlápnutí brzdy. Film je v mnohém utržený ze řetězu a v mnohém stále zůstává infantilní. Bohužel. Trikoví specialisté byli ve svém živlu a po pár minutách přichází příval triků, který až do konce filmu nepoleví. Na naše přátele v neprobádané říši čekají mnohá úskalí a také dávní a pomstychtiví nepřátelé. Prvním z nich je mocný černý Kang v podání kontroverzního Jonathana Majorse, o poznání komediálněji působí Corey Stoll, z něhož trikoví experti udělali ultimátní organickou zbraň. A dojde i na krátkodobé setkání s Billem Murraym. Své důležité zastoupení sehrává ženská osádka. Na dříve neodolatelné Evangeline Lilly spáchali vlasoví stylisté pomstu, ošmikali jí její kadeře, takže na diváky juká chrabrá mužo-holčina v latexovém kostýmu, která frčí na dávkách testosteronu. Kathryn Newton v roli dcery, která celou svoji rodinku dostala do šlamastyky, vypadala normálně. A pyj zůstal přilepený u stehna i v případě Michelle Pfeiffer, která po překročení šedesátého věku života kombinuje vzhled stařeny s omlazovací kůrou plastického chirurga Měšťáka. Posledním z rodinné party je Michael Douglas, který se umyl, dal se do gala a vůbec ničím nezaujal. I třetí dobrodružství dostal režijně na starost Peyton Reed. Není to nejlepší režisér a chybí mu pohotové reakce na mnohé scenáristické vychytávky, které v jeho realizaci zanikají. Takže pak více než častěji přetéká jeho film infantilitou a dochází na mrzačení některých originálních nápadů. Film má tempo, obří porci triků, pestrobarevnou vizualizaci a vedle toho je stále ponořen ve své dětinskosti a bohapusté naivitě, což mu brání v tom udělat z něj něco vyzrálejšího a zajímavějšího i pro dospělé publikum. 6/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Wow. Zdá sa, že Marvel strácajú svoje dobré karty a začínajú skutočne servírovať filmy, ktoré si nezaslúžia nikoho čas, lebo ich dobré časy skončili s "Avengers: Endgame". Alebo? Ja osobne nepatrím medzi tých, ktorí kritizovali fázu 4 a mali v nej podľa mňa dobré projekty. Najhoršie čo podľa mňa "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" urobil je to, že to bolo označené za najdôležitejší projekt, ktorý momentálne majú. Tým nás všetkých poriadne vyhypovali a čakali sme, že sa dočkáme najnovšieho Marvel fenoménu, ktorý im zožerieme aj s navijakom. To sa ale nestalo. Pre mňa však film nie je vôbec zlý, má svoje dobré momenty, triky sú celkom dobré a prakticky nijakým spôsobom neprináša nič, čo by som vnímal nejako horšie, oproti mnohým predošlým filmom. Možno až na pár výnimiek. Dizajn MODOKa mi neskutočne pripomenul film "The Adventures Of Sharkboy And Lavagirl". A úprimne si myslím, že to nie je film, ktorý chcete niekomu pripomínať. Plus si ani nemyslím, že to je veľmi zaujímavá postava. Je to skôr postavička, ktorá mala pobaviť v kine deti. Čo sa podľa toho smiechu, čo sa z kina ozýval bolo splnené. Vo výsledku tak film ale trošku udal aj svoj tón. No keď majú prísť sktuočne dobré momentky, tak som sa ich dočkal tiež. Mám rád našich hlavných hrdinov, Kang je solídny zloduch, film je dynamický, má solídne finále a som zvedavý kam sa Marvel posunie ďalej a ako to bude pokračovať. Takže v mnohom ma film neodradil. Nie je to ale určite jeden z najlepších Marvel filmov a možno by mali tvorcovia celého tohto univerza trošku zvoľniť a dať si zase so svojimi projektami trošku viac načas. Lebo možno už začíname byť presýtení komiksovými filmami. Ja osobne ešte nie, no vyzerá to tak, že iní už áno. Hodnotenie: B ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Děj filmu mě bavil, nenudil jsem se a efekty mi přišly také dobré, až tedy na M.O.D.O.K.a, ten byl příšernej. Jedná se však o takový rodinný filmek, celá rodina se dostala do Kvantové říše. Chyběl mi zde hláškující Michael Peña z předchozích dílů. Místo něj zde dostala více prostoru Scottova dcera, což asi nebyl dobrý nápad. Ale jelikož se jednalo o rodinné dobrodružství, tak to asi jinak nešlo. I přesto, že mě film bavil, se nemohu zbavit dojmu, že to mohlo být ještě lépe natočeno a vymyšleno. Kang vypadá na dobrého záporáka, znám ho už ze seriálu Loki. Škoda, že film se stal kasovním neúspěchem, Ant-Mana už asi jen tak neuvidíme. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (36)

  • Pracovní název filmu zní „Goat Rodeo“, což je slangový výraz pro situaci, kdy člověk sedí a pozoruje, jak se děje něco špatného, přičemž tomu už nemůže zabránit. (kajajaneba)
  • Na Scottovej (Paul Rudd) tvári nie je žiadna krv, zatiaľ čo v predchádzajúcej scéne bola veľmi zakrvavená (cca 109 minúta). (Pat.Ko)
  • Po vstupu do Quantum Realmu zmíní Janet (Michelle Pfeiffer) Subatomicu. V Marvel komiksech je Sub-Atomica sluneční soustavou v Microversu. (Kubaaa97)

Související novinky

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama