Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý Jirka Horáček (Rudolf Hrušinský nejml.) žije s otcem (Ladislav Potměšil) na plzeňském sídlišti. Táta mu dává dobře míněné rady, avšak Jirka jeho rad příliš nedbá. Čas tráví s kamarádem Romanem na diskotékách, kde se mu velice líbí Eva (Mariana Slováková). Ta patří k o něco staršímu frajírkovi Cáfovi, ale Jirka se nevzdává a snaží se dívku získat pro sebe. Ztracenou legitimaci mu domu přichází vrátit Jitka (Jaroslava Stránská), které dává najevo svůj nezájem. Avšak osud tomu chce, aby Jirkova veškerá snaha získat Evu, ztroskotala, čímž i prohrál sázku a musí se vydat do holičství. Otec ztrácí nervy a syn chodí domů pouze v době otcovi nepřítomnosti. Nakonec se náhodou setkají u snídaně a usmíří se. (TV Prima)

(více)

Recenze (561)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Náhodou. Mně se Discopříběh vždycky líbil. V době vzniku taky proto, že všichni účinkující na sobě měli děsně cool hadry, které nebyly lehce k sehnání. Docela jsem jim záviděla. Dneska se na ty "cool hadry" taky ráda podívám a přijde mi legrační, že hlavní hrdina i většina dalších měli jenom jedny, po celý film stejné. V dnešní době, kdy jsou obchody přeplněné šunty všeho druhu a barev, je to docela fajn vzpomínka na staré časy. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Rozumím svým odpadovým oblíbencům, ovšem film má v sobě určitý druh revolty, a řekl bych možná i vzdoru. Diskotéková rebelie 80tých let spojená i s rebelií vzhledovou či osobnostní. Vše je krásně sečteno v dobovém skandálním "účesu" potomka našeho nejuniverzálnějšího herce. Dnešní teenageři se musí na tento fakt dívat opravdu nechápavě. Slovní i groteskní humor, nejen Ladislava Potměšila, je také určitou kvalitou snímku, která se obejde bez zbytečně a přehnaně sexistického humoru, jenž je v podstatě podmínkou dnešních komedií o mladých. No a nakonec i ten Míša David měl v této době smysl pro melodii a hudba se k filmu opravdu hodí. Obraz doby těsně předrevoluční je podle mě v celku povedený, i když nova z toho neustálým opakováním časem udělá skutečný odpad. ()

Reklama

cinemag 

všechny recenze uživatele

Skvělá muzikálová komedie, film je vlastně souhrn videoklipů, které propojují celistvý příběh...výborné písničky od Michala Davida, nezapomenutelné herectví Ladislava Potměšila a Rudolfa Hrušínského (jeho první velká velká role, předtím se objevil v epizodní roličce ve Vesničce, mé střediskové). Ti. co dávají odpad, tak jen ze zášti k Michalu Davidovi nebo Jaroslavu Soukupovi. !!!!!JEDEN Z NEJLEPŠÍCH FILMŮ 80 LET!!!!! ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto filmu bych se podepsal pod komentář uživatele monologa, který to svým komentářem naprosto vystihl!! Nechápu, jak to může mít jen 45%, kdyby to mělo třeba 65% tak to bych pochopil. Jedná se o opravdu příjemnou teenagerovskou komedii. Skvěle písničky od Michala Davida, kterého já uznávám a to poslouchám jen hip hop ale jeho opravdu můžu. Mladičký Rudolf Hrušinšký předvádí dobrý výkon a je sympatický. Nejlepší výkon předvedl ale Ladislav Potměšil v roli starostlivého otce. Důvod, proč dávám jen 3 * je zhruba posledních 15 minut, kdy je to takové spíše drama, než komedie a bohužel to ke konci ztratilo tempo ale i tak jeden z mála českých filmů, který se mi líbí. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Mně osobně se Discopříběh jakožto české, osmdesátkové, teenagerské lehké drama sakra líbilo. O to víc mě znepokojuje zdejší nepochopitelně špatné hodnocení. Co lidi čekali? Komedii? Scénář a vůbec námět je podle mě solidní. Hudební sekvence krásně doplňovaly a vystihovaly atmosféru jednotlivých milníků filmu a to jinak muzikály obzvlášť nemusím. V oné době jsem sice nežil, narodil jsem se o pár let později, ale co mám pochyceno a prostudováno, nemělo by to mít větší chybu. Nejsem vůbec daleko od plného hodnocení. 90% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) zpívá a jeho otec (Ladislav Potměšil) je za režijním pultem, je v zrcadlových brýlích vidět kameraman i s celým štábem. (max21)
  • Jiří Horáček (Rudolf Hrušínský nejml.) stopuje a zastavuje mu Avia s plachtou. V dalším záběru se však veze na korbě bez plachty. (JoranProvenzano)
  • Když jde Jirka (Rudolf Hrušínský nejml.) po útěku poprvé tajně spát domů a zaspí, poté utíká před otcem. Ve výtahu zmáčkne tlačítko někde uprostřed, ale vyjede až na střechu domu. (Stupet)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Reklama

Reklama