Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Michael Jordan v tomto dokumentárním seriálu otevřeně vypráví o svém životě a kariéře. Obsahuje dosud nepublikované záběry z jeho poslední sezóny v NBA. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Velká pecka. Nejsem fanoušek basketu, ale tohle mě naprosto pohltilo a moc jsem si to užil. Hlavně jsem skoro nic nevěděl, takže každý díl byl pro mě nálož zajímavých informací(rekordy, vznik bot, rodinné vztahy a samozřejmě i samotný MJ). Je to hodně komplexní dílo, které šlape a je radost ho sledovat. Jediné co mě vadilo bylo to neustále skákání v čase. Ocenil bych více lineární vyprávění, kvůli kontextu a informacím. Všem doporučuji, ať už jste fanoušci basketu nebo ne. Tohle je řemeslo první kategorie, a k tomu skvělý příběh. ()

netahlo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf ... regulerni brekot na konci, jeste ted jsem plnej dojmu. Nemam slov. Toho Slovaka, co tady bleje sracky o velkem zklamanim, poslete na elektrosoky, protoze to snad neni pravda jak je blbej! Stejne jako kazdej, kdo tvrdi, ze nejakej Kobe Bryant nebo Lebron James jsou lepsi. LEDA HOVNO!!! Tenhle dokument nezna jine nez stoprocentni hodnoceni. Skoda, ze se vzdycky holt najdou dementi, kteri by sice taky radi dali pet hvezd, ale oni prece nepujdou se stadem, oni maji svuj nazor! ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentů, jaký jsem kdy viděl. Já ani vlastně basketu neholduji, přesto mě každá epizoda maximálně nadchla a těšil jsem se, jaké záběry, fotky, informace mi přichystá ta další. Několik dojemných sekvencí se také našlo a jsem rád, že jsem mohl trochu blíže poznat život jednoho z neznámějších sportovců, kteří chodili po této planetě. Díky za skvělých deset hodin mého života! ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších dokumentárních, sportovních a vůbec televizních pořadů všech dob. Protože tohle se stalo a Michael Jordan je dodnes jen jeden svého druhu. Pro ty (tedy minimálně mě), co vstávali v devadesátkách v jednu ráno, ladili TVP1 a učili se polštinu na finálových sériích s Michaelem Jordanem, je The Last Dance sedmým vítězstvím Chicago Bulls. Obrovská radost, že to vůbec vzniklo. Na prvním místě ze všeho, co tvoří tu kvalitu, radost z tlaku na pilu a snahu o dokonalost - v dokumentu i ve skutečnosti. Jordanova a Bulls éra změnila nejen basketbal, ale i kulturu, fenomén sportovních celebrit, sebevědomí afroameričanů, mě přivedla k basketbalu, uvedla mě do světa, kde existuje naprostá oddanost svému koníčku a kde excelence na tom postavená může ovlivnit řadu oborů od obuvnictví po televizní zábavu. Za mě fakt špica, šest hvězd, protože jsem to ve svém marginálním světě taky prožil a taky mě to ovlivnilo. A to jsem zažil jen nano vzorek toho, čím tehdy žili fanoušci v Chicagu. Dokument nám to dal okusit. Michael Jordan je ikona, a na jeho pouti je možné najít množství paralel zajímavých pro sportovce (komunita basketbalistů, fascinující Karl Malone, který jde celým autobusem popřát vítězi), manažery (přístup Phila Jacksona k Rodmanovi), nadšence a fanoušky (jak jejich posedlosti vycházel neuvěřitelně vstřícně M.J. vstříc a jak ho to množství zároveň muselo unavovat) a týmové hráče, kteří jsou dvojkou (Pippen) nebo silnou individualitou (Rodman), mají za sebou válku (Kukoc) nebo stejnou tragédii v rodině jako Michael Jordan (Kerr). Bylo to skvělé a nebylo to povrchní. Fakt dík! :) ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Když jde o sportovní seriály či dokumenty, tak budu dost pravděpodobně v první řadě na to je vidět a určitě si je nenechám ujít. Vážně mě ale překvapilo, jaký ohlas Last Dance vyvolal a byl jsem zvědav na to, jestli dostojí hypu, který se kolem vytvořil. Dokument je to určitě zajímavý a kvalitní, ale i přes vysoké hodnocení z něj nejsem úplně nadšený, protože si myslím, že šel zpracovat srozumitelněji pro diváka. Pokud nejste fanouškem basketballu či Chicaga Bulls a neznáte alespoň základní události dopředu, tak se v něm dříve nebo později ztratíte. A to kvůli tomu, že se vzpomíná na přeskáčku a časová osa se neustále posouvá tam a zpátky. Podle mě by bylo mnohem lepší začít startem kariéry Michaela Jordana a skončit ve finále 98. Klidně i ty samé záběry, ale chronologicky. I tak je to ale super dokument, který doufejme odstartuje vlnu podobných záležitostí. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (9)

  • Názov seriálu vychádza z rovnomennej hracej knihy so stratégiami/taktikami, ktorú hráči Chicago Bulls dostali v NBA sezóne 1997-98. (Real Tom Hardy)
  • Piata epizóda je venovaná Kobe Bryantovi, ktorý zahynul pri havárii vrtuľníka 26. januára 2020. (chesterko)
  • Natočených bolo 500 hodín filmu. Tie boli 20 rokov uchovávané v trezore knižnice mesta Secaucus. Dohodou bolo, že môžu byť použité výhradne so súhlasom Michaela Jordana. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

30.09.2022

Píše se rok 1998, tým Chicago Bulls se podruhé v historii snaží získat třetí zlatou medaili v řadě, když se rázem jeden z důležitých členů týmu a zároveň excentrický divoch Dennis Rodman rozhodne, že… (více)

Ben Affleck začal točit svůj nový film

Ben Affleck začal točit svůj nový film

12.06.2022

Minulé pondělí započalo natáčení nového snímku Bena Afflecka (Město, Argo) o tom, jak slavná módní značka Nike v 80. letech uzavřela přelomovou smlouvu s basketbalistou Michaelem Jordanem. Obsazení… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama