Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a dalších postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Zlo bylo potrestáno, dobro zvítězilo a s ním i láska Aničky a Jakuba. A po letech… Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu? Kdo však ví, kde mu je konec? A není to jenom pohádka pro malou princezničku? Lorenc a Ferenc nastraží na Karabu důmyslnou past. Teď je potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily. (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (340)

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Ačkoli, stejně jako vyprávění předchozí, nastavuje i jeho pohádkové pokračování zrcadlo skutečnému světu, nemá zdaleka již takové kouzlo, zřejmě proto, že se zčásti vytratil potřebný nadhled, humor míří někdy poměrně vedle, romantický nádech se téměř rozplynul, některé postavy ztratily příznačnou komičnost, písničky s jednou výjimkou postrádají šmrnc a děj se místy odvíjí poněkud křečovitě. A to nedokáže úplně zachránit ani bambitka v barvě trochu shnilého banánu, ani sympatická královna provázená smůlou nebo roztomile vtipná dcera královská. 50 % ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Příběh OK, ale výprava zřejmě bojovala s volným časem jednotlivých herců a zároveň dala natáčecí dny do jara, kdy jde příroda do rozpuku. Takže královna Julie spadne u včelaře do sudu , všude kolem olistěné stromy, vrostlá tráva a kvetoucí pampelišky, aby se skutálela do předjaří, kde jsou na stromech pupeny k prasknutí. Loupežník Karaba ji s vnučkou Aničkou odnesou k sobě do chalupy, kde si Aničku vyzvedne ze zámku kuchař a v okolí jsou ještě úplně spící stromy někdy na začátku března. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nečekal to téměř nikdo, ale režisér a scénárista jednoho filmu, jinak též tandem Macharáček a Gogela, se po jedenácti letech vracejí s jeho pokračováním. S filmovým vizuálem si celkem poradili, zmizela Cibulková a Sobota, ale objevili se Plánková a Brancuzský, jejichž dvojice komorné s prořízlou pusou a vojáka-burana baví, stejně jako skoro celé předchozí osazenstvo. Vtip, narážky na reálný svět, slovní hříčky ("To bude papuč!" "Puč, Lorenci"), mě bavily nejvíc, písničky nejmíň, i když ta v podání Noida Bárty byla nejlepší a ten chlap složil i moc dobrou scénickou hudbu! Takže - suma sumárum velice solidní pohádka, originality opět málo, ale veselé klady to znovu vynahradily. To znamená, že v roce 2033 bude trojka? :o) Dávám překvapených 70%! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Míče z pinče, už tam ten moment překvapení při větrání zatuchlého žánru není. Snaží se to být „plnotučnější“ prostřednictvím výpravy, ale mezi plytkým příběhem a písničkami na hranici snesitelnosti už to vtipy jen recykluje, včetně zabroušení do okruhů oligarchie, šmejdů s hrnci a notorických lhářů, kterým všichni věří. Možná by tomu slušela jedna castingová rošáda a sice, že by si Plánková vyměnila role s Kubařovou a v závislosti na tom by generála představoval někdo o dvacet kilo a let mladší. Po bitvě je ale každý generál.. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Když se ti před jedenácti lety náhodně vygenerovala celkem dobrá televizní pohádka, tys od té doby nic lepšího nenatočil a teď chceš ze všech sil zopakovat úspěch prvního dílu. Aniž bys ale věděl, proč a v čem ta jednička byla vlastně dobrá a silná. Bambitka 1 totiž měla kromě pár povedených frků a funkční romance i zcela funkční a uvařený dramatický oblouk - takže nějaké to další "po dvaceti letech a pěti dětech" nutně musí působit jen jako zbytečné mlácení prázdné slámy. A taky působí. Vtipná a nechtěně zábavná je tu jen autorská snaha po vzoru jedničky za každou cenu zalátat do příběhu nějaké další "palčivé společenské téma" - co bychom si tak, soudruzi, v té naší komunální satiře vzali na paškál tentokrát..? Tak třeba šmejdy a jejich hrnce. Ehm, díky, ne. Výsledek je odvozený, slabý, neinvenční a polovičatý. Špatná story, velký špatný písničky, špatná romantika. Mělo to skončit tím, že si princ vzal hrčířovu dceru a žili spolu šťastně až na věky. Kudla! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (6)

  • Pohádka se točila celkem 27 dní na 8 různých lokacích. Poslední klapka padla na zámku v Jindřichově Hradci, kde štáb strávil v průběhu května 2021 12 natáčecích dnů. Pro herce a komparzisty bylo ušito 60 kostýmů, dalších 300 pochází z fundusů. Vzniklo celkem 18 paruk a použity byly desítky příčesků, copů, knírů a falešných vousů. Ve filmu si zahrálo 8 koní, 25 slepic, 16 hus, dále kozy, ovce, 1 velbloud a 1 papoušek. Pro scény venkovského trhu nechala produkce navézt 250 hlávek zelí, pro různé scény bylo použito 75 balíků slámy. (TotalFilm.cz)
  • Veronika Khek Kubařová na MFF v Karlových Varech v roce 2021 řekla o filmu: „Natáčení pohádky Tajemství staré bambitky 2 pro mě osobně bylo například specifické v tom, že jsem se musela naučit jezdit na koni. A to poměrně suverénně a rychle.“ (rakovnik)
  • Natáčelo se mj. ve skanzenech v Přerově nad Labem a Kouřimi. V prvním díle bylo sídla krále Jakuba (Tomáš Klus) na hradě Lemberk. V tomto pokračování bylo nahrazeno za zámek Mníšek pod Brdy. Jedním z důvodů změny byla dojezdová vzdálenost od Prahy, která činila cca 20 minut. (zikacek)

Související novinky

Zažijte Vary naostro!

Zažijte Vary naostro!

30.06.2022

Ostrý bude již samotný start. Kapela Mig 21 vystoupí posílena o šedesátičlenný orchestr Národního divadla a dvacetičlenný sbor Národního divadla pod vedením dirigenta Jaroslava Kyzlinka. Tím ale… (více)

Reklama

Reklama