Reklama

Reklama

Já jsem Groot

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(10)

Malý stromový výrostek Groot se vrací v druhé řadě seriálu „Já jsem Groot“. Dospívající Groot objevuje vesmír a cestuje i za jeho hranice na palubách kosmických plavidel Strážců. Střetne se tváří s novými barvitými bytostmi, prozkoumá nová prostředí a přitom zjistí, že není rando strkat nosík tam, kam ho strkat nemá. (Disney+)

Videa (2)

Trailer

Recenze (117)

PISTA226 

všechny recenze uživatele

5/10 Když jsem slyšel, že má vyjít tohle tak jsem byl tak natěšený na nějaký origin Groota, něco o jeho rase, nebo aspoň něco trošku lepšího než špatnost, ale pak řekli, že to bude animované a mně bylo hned jasné že z toho vyleze opět nějaká dětská kravina, která nemá žádný smysl, nic nepřídává do příběhu, jak Strážců Galaxie, tak hlavní postavě Groota a jediný účel je vydělat na dětech tolik peněz, kolik to jen půjde. Vždyť si ten malej krasevec jen tupě hraje! Jediný, co je tu nového jsou některá zvířátka na planetách, o kterých nám seriál ani neřekl, jak se na ně vůbec dostal. Ostatní zvířata jsou ale stejně nudná a hloupá, jako Groot samotný, až na jednu výjimku a to posměvavého ptáčka, který tu aspoň vyčnívá svou grafikou, která mě, ani nevím proč, zaujala. Animace tu je asi jediná dobrá věc, protože je celkem dobrá a krom pár chvil je to skoro až pocitově reálně vypadající. Ale ten Rocket na konci je hrůza a děs. Ani eastereggy se tu už Marvel nesnaží procpat, i když kdo ví, co mohla ta tajemná tekutá věc být. Můžu vlastně pochválit ještě jednu věc, a to zkrácení úvodu, který, jak režisér určitě věděl, zabírá obrovskou čás celého dílu, který je podobně jak Dug Days či Scrat Tales pro dědi trapně krátká. Nevím jestli tu Disney zase vydí problém s násilím v seriálu, protože v jedné scéně má problém se zašlápnutím malé civilizace. Ale na druhou stranu tu nemá problém se svléknutím zvířete krutě z kožichu. :) Sem aspoň ráď, že režie je neshostil James Gunn a nemusí mít na svém bedru tíhu tohoto zklamání a zůstává pořád naděje na úspěšný třetí díl Strážců Galaxie. Za mě krom pořádných, kvalitních, něco přidávájících projektů, jakožto nově připravovaný Freshman Spiderman animáky do MCU nepatří. Tohle dost kazí celý tento svět, tedy aspoň atmosférou, která není o ničem. ()

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

Jednoduché a kratučké epizódy o divákmi najviac milovanom členovi Strážcov Galaxie, ktorý mne osobne nikdy vo filmovej podobe k srdcu neprirástol (potom, čo ho v dvojke oživili), sú "prekvapivo" velice krátke. A to je asi hlavné plus seriálu, pretože vďaka tomu, že epizódy rýchlo skončia, tak divák ani nedostane veľa priestoru na to sa začať nudiť a verte mi, ja by som sa teda nudiť rozhodne začal, ak by to trvalo viac ako 5 min. Okrem jednoduchých vtipov, ktoré pobavia len okrajovo (v niektorých epizódach viac a v niektorých o dosť menej) tu však dostaneme aj veľmi peknú animáciu, čiže aspoň nejaká Marvelovka si môže tento rok pripísať fakt, že dobre vyzerá (a nie CGI bordel zvaný Doctor Strange in The Multiverse of Madness dobre rozhodne nevyzerá. Dobre sa na to pozerá, ale po skončení máte ten divný pocit, že ste ani nesledovali film, ale videohru). Takže vo výsledku sa jedná o niečo čo vôbec neurazí, ale ani poriadne nenadchne a zároveň (neviem či to bol zámer tvorcov) mi Groot v niektorých epizódach prišiel ako ultimátny záporák a nie ako klaďas. Aj napriek tomu si však Groot zaslúži nadpriemerné hodnotenie aspoň za to, že sa konečne jedná o reálne zaujímavú Marvelovku. 6/10 ()

Reklama

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Dost podprůměrná záležitost i pro danou věkovou kategorii. Od minisérie Já jsem Groot asi nikdo nečekal žádné zázraky. I přesto jsem ale poměrně zklamán. Jak krátkometrážní snímky, tak pohádky přímo mířené na děti lze udělat několika způsoby. Prvním způsobem je přidat tam například nějaké poučení na závěr nebo humor, který pochopí jen jejich rodiče. Druhý způsob je cílit na roztomilost, hodit tam pár jednoduchých vtípků a doufat, že to těm dětem bude nějak stačit. A tahle Grootovina působí bohužel spíše jako ten druhý případ. Jako dospělý divák tam na vás opravdu nic moc nečeká. Navíc si myslím, že i oficiální hranice 6+ je dost mimo. Chápu, některé vtipy jsou trochu tvrdší a menší děti by mohly znepokojit. Já ale v 6 letech koukal například na klasické Disneyovky, které obsahují pointu a do jisté míry komplexní příběh, takže Groot by mě v tom věku moc neoslnil. Abych celou dobu jen neprskal, tak jednotlivé epizody na druhou stranu nejsou vyloženě otravné, takže jako nějaká barevná kulisa je to tolerovatelné. Sem a tam se člověk i pousměje a poslední epizoda je vlastně docela fajn. Přesto však doufám, že je to poslední MCU projekt tohoto typu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se u toho náramně, zejména poslední dva díly jsou naprosto parádní. Velmi příjemných dvacet minut mého života. Já jsem Groot je fajn, ale zároveň je to jedna z nejzbytečnějších věcí na světě, ale právě proto je příjemné, že je těch pár minut natřískaných kupou sympatických nápadů. Když už to je, tak to klidně mohlo být delší. 75%. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Až na posledný diel sa nejedná o nič, čo by aj pre fanúšikov Strážcov Galaxie stálo za zmienku. Ako áno, zasmejete sa tak či onak, no až na posledný Grootov výstrelok vám tento krátkometrážny seriál nič okrem fan-servisu a večne roztomilého Groota, ktorého roztomilosť je jediná vec, čo celý počin ťahá hore, vlastne ani neponúkne. Overall, priemer. Na zabitie času OK. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (13)

  • Tato krátká epizoda připomíná Grootovo první vystoupení v komiksu z roku 1960 („Tales to Astonish #13“), kde byl vyobrazen jako obří monstrum pustošící New York, zatímco relativně malí lidé pod ním prchají do bezpečí. (KGBelik)
  • V této epizodě se název seriálu objeví až na konci. (LUKICKK)
  • V této epizodě se název seriálu objeví až na konci. (LUKICKK)

Související novinky

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Reklama

Reklama