Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

jasse 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s mnohými, že k dokumentu o Sennovi se to nedá ani přirovnat. Ale Senna byl naprosto jiný člověk, než Schumacher....Nebudu hodnotit, jak moc věrně je zdokumentována jeho kariéra, tu zas tak přesně neznám. Ale při pohledu na Corinnu vím jedno:  ona ho hluboce milovala, miluje a milovat bude, až za hrob, jak se říká...ta v životě nedá souhlas s odpojením od přístrojů. Tohle bude asi muset rozhodnout Bůh (nebo příroda pro ateisty). Závěr filmu je  srdcervoucí, mladý Mick vlastně odpověděl, jak na tom otec je - nemohou spolu porozprávět o jeho závodění, otec mu nemůže poradit a předat své bohaté zkušenosti...ten smutek je všeříkající. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Michael Schumacher – nejlepší jezdec Formule 1 v historii. To on mě přivedl jako dítě ke sledování F1, díval jsem se na každý závod a fandil mu. V jeho době to také jezdci formule měli daleko těžší než v současnosti, také ty závody měli napětí, šmrnc a drive (drajf, nevím jak se píše). Dnešní F1 už je nudná, nezajímavá podívaná. Tento dokument mapuje celou kariéru Michaela, v dětství jsem si ani neuvědomoval, že Michael musel takhle dřít, aby se dostal na vrchol a udržel se tam. A i když mohl získat ještě o několik titulů mistra světa více, přesto se rozhodl odejít z Benettonu do Ferrari a přijmout výzvu, dostal Ferrari po x desítkách let na vrchol. Třikrát za sebou těsně (vždy v posledním závodě) přišel o titul. Svou pílí a pracovitostí to však nevzdal a následně 5x po sobě šampionát vyhrál. Za mě je to hrdina. Jen je škoda, co se mu v roce 2013 stalo. V dokumentu se bohužel nedozvíme, jak na tom Michale je, ale předpokládám, že je to ležák a potřebuje celoživotní celodenní péči. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem spíše fandil Häkkinenovi, ale Schumi byl taky slušný řidič, o tom žádná. Dokument pěkně zaobaluje arogantní excesy, jeho paličatost a hazardování se životem. Ukazují ho jako dobrého tátu, mizerného zpěváka a vůbec z té kamenné sochy dělají docela prima chlapíka. Žádná inspirace, žádné verbování potenciálních, budoucích řidičů F1. U některých (Jean Todt) mi příjde, že se drží malinko zkrátka v popisování Schumacherových reakcí a to je škoda. Pointa je asi... nelyžovat... může vás to zabít. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Schumachera a Ferrari mám k zbláznění rád, ale tenhle dokument zas až taková paráda není. Něco tu možná přebejvá, hodně věcí tu zbytečně chybí, něco je tak nějak divně napřeskáčku. Na rozdíl od perfektního dokumentu o Sennovi je Schumacher kouskem, kterej si laik neužije a nevychutná, bude se ztrácet. Já jsem se neztratil, ale znovu se na tohle asi koukat nemusím. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší športový dokument za posledné roky a to asi aj preto, že som všetky tu zobrazené športové chvíle sám osobne ako fanúšik prežíval. Po Schumacherovi je formula už o ničom. No vtedy to bola ozajstná zábava, napätie, súboje a prispela k tomu práve aj jeho arogancia, dravosť, kontroverznosť. Možno tu nebolo zobrazené všetko, vyhli sa nejakej analýze, ako ho diskvalifikovali a zobrali všetky body po úmyselnom zostrelení súpera o titul. Asi z úcty. Ale inak nemôžem povedať, že by som sa čo i len sekundu nudil, naopak, vrátilo mi to tie pocity vzrušenia zo skutočných pretekov. No a to ako dopadol a čo s ním robí rodina, to je ich vec a nenáleží nám to súdiť. A vzhľadom k súkromiu je asi aj správne, že jeho reálny stav nechceli ani tentokrát zverejniť. ()

Reklama

Reklama