Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtveřice zmutovaných, fosforově zelených a po umělcích pojmenovaných želv, které umí parádně kung-fu. K nim jedna krysa (rovněž zmutovaná), sexy reportérka (nezmutovaná), tuny pizzy (převážně nezmutované) a proti nim hromady mutantů (zmutovaných) a zlounů (povětšinou zmutovaných). To vše odehrávající se v New Yorku a pod ním. Neuvěřitelná slátanina, která však pro jednu generaci znamenala kult a důvod proč být každý úterní podvečer před televizí "stůj co stůj". Nostalgie sice v tomto případě působí mohutně, ale jisté guilty pleasure kvality i zábavnost želvákům upřít nelze ani po letech. ()

pekas 

všechny recenze uživatele

193 dílů - tak to bych chtěl znát někoho ze zdejších, kdo je viděl všechny. Zřejmě nikdo. No jo, je to dnes už klasika, ale ruku na srdce, kolik z hodnotitelů hvězdičkovalo jenom z mlhavé paměti a nostalgie? Zřejmě většina. U mě nemůže být o nostalgii řeč a hodnotím dle nedávno viděných cca 50 dílů. No po pár dílech už to byla celkem pruda. A tak snad jenom za tu nostalgii dávám tři : ))))) ()

Reklama

parabellum 

všechny recenze uživatele

Kdo nežral v dětství želvy ninja, tak nebyl nikdy malej:)) Můj nejoblíbenější animovaný seriál vůbec i po xletech si ho pouštím s nostalgií a stále mě neomrzel. Mám xdílů jak na stařičkých videokazetách kdy to ho dávaly v televizi tak i na DVD. Jo u mě jasný favoriti byli Rogstidy a Bíbob, ty dva neměli chybu a ze želv Donatello:)) ()

J.e.r.e.c 

všechny recenze uživatele

Kdo jako malej nechtěl bejt hrdinou v krunýři, ať se přihlásí! Já chtěl bejt Leonardo. Ani nechci počítat, kolik peněz jsem do nich narval; komiksy, figurky, alba samolepek. Když to vezmu kolem a kolem, Želvy dost zásadně ovlivnily moje dětství a za vším stojí tenhle seriál. Atraktivní ninja tématika tvořila ve skutečnosti jen zástěrku pro víceméně komediální děj, spousta epizod stála za starou bačkoru, Rocky a Bob byli naprostí dementi, a největší zábavu skýtaly hádky Trhače s Krangem, kterého nadaboval Nárožný nasosaný héliem. Nejvostřejší na tom všem byla úvodní znělka. Něčemu tak důležitýmu pro můj mentální vývoj ale míň než plný kotel jednoduše dát nemůžu! 100 % ()

Anderas 

všechny recenze uživatele

Absurdní se stalo realitou, konečně jsem sehnal aspoň pár dílů své někdejší modly. A co vám budu povídat, i po těch dlouhých dekádách je to pořád stejně úžasné:-) Čtyři frajírci s páskou přes oči (já byl Leonardo), mistr Krysa, sexsymbol animáků April a komando dokonalých perverzáků, Wolverinem vykradený Trhač, maniakální mozek (nebo chobotnice?:-)) Krank, dvě zoologické obludy Roxteady a Beabob a absolutně dokonalá úvodní píseňka, škoda že ji nemůžu přes ty písmenka zazpívat. Bože, má tahle genialitka vážně už 20 let??? ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)
  • 2. listopadu 1996 se staly nejdéle vysílaným animákem v USA. Byly překonány až 1. března 1998 seriálem Simpsonovi (od r. 1989) – epizodou s názvem „Jak napálit pojišťovnu“. (Poker_Face)
  • V dvoch častiach 3. serie sa objaví Usagi Yojimbo-Zajac samuraj, známa postava z amerických komiksov autora Stana Sakai-ho. (donnie22)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama