Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Encanto z dílny Walt Disney Animation Studios vypráví příběh neobyčejné rodiny Madrigalových. Madrigalovi žijí ukryti v kouzelném domě v pulzujícím městečku v kolumbijských horách, na podivuhodném a očarovaném místě zvaném Encanto. Kouzlo Encanto způsobilo, že každé dítě v rodině má jedinečný dar, od nadlidské síly až po schopnost léčit. Obdařeno je každé dítě kromě jediné dívky jménem Mirabel. Magie obklopující Encanto se začne vytrácet a Mirabel zjistí, že právě ona by mohla být poslední nadějí své výjimečné rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (236)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Encanto je krásne pestrofarebné a veselé. Sympatická kučeravá hrdinka v okuliaroch, zaujímavé pesničky a hudba, tiež celkom fajn príbeh zasadený do Kolumbie. Nie práve vianočný film, ale my sme si ho pozreli práve dnes. Chcela som to vidieť v kine, no verzia s dabingom ma nelákala. A animácia je dokonalá!!! Wow!!! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Encanto prakticky ničím nevyniká. Dá se označit jako velmi průměrný Disney animovaný film. Vyznačuje se jižanskou roztančenou atmosférou (takže se tu dost zpívá - to znamená, že se zapojil i Lin-Manuel Miranda, který je poslední dobou prakticky všude) a neřeší se nějaké větší a obsáhlejší problémy. Pouze trable jednoho domu, jedné rodiny. Trable hlavní hrdinky, která ničím nevyniká a ostatních členů rodiny se speciálními schopnostmi, kteří ale nejsou ochotni akceptovat sebe sama natožpak ostatní. V tomhle je Encanto celkem sympatické, ale cílovku to míjí. Té stačí, že je všechno veselé, barevné a roztančené. Ve finále tedy ničím nepřekvapující, poměrně zábavné a řádně rozjuchané animované dílko. Nic tu není špatně, jenom mi to nestačí. ()

Reklama

nineweh 

všechny recenze uživatele

Amíci zjistili, že Latinxs mají skvělou, barvami hýřící, muzikálně podmanivou a příběhově bohatou kulturu a snaží se ji vytěžit do mrtě už asi bambiliontým animákem s latinskoamerickou tématikou. Tenhle je velmi povedený, ale jak je vidět, pro Čechy nedotčené LatAm kulturou a jejím magickým realismem nepochopitelný (viz někteří komentující tady, kteří si myslí, že se tu jedná o Mexiko). Za mě se rozhodně vyrovná Coco i Knize života, písničky super, jako mínus vidím to, že na vás všechny postavy nahrnou v rychlém sledu hned na začátku, takže jsem chvíli měla dost bordel v tom, kdo je kdo (což je u filmu pro děti dost blbý). ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus přeslazený a přespříliš barvitý opojení, kde se však dá vypíchnout spousta kreativity a originálního pojetí. Já dnes měl možná jen chuť na jiný typ filmu, a nutno podotknout, že jsem stejně jako u filmu Coco vůči latinskéamerice v animovaných filmech nějak nedůvěřivý. Prostě mě ta záležitost s giftama a rodinnýma trhlinama ze srdce nezajímala. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelé! Originálne, nápadité, principiálne, vkusné a vtipné. Po dlhej dobe animák, ktorý dokázal prekvapiť svojim námetom a kompozíciou. Už len samotné prostredie kolumbijského vidieku, v ktorej žije čarovná rodinka, je výborným základom. Príbeh mal kvalitnú zápletku aj tempo, postavy boli zaujímavé, a dej mal v sebe okrem drámy aj množstvo vtipných okamihov. Veľkým plusom boli aj vcelku chytľavé pesničky v latino rytmoch (najmä We dont talk about Bruno stálo za to). Jedinou slabinou celého Encanta bol záver, ktorý mi prišiel taký v štýle "no čo už, musíme to nejako rýchlo ukončiť". Škoda toho, ale inak veľmi dobré. 4* ()

Galerie (95)

Zajímavosti (11)

  • Původní prostředí filmu mělo být v Brazílii, ale nakonec bylo změněno na Kolumbii. (Azuko)
  • Na šatech hlavní hrdinky Mirabel můžeme vidět symboly reprezentující ostatní členy rodiny. Svíčka za Abuelu, jaguár a tukan za Antonia, květiny za Isabelu, slunce za Pepu, chameleon za Camila, činka za Luisu, hudební noty za Dolores a košík s pečivem za Julietu. Dále má na šatech napsané své jméno Mirabel Madrigal a vyšitý svůj obličej. Zbytek symbolů jsou motýli, které můžeme rovněž vidět i na zdech domu rodiny Madrigal. (LND)

Související novinky

Disney chystá hranou Moanu

Disney chystá hranou Moanu

03.04.2023

Herec Dwayne Johnson (Red Notice, Black Adam) v poslední době neměl zrovna nejšťastnější ruku na projekty, přesto v Hollywoodu stále platí za velkou hvězdu s hned celou řadou úspěšných filmů a… (více)

Disney100: Koncert

Disney100: Koncert

27.03.2023

Oslava 100. výročí která se nebude nikdy opakovat, proběhne přesně na den po sto letech od chvíle, kdy bratři Disneyové založili nejslavnější studio animovaných filmů na světě. Velkolepá narozeninová… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

Reklama

Reklama