Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý kovář Mikeš se vydává do světa na zkušenou ve společnosti mlynářského pomocníka Matěje a pacholka Ondry. Na cestě za třemi zakletými princeznami se mladíci utkají s potměšilou babiznou, s kouzly a nástrahami Černého krále a především s vlastním pokušením. (Magic Box)

Recenze (346)

manonfire 

všechny recenze uživatele

Kterej zase inženýr tuhle výbornou záležitost potápí pod modrou hladinu průměru? Sice jí k červené barvě chybí jen procento, zasloužila by se v ní však rochnit s přehledem. Pohádka je nezapomenutelnými scénami prošpikovaná a patří mezi to opravdu vyvedené. Je plná vtipné akce("A nedají si říct a nedají.") Obsahuje nenásilně podané prvky morálního poselství (Zlaťáky, jitrnice a vlastně všechny okamžiky s Knotem a Kronerem ml.) A umí přijít též s pro děti stravitelnou až příjemnou strašidelností, která je navíc parádně podpořena kulisou hudební i trikovou. PS: Starou kamerou na obřím plátně v setmělé jídelně.... na dětském táboře v Horažďovicích.... rok po roce nesčetněkrát. A co bych dal za to sedět tam jako malej kluk znovu. 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kříž vlastně není kovář, ale zástupce čeledi mravencovitých, neboť ti jsou taky schopni unést několikanásobek své hmotnosti.. V dětství neoblíbená pohádka, ovšem postupem času jsem svůj postoj tak nějak přehodnotil. Zastávám totiž názor, že u pohádky se má člověk smát (Byl jednou jeden král), nebo bát (O statečném kováři), nebo od obojího (S čerty nejsou žerty) a v těch současných o mlejnech, měšcích a štěstí z pekla z toho nenacházím ani Trošku. Ty ohnuté halapartny si zaplatíš, Mikši! ()

Reklama

Anderas 

všechny recenze uživatele

Co proti tomu všichni máte, vždyť je to moc krásná pohádka. Romantická, jemně strašidelná s celkem vydařenou hudbou, skoro jak od Petra Hapky. No ale už jsem ji pěkných pár let neviděl, měl bych trochu oživit zaprášené vzpomínky. Takhle si jen pamatuju, že zakletá princezna se mi moc moc líbila (jako zakletá pochopitelně, nikoliv ve své normální podobě). ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedená pohádka. Pokulhávají jak herecké výkony, tak i příběh samotný. Je zde spousta prázdných, nedořešených míst. O kulisách a kostýmech ani nemluvě (co to jako mají ty princezny na sobě za hadry, v tom by nechodili ani homelesáci). Ani básník Kříž v hlavní roli či černý král Čepek zde nepředvádějí bůhvíjaké výkony. Bída, slabota. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Další pohádka, na kterou jsem si vzpomněla až když dávali ukázky v televizi. A pak mi došlo, že jsem tu pohádku nejenom viděla, ale taky četla, jako většinu. Takže námět ne ohraný, ale jen převzatý. Štěpán Šafránek alias Pavel Kříž alias statečný kovář, no slušelo mu to, co naplat. Jinak je to opravdu pochmurné a tajemné, ale zrovna tohle mi zas až tak nevadí, stejně to jako v každé pohádce přece dobře dopadne. Ale jak už psal Michal, není to žádná špička českých pohádek, máme opravdu i lepší. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (14)

  • Hrad, ze kterého se ztratily princezny se jmenuje Buchlov. (Stocki)
  • Království Černého krále bylo natáčeno ve zřícenině kláštera Rosa Coeli v Dolních Kounicích. (AlchENEMY)

Reklama

Reklama