Reklama

Reklama

Cheza je jen jedna

  • USA Factory On Ice
Trailer 1

Obsahy(1)

Litvínov a hokej. Spojení, které k sobě neodmyslitelně patří. Nejvyšší domácí soutěž se v malém městě pod Krušnými horami hraje nepřetržitě od roku 1959. Od zisku mistrovského titulu v roce 2015 se ale nedaří, ani sezona 2019/20 nebyla jiná. Přestože klub uspořádal v Německu zápas pod širým nebem se Spartou a vytvořil nový divácký rekord extraligy, průšvih v podobě sestupu musel odvracet až v posledním kole. Unikátní celovečerní dokument Bez frází zavede diváka do života a rutiny profesionálních hokejistů i srdcí jejich fanoušků na místě, kde se hokej stal doslova životním stylem. Zákulisím jednoho z nejtradičnějších klubů v Česku provází Martin Hofmann. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (29)

Nix 

všechny recenze uživatele

Hokej je mým koníčkem, dycky jsem se o něj zajímal a je fajn se dozvědět něco o českém týmu i když mne extraliga nezajímá. Jinak dokument je prostě poloamatérský, ale je fajn vidět záběry z kabin a zákulisí. Ale pro ty koho hokej nezajímá to fakt není, dokument víc nenabízí. Ale ani jsem netušil jak moc Litvínov tím hokejem žije. Ale už vícekrát to vidět nemusím, pro zajímavost to stačilo. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Bez frází! Do prdele to tak málo věříte výjimečnosti toho, co dokumentujete, že tomu musíte uměle přidávat "grády" v podobě rádoby chlapáckýho voiceoveru Hoffmana? Nemám nic proti Hoffmanovi, je to fajn herec...tohle bylo zadání tvůrců! Nechápu, proč nezvolili klasickej neutrální pozorovací přístup i voiceover, při kterém o dost víc a hl. přirozeněji vyniknou postavy činovníků klubu, hráčů, fandů atd. Ale to by Sušovský a spol. museli projektu opravdu věřit. Věřit, že to co natáčí je obsahově a vizuálně natolik atraktivní, že to nepotřebuje "dodávat šťávu" Luďanem z Mostu. Škoda. Celé to kvůli tomu působí nedůvěryhodně a estrádně, což je přesně to, co od dokumentu fakt nechcete:-) Škoda. Mohla to být pěkná česká verze Road to the Winter Classic a podobných konceptů. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

S hokejovými dokumenty se nyní dost roztrhl pytel. A asi za to můžeme být jenom rádi. V posledních dnech potřebujeme vidět hokej i z trochu jiné perspektivy, který obnáší i život lidí kolem týmu, klubu a i fanoušků. A to je vždy příjemné zpestření. Pro mě náhled do ne nijak extra oblíbeného týmu vítaný. Dokument, který je jednoduše dobře natočený, dobře odvyprávěný dokázal ve mně i vzbudit sympatie k týmu, který jsem měl doteď v celku u zadku. A to je nádherné plus. Jen ať to dál šlape! ()

lena60 

všechny recenze uživatele

Taková malá náhražka za neuskutečněné extraligové play-off 2020, které by v čase premiéry snímku vrcholilo. Hokejoví nadšenci si přijdou na své. Netradiční pohled do zákulisí litvínovského klubu. Hokej se v Litvínově dělá především srdcem. Z hráčů, trenérů, manažerů, fanoušků, stánkařů s občerstvením či pracovníků marketingového oddělení (tištění a úprava zápasových programů Brejk) je cítit nadšení a zápal pro klub. Mým snem je jednou navštívit Zimní stadion Ivana Hlinky a ochutnat pověstnou litvínovskou klobásu. Škoda, že je to ze Zlína do Litvínova tak daleko... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekná sonda nielen do klubu, ale v podstate do celého mesta, o ktorom, nebyť hokeja, by možno ani nikto nevedel. Celé mesto žije len hokejom, rozhovory s divákmi, zamestnancami klubu aj hráčmi. Pre nezaiteresovaného mnoho nových informácií, pre znalého však v podstate dokument nič neprináša a pre toho, koho to nezaujíma, už teda vôbec nič. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Film původně vznikal u příležitosti open air zápasu se Spartou v Drážďanech, který vidělo 32 009 diváků. [Zdroj: sport.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama