Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší športový dokument za posledné roky a to asi aj preto, že som všetky tu zobrazené športové chvíle sám osobne ako fanúšik prežíval. Po Schumacherovi je formula už o ničom. No vtedy to bola ozajstná zábava, napätie, súboje a prispela k tomu práve aj jeho arogancia, dravosť, kontroverznosť. Možno tu nebolo zobrazené všetko, vyhli sa nejakej analýze, ako ho diskvalifikovali a zobrali všetky body po úmyselnom zostrelení súpera o titul. Asi z úcty. Ale inak nemôžem povedať, že by som sa čo i len sekundu nudil, naopak, vrátilo mi to tie pocity vzrušenia zo skutočných pretekov. No a to ako dopadol a čo s ním robí rodina, to je ich vec a nenáleží nám to súdiť. A vzhľadom k súkromiu je asi aj správne, že jeho reálny stav nechceli ani tentokrát zverejniť. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Je to rozbředlé, vnitřně prázdné, odtažité a příliš dlouhé. Pro fanoušky Schumachera - k nimž se počítám, je to lehce zaprášené okno do lepších časů. Pro zbytek lidstva to bude stěží sledovatelné. Jedenáct let (!!!) starý dokument o Sennovi je svižnější, modernější, popisnější, napínavější a víc jsem si ho užil. A to Sennu ani nemám rád. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že bude Schumacher tak úžasný dokument jako Senna... A on také není. Ale dobrý dokument to rozhodně je, do nějakých tří čtvrtin přímo výborný, nicméně  především závěru chybí něco, co by z něj ten velký zážitek udělalo. Ne snad přímo nějaký aktuální záběr Schumachera nebo bulvární podrobnosti o nehodě či jeho stavu, ale zkrátka něco jiného než to vlažně opatrné cosi, co v něm právě je. Jinak je to ale výborná, strhující dokumentární práce, která hlavního hrdinu samozřejmě vyzdvihuje, ale neštítí se ani ukázat stinné stránky jeho extrémně závodivé povahy. Dvě pasáže, které mají co dělat s Ayrtonem Sennou (jednou je samozřejmě ta známá tisková konference), mi vehnaly slzy do očí. Nejen kvůli nim to za to rozhodně stálo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pro fanouška formule nic nového. Já osobně jsem si ale z dokumentu odnesl hodně. Nikdy jsem nebyl fanoušek F1, ale věděl jsem kdo byl Schumacher a vlastně jen díky tomuto člověku jsem věděl, co formule je a občas se na závody i podíval. Je to legenda a tou vždy zůstane. Z dokumentu vyplývá, že nebyl jen dobrý závodník, ale také dobrý člověk. On není inspirací jen pro závodníky formule, ale také pro veškeré sportovce, kteří ač jsou výborní ve svém oboru, nemusí být ve svém soukromém životě. On si své soukromý dokonale střežil a teď to dělá jeho rodina jemu. Chápu, že rodina neukázala nic z aktuální situace, ale mlžení okolo jeho stavu je smutné, jelikož jeho největší fanoušci si zaslouží znát skutečnost. Z dokumentu sice není nic moc poznat, ale dle posledních slov nemluví, nechodí, atd., potřebuje denní péči ošetřovatelů a podobně. Je to život, který by chtěl Michael žít? Nechtěl by pro rodinu třeba něco lepšího v jeho stavu? O těchto věcech můžeme jen spekulovat a když bůh dá, třeba ho ještě někdy uvidíme, ač silně pochybuji. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Schumacher je bezesporu kvalitně natočeným životopisním dokumentem, které mám ve velké míře opravdu rád, navíc z doby, kdy jsem jako malý kluk hltal každý závod ať už se jezdilo brzy ráno nebo pozdě v noci a přál to tomuhle chlapíkovi v červeném autě, který ve své největší éře nechával za sebou jednoho soupeře za druhým. Musím říct, že mi tenhle dokument fakt sednul, archivní záběry závodů potěší a jsou v důležitých momentech opravdu napínavé, možná tu mohla být výrazněji projevena emocionální stránka filmu, ale to mi tu vyloženě nevadilo. Jen mě až mrazí ze závěru dokumentu fakt, že se Schumim to v dnešní době musí vypadat opravdu strašlivě vzhledem k fámám před vydáním, že by se i on sám mohl v dokumentu objevit. Každopádně to je život a naprosto každý, kdo se ve formulích alespoň trochu vyzná by měl uznat, že právě Michael Schumacher je jedním z nejlepších jezdců F1 vůbec a jednou z posledních vzpomínek starého dobrého závodění, protože dneska je to úplně jiný sport. Čisté 4* ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno