Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Pôvodný seriál Ms. Marvel od štúdia Marvel predstavuje Kamalu Khan, násťročnú americkú moslimku, ktorá vyrastá v Jersey City. Kamala, nadšená hráčka a vášnivá autorka fan-fiction, je megafanúšička superhrdinov s bujnou fantáziou, najmä čo sa týka Captain Marvel. Kamala cíti, že nezapadá v škole a niekedy dokonca ani doma, až kým nezíska také superschopnosti ako hrdinovia, ktorých vždy obdivovala. Život je predsa lepší so superschopnosťami, no nie? (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Ms. Marvel je postava, která si i přes to, že má zřejmě ty nejgeneričtější schopnosti vůbec, získala oblibu u čtenářů. Možná je to i tím, že se tvůrci chopili pákistánské a muslimské kultury, která neměla v komiksech moc velké zastoupení a nyní se hrdinka podívala i na obrazovky. Její představitelka Iman Vellani je v roli samozřejmě skvělá a roli jí věřím a se samotnou kulturou také nemám problém… přeci jenom jsem taky četl Korán i všechny svazky Knihy tisíci a jedné noci, tak kde je problém? Scénář a dílčí změny. Co mi trochu vadí, je, že zatímco Captain Marvel se snažili upravit tak, aby se její origin více lišil od Green Lanterna, Ms. Marvel k němu nedopatřením s kouzelným náramkem a schopností manifestovat své představy, zase přiblížili. Změnu ohledně mutanského/inhumanského původu nebudu příliš řešit, už nám tu dávno překopali dvojčata, Ega i další postavy a tohle je víceméně nic. Další postavy v seriálu jsou jinak funkční, byť nemá seriál pořádného padoucha, proti kterému by hrdina stál. Dalo by se říct, že tu máme dvě frakce – džiny a DODC, ale ani jedna není udělána tak, aby byla zajímavá. Dílo je přeci jen tak dobré jako jeho záporák a Ms. Marvel je v tomhle pozadu. Děj seriál pořádně nemá. Můžeme tu vysledovat nějakou jednoduchou osu, ale daleko více se tu řeší kultura a rodina postavy, jenže o tom to být nemá. Vrcholem bylo, když se hrdinka přesunula do Pákistánu jen proto, aby nám tuto kulturu mohli ukázat přímo u zdroje. A k tomu i něco z historie. Poslední díl pak byl více než hloupý, protože na něm šla vidět neschopnost samotných scenáristů. Věci se tu děly, jen proto, že to tak scenáristé napsali a stejně tak se tu pohybovaly i postavy. Zoe byla ve škole jen proto, že je tam lepší světlo pro TikToky a Aamir tam vlezl okénkem na záchodě, aby mohl Kamalu ohlídat. Jakože cože? Smysluplné to opravdu nebylo a skončilo to jako podivná variace na //Sám doma//, kdy parta puberťáků porážela komando cvičené v boji proti superlidem. Ze seriálu jsem měl trochu obavy už od jeho oznámení a pak po následném traileru. První díl nám přinesl zajímavý vizuál v podobě střihu a prací s animacemi, jenže to nezakrylo plno děr, nesmyslů a prázdných pasáží, které seriál nabídl. Potitulková scéna je WTF a jestli to mělo navnadit na nadcházející film Marvels, tak to potěš, protože to udělalo pravý opak. Marvel dokazuje, že kvantita dávno přebila kvalitu a jede se dnes spíše na kulturní rozmanitost, než propracovaný děj. Slovy Oprah by se dalo říct, že čtvrtá fáze je akorát: „Ty dostaneš hrdinu, ty dostaneš hrdinu, každá menšina dostane svého hrdinu,“ ale to vám kvalitu prostě neudělá. Hodnocení: 40 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[40%] Bohužel, tahle marvelácká minisérie mi vůbec nesedla. Ještě tak první tři díly jsem protekčně dal 3* s čistým průměrem, nějaký ten nadějný náběh do děje to mělo, ale efekty mizerné a o nějakých zajímavých super schopností tu vůbec není řeč. Hlavní hrdinka Kamala mě vůbec nebavila. Jako asi se trochu snažila, ale působila naivně pitomě + ty její trapné puberťácké hlášky. Akce též nic moc + výše zmíněné efekty. Poslední díl dějově nepůsobil nejhůře, nic nelogického jsem zde nenašel, ale co je mi to platné, když mě to vůbec nebavilo. Neříkám, že je to nějaký úplný brak, ale do MCU vesmíru bych to teda neřadil. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Je to roztomilé, pohodové, příjemně vtipné. Kamala je neskutečně fajn a baví mě se na ni koukat. Prostředí a výprava je taky fajn ale co to nejvíc sráží je scénář, který se pod obrovským objemem otázek v rámci MCu ztrácí a vyvolává další otázky. Mnoho věcí nedává smysl, něco není vysvětlené. Zde je jasná cílovka děti, ale to nebrání dospělému se na to podívat a přesto se bude bavit. Bohužel je to ovšem vše nahuštěné v šesti dílech a plno věcí je upozaděno. Korunu tomu nasazuje poslední díl kdy se opět s elitních jednotek dělá banda neschopných blbců, na které vyzrají děti...ve výsledku moc fajn průměr ()

JamesConnorG 

všechny recenze uživatele

7/10 - Ze začátku jsem s tímhle seriálem měl celkem problém. První epizoda byla nudná, nezajímavá, místy i trapná a proto jsem to po první epizodě vzdal. Po čase jsem dál Ms Marvel opět šanci a zhlédl ho svižně do konce a nakonec jsem si k seriálu cestu našel. Ano, nejedná se o žádný parádní Marvel seriál a dost možná se jedna o zatím nejslabší seriál ze 4 fáze, ale stále musím pochválit cílovku a kvalitu, co si seriál drží. Za mě v celku pěkná podívaná, ale pokud krom konce vynecháte seriál, nic se upřímně nestane a nebude to vadit. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Kamala je ohromná sympaťačka a Iman Vellani je boží. Ms. Marvel není z hlediska příběhu ani nápadů jistě nikterak výjimečná, ale mě bavilo všech šest epizod od začátku až do konce a nemůžu se dočkat, až tu holku zase uvidím. Jistě, je to hlavně pro teenagery, ale ani zdaleka to není jen pro teenagery, nicméně dospívání, problémy s rodiči a s kolektivem vrstevníků jsou tady tím hlavním tématem. Nicméně já se u toho fakt bavil, těšil se na každou další epizodu, ve kterých tvůrci přímo překypovali sympatickými nápady, a samozřejmě došlo i na nějakou tu akci (v rámci hrdinčiných možností) a z téhle strany je to taky fajn. Navíc sympatický soundtrack, trefné herecké obsazení, spousta náznaků budoucího dění a příjemná stopáž s opravdu fajnovým (a nenatahovaným) dějem dělají z tohoto Marvelu jeden z nejlepších produktů čtvrté fáze. 80%. Těším se, co bude dál! ()

Galerie (145)

Zajímavosti (77)

  • Věta otce Kamaly (Mohan Kapur): „Aamir, if you don’t stop praying long enough to put some food in your mouth, one day you will starve to death,“ na začátku epizody, je přímo převzata ze sešitu „Ms. Marvel #1“ z února 2014. (Kubaaa97)
  • Komiksovou postavu Kareema vymysleli autoři G. Willow Wilson a Mirka Andolfo a poprvé se objevil v sešitu „Ms. Marvel (Vol. 4) #12“ z roku 2016. (Kubaaa97)
  • Když Kamala (Iman Vellani) zmíní, že další video mohou její diváci očekávat příští středu, tak se jedná o odkaz na streamovací platformu Disney+. Nové epizody seriálů totiž vychází každou středu. (Kubaaa97)

Související novinky

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

Star Wars film Damona Lindelofa našel režisérku

23.10.2022

Disney si svůj talent hýčká, a tak nyní režisérka dvou epizod Ms. Marvel a předtím dvou pákistánských animáků 3 Bahadur a 3 Bahadur: Rise of the Warriors Sharmeen Obaid-Chinoy dostane příležitost,… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama