Reklama

Reklama

Vánoční výsadek

  • USA Operation Christmas Drop
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Pečlivá poradkyně političky plánuje uzavření vojenské základny na tropickém ostrově, kde mají zajímavou vánoční tradici. A při tom se zamiluje do sympatického pilota. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pásová výroba netradičních vánočních filmů se tentokrát přesunula na Guam, kde dostali prostor k tokání árijský golem a čokoládová samice. Znovu je překvapující míra cudnosti, která se do nabídky Netflixu vlastně vůbec nehodí. Charitativní pojetí Vánoc má svoje kouzlo, ale všudypřítomná dobrota dělá z filmu naivní pohádku pro dospělé. Složení: pláže v Pacifiku 70%, Vánoce 30% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Nějaký vánoční romantický příběh odehrávající se někde na tropickém ostrově asi málokdo zná a tak tímto námětem tento snímek dosti vyčnívá. Ano, jsou vánoce, ale místo sněhu tropické počasí někde na tropickém ostrově. A na jednom takovém je vojenská základna, která se má kvůli vládním úsporám zavřít a tak je tam zrovna na vánoce poslán audit v podobě mladé slečny, s úkolem sepsat pádné důvody k tomuto činu. Doprovází ji tam samozřejmě mladý voják a divák už jen čeká, kdy mezi nimi padne kosa na kámen a zamilují se do sebe. Námět zcela prozaický, ale v rámci filmové červené knihovny zcela normální. A to ani není zdaleka všechno. Příběh zároveň poukazuje na pravidelnou charitativní vánoční událost organizovanou právě touto vojenskou základnou podle skutečných událostí, což nám klasicky na konci potvrdí vysvětlující titulky s nějakou tou dobovou fotkou. Ano, tvrdá agitka o tom, jak americká jednotka kromě válčení také pomáhá. A stále to není ještě všechno. Vlivem dnešní doby je do filmu opět vsunuta i agitka rasová, takže nepřekvapujíc je ona auditorská slečna tmavé pleti a voják bílé. A aby toho nebylo málo, velitel základny je pleti tmavé a manželku má pleti bílé. Film je to skutečně po atmosférické stránce krásný, ale ustavičná propaganda na míchání ras tento počin prostě totálně shazuje. Pokud se do něčeho takového cpe politika, nelze jinak, než se na to také politicky dívat. A taková propaganda je prostě nepřijatelná. Snímek je tak tímto naprosto zprasený. Bohužel. ()

Reklama

SmajdalfCZ1 

všechny recenze uživatele

Jelikož zde hraje Bjorn z Vikingu ( Alexander Ludwig ), tak jsem neodolal a ačkoliv slaďárny obvykle nesleduji, tak jsem se na to podíval. Navíc na pěknou exotickou destinaci mohu dívat alespoň na TV, když už zde máme ten lockdown, ale zpátky k filmu - hlavní zápletka a vyústěni mi bylo jasné hned ze startu, ale což dal jsem tomu šanci kvůli hlavnímu herci a nakonec to nebylo zase takové utrpení. Včera jsem se díval na ,,komedii,, Americká nakládačka a s tímhle se to nedá srovnávat. Zde jsem se opravdu smál velice často a párkrát i slza ukápla. Jediná věc co mě mrzí na těchto filmech je to dětské obsazení, že vojenská základna byla plná dětí, ale skrz rozpočet se to dá asi chápat. Navíc ústřední dvojice to potahala sama. Opravdu je to komedie i romantika v jednom. Dokonce mě přemohla i vánoční nálada a poslal jsem letos několik tisíc na dětské domovy poněkud předčasně. Určitě můžu doporučit - je to navíc inspirováno skutečnou činností americké armády. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Tento film bol tak nudný, ale tak, že človeku stačí vidieť len začiatok a koniec a do myslí si, čo tým tvorcovia chceli povedať. Ako bonus spojili bieleho sympaťáka a afro americkú ženu ako novy trend Netlixu boja proti rasovej diskriminácii v biznise. Prvoplanove, predvidatelne aj keď s peknou pointou, no nič to človeku nedá. Prepla a tým až do konca a je rád, že už idú záverečné titulky. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

S limonádou se dalo počítat, ale v tomto nápoji bylo ještě platíčko tabletek na oblbnutí. Tím spíš, že akce Vánoční výsadek opravdu asi 50 let funguje, není pravděpodobné, že šlo nejprve o ilegální akci jedné letecké jednotky, kterou usměvavá politička jednoduše prosadila. Z popisku Komedie/ Rodinný/ Romantický je třeba vyjmout Komedie a dosadit Pro tupé. Dávám dvě hvězdy a pokud by někdo namítal, že jsem mohl dát ještě třetí za úžasné a exotické prostředí, tak upozorňuji, že za toto už je ta druhá hvězda. Za film jen jedna. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama