Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Michael Jordan v tomto dokumentárním seriálu otevřeně vypráví o svém životě a kariéře. Obsahuje dosud nepublikované záběry z jeho poslední sezóny v NBA. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Abes 

všechny recenze uživatele

Kdykoli jsme byli v těláku nuceni basketbalovat, přišlo mi to jako ztráta času. Podivná pravidla toho co je faul a co ne jsem nikdy nepochopil, u nás se vlastně nepískalo nic takže nebylo co chápat. Kromě Jordana znám jen pár NBA jmen (Bryant, O'Neil, Jabbar, Lebron) potenciál ideálního diváka tedy postrádám. Po Drive to survive má u mě jakákoli sportovně laděná série Netflixu předplacené místo v obýváku, po osmi dílech Posledního představení bych rád napsal, že Bulls ho mají v mém srdci ale nemůžu. Chápu výjimečnost sledované dekády, v charakterech ale vzory nevidím, velkolepé úspěchy nepamatuju, Jordan se s postojem 'tos neměl hochu' strašně opakuje. Kvalita zpracování odpovídá červenému eNku, postavy mají co říct, konfrontace, vykopávání válečných seker, vyříkáváni si zaprášených křivd, ale taky spousta dobrého, respektu, malých a velkých gest, zákulisních třenic, až fanatického přístupu a rutiny... Netflix vyprodukoval osm hodin materiálu, který klape, absolutní hodnocení je na místě. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně těžké. Rok 2020 stojí za vyliž. Buď tu máme patlaniny z pomocných dílen a nebo nějaké paskvily. A poté něco, co skoro všichni milují, ale je to nařčeno z manipulace faktů a stavění kultu osobnosti. Ano, mluvím zde o tomto. Ale abych byl sám za sebe konstruktivní, tak musím říct, že jsem zde nic takového přímo nezažil. Asi možná protože neznám tolik ten druhý pohled, ale co už. Přeci jen i toho podkuřování eMDžejovi se trochu dost najde, ale v případě jeho asi jako nejlegendárnějšího hráče NBA se to dá skousnout. Sportovní seriály a hlavně dokumentární jsou ošemetné. Docela dost od nich očekávám, protože vím, že jsou velmi kvalitní. Přeci jen, Až na vrchol mě dokázalo přimět obdivovat víc motosport než bych si kdy představil a seriál o Formuli minulý rok se ukázal být naprostým skvostem, který mě opět přiměl se aktivně o tento sport zajímat. Zde nemáme nástin celého NBA. Máme zde záležitost starou skoro 30 let o jednom týmu jedné éry. Dejme tomu o jednom muži. Cože je zvláštní, protože je jasné, že seriál je hlavně o Jordanovi, ale přitom vám tam v poslední epizodě jsou ukazovány portréty hráčů, kteří tam byli už od začátku. Zrovna u Kerra to ale mělo hezkou návaznost a logiku. Jinak to působilo dost random a divně. To ani nemluvím o tom, že člověk očekává nějakou linku okolo toho sportu samotného. Ale vy jste schopni sledovat epizodu věnovanou jenom tomu jak eMDžej fotí fotky a spoty pro McDonald a nevím, co ještě. Což je dost mimo a nejednou člověka napadne na co vlastně dívá a proč. Pro mě asi největším problémem, který mě štval celou dobu je absolutní nekonzistentnost vyprávění. Čekáte příběh posledních zápasů, ale vy na jednou koukáte na naprosto divné odchylky pět let zpět, abyste se vrátili do "současnosti". Kdyby to jelo tak nějak logicky chronologicky od začátku do konce, tak bych neměl žádný problém, protože by to obecně vzato dávalo smysl. Místo toho máme něco, co skáče v dějové lince, tak chaoticky, že se máte šanci chytat jen když i víte v jakém období měl Rodman jaké háro. A to je vše. Obecně vzato, dobře natočené, hezky motivované a i tak hezky odvyprávěno. ALE! Je tu dost kravin, které prostě nejsou vůbec přehlédnout. Opět. Asi jsem trochu divný a asi jsem ztratil rozum, ale podobně jako u mnoha dalších letošních seriálů je toto zvedáno do nebe. Pro mě je toto alespoň ne katastrofa, ale nic než příjemný nadprůměr. Toť vše. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Za mňa najsilnejší dokument asi... čo ja viem... EVER?! NBA som prestal riešiť pred štvrť storočím (o to viac závidím zážitok tým, čo si na tom idú doteraz), ale toto je fakt za mňa objektívne posadenie na Olymp právom zaslúžene. Odhliadnuc od všeobecných výsledkov, Chicago Bulls musíš zbožňovať. Dali Ti na to sto krát viac dôvodov ako každý iný NBA klub. Alebo hocijaký iný klub. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Sport mě vždycky hodně bral. A basket mě na střední moc bavil, později jsem nosila čepici s motivem Chicago Bulls a bylo to zrovna v době jejich největší slávy. :) Na tomto dokumentu se mi velmi líbí to, že se neřeší téměř vůbec osobní život a skandály a přesto je to hodně dívatelné. Od začátku nevím, co si o osobnosti Michaela Jordana mám myslet. Jako sportovci mu fandím, jede přes mrtvoly, jeho popichování a hecování mělo smysl,dosáhl toho, čeho chtěl. Byl profík, dříč a talent.V přáteslké rovině je to složitější, tam jsem s ním hodně na křížku. Bylo vidět, že mu stačilo málo,aby se vyhecoval ještě k lepšímu výkonu, byl hodně ješitný. Prostřihy s komentáři jednotlivých bývalých spoluhráčů jsou skvělé. Někdy až dojemné, jindy vtipné nebo plné domněnek. Scottie Pippen u mě jako člověk vede mnohem více i se svým nesportovním zaškobrtnutím. ...já nosila čepici a můj syn teď nosí stylové "džordny". ()

Gumi.30 

všechny recenze uživatele

Televizní událost roku? Minimálně. Dokonce se mluví o tom, že LD může být pro basketbal a sport jako takový podobnou událostí jako tomu bylo v připadě Dream Teamu z roku 1992. Last Dance nenabízí pouze unikátní záběry z dob, kdy se hráči a souteže s medii tolik nebratříčkovali. Unikátní je i celkem pohled na věc MJ23 kako hrdina i psychopat v jednom. Časová osa jednotlivých událostí jako spojitost. Dříve upozaďovaní spoluhráči a jejich bolesti i slasti ve stínu toho nejvyššího. Skvělá práce a oprávněný hit. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Názov seriálu vychádza z rovnomennej hracej knihy so stratégiami/taktikami, ktorú hráči Chicago Bulls dostali v NBA sezóne 1997-98. (Real Tom Hardy)
  • Dům, ve kterém jsou s Michael Jordanem vedeny rozhovory, ve skutečnosti není jeho. Jordan nechtěl točit ve svém domě kvůli soukromí. Štáb tak hledal v Malibu jiné domy, které byly podle Jordanova vkusu. (Punisher)

Související novinky

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

30.09.2022

Píše se rok 1998, tým Chicago Bulls se podruhé v historii snaží získat třetí zlatou medaili v řadě, když se rázem jeden z důležitých členů týmu a zároveň excentrický divoch Dennis Rodman rozhodne, že… (více)

Ben Affleck začal točit svůj nový film

Ben Affleck začal točit svůj nový film

12.06.2022

Minulé pondělí započalo natáčení nového snímku Bena Afflecka (Město, Argo) o tom, jak slavná módní značka Nike v 80. letech uzavřela přelomovou smlouvu s basketbalistou Michaelem Jordanem. Obsazení… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama