Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

spiritus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych to s tímto filmem neviděl tak černě jako někteří. Jistě, jedná se o kvalitativní posun dolů, po předchazejím filmu Zítra to roztočíme..., ale ne zas tak markantním. Jako sonda do tehdejší doby to je výborné.Když přidáme občasné vtipné scénky a velice slušné herecké obsazení tak dostaneme mírně nadprůměrný výsledek, který dokáže zastínit i trošku slabší scénář tohoto filmu. ()

DanušeGr. 

všechny recenze uživatele

Jiří Sovák byl dobrý herec, ale lépe by se i do této komedie hodil Miloš Kopecký, který hrál Nováka již v Zítra to roztočíme drahoušku, ale bohužel zemřel a musel být nahrazen. Jinak hodnotím tuto komedii jako lepší průměr. Jednička byla lepší a proto dávám této komedii jen tři hvězdičky. Veškrnka zde zahrála opravdu sama sebe Jaká je na obrazovce, tak taková je v normálním životě. ()

Reklama

Véronique 

všechny recenze uživatele

Dříve se mi tento film líbil více než "jednička", s postupem času jsem však změnila názor. Ono dělat tzv. "dvojky", tedy pokračování předchozích úspěšných filmů, je nebezpečné. Divák se totiž nevyhne srovnávání... A to se stalo i v tomto případě. Příběh je nevšední, avšak trochu komplikovaný, chybí mu lehkost i atmosféra předchozího filmu. Co se mně osobně nelíbilo, to byla absence Miloše Kopeckého, který si tu roli ještě klidně mohl "střihnout" - v té době totiž ještě nejenže žil, ale i točil. Čímž nechci nijak snižovat komediální talent Jiřího Sováka... Ale Kopecký je jen jeden. Nemyslím si, že se tento film vyloženě nepovedl, jen je to trochu slabší odvar. 60% ()

Yahey 

všechny recenze uživatele

Méně řachandy než v "Zítra to roztočíme," kdy se vám smíchy prohýbá bránice - ale více úsměvné satiry ohledně českého "nebát se a nakrást". K výměně Kopecký - Sovák. Nejde o to, že by Kopecký byl nutně lepší herec než Sovák. Jde o to, že mezi chaoticky-extravertně-cholerickým-labilem Kopeckým a Zázvorkovou je chemie, stejně jako je (skrytě explozivní) chemie mezi ním a Janžurovou. (V této poloze relativně umravněný, strukturovaný, introvertnější) Sovák už s nimi takto nereaguje. Nevzniká tak ostré tření a konflikt jako základ na neslučitelných charakterech založeného humoru (jako je třeba Červený trpaslík). Proto do filmu přidali dědečka (František Filipovský) jakožto "pátý element". ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Druhý díl pokračuje v postupném pádu započatém v půlce prvního. Půtek mezi rodinami je tentokrát méně. Znepřátelené klany uzavřely vratké příměří a vrhly se na okrádání důvěřivých dobráků. Původní lehkost se úplně ztratila a pokud byly nějaké postavy alespoň trochu sympatické, tak o to definitivně přišly. Tahle komedie Petru Schulhoffovi pořádně zhořkla. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Novákovi mají televizor Tesla 4218U Blankyt z let 1966–1967 od výrobce Tesla Orava. Dědeček Novák (František Filipovský) má doma televizor Tesla 4103U Aleš z let 1958–1959 od výrobce Tesla Strašnice. (sator)

Reklama

Reklama