Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Hudba:

Alf Clausen

Hrají:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenze (410)

jakeer 

všechny recenze uživatele

Update 01/2022: V 90. rokoch sme na Markíze v každý všedný deň o 19:30 pozerali všakovaké americké sitcomy a ja som si Alfa pamätal ako ten najdetinskejší. Teraz, na prelome rokov 2021/22 som si ho neplánovane pozrel znovu celý a aj terajšou optikou musím povedať, že patril k tým najdospelejším komédiám, ktoré v tom čase vznikli. Dokonca by som povedal, že zostarol s väčšou cťou, ako o generáciu mladší Krok za krokom. Na konci osemdesiatych rokoch, keď ešte ľudia pozerávali televíziu, tvorcovia určie verili na to, že sitcom pre komerčný úspech musí k obrazovkám pritiahnuť celú rodinu. A Alf sa stal etalónom rodinných sitcomov. Epizódy boli na jedno kopyto - kontrast medzi nudnou americkou rodinkou a výstredným mimozemšťanom. A fungovalo to. Hoci Tannerovci boli učebnicoví slušňáci (a teda si boli podobní), Alf mal s každým rodinným príslušníkom jedinečnú chémiu. Aj klišoidné témy rodinných sitcomov ako napr. predmanželský sex adolescentov tu boli poňaté veľmi dospelo. Mne sa narozdiel od ostatných páčili všetký štyri série - až na druhú polovicu tej poslednej, vďaka čomu aj rozpačité a náhle ukonečenie celého seriálu prijímate bez sĺz. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Úžasný mimozemšťan, ktorý si vás získa svojim neopakovateľným humorom a vždy dobrým apetítom. Darmo, keď niekto má deväť žalúdkov, to nie je len tak. Fakt jeden z mojich najobľúbenejších seriálov detstva, ktoré aj pri x-tej repríze nikdy nenudí a vždy zabaví. A pokiaľ k tomu pridáte geniálny slovenský dabing Stana Dančiaka, tak to nemá chybu :) ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný a díky hlavní postavě i originální sitcom, celkem vtipný, jak už to u sitcomů bývá, v české lokalizaci se skvělým dabingem (dlouho jsem měl pak spojený hlas Oty Jiráka právě s Alfem)... Navíc hlavní hrdina má mimo chlupů, mimozemského původu, nezměrné chuti k jídlu i charisma... Mimozemšťan nemusí být nutně jen vetřelec, může být i...Alf...:-) ()

Heroin17 odpad!

všechny recenze uživatele

Ta chlupatá zrůda žere kočky. Chápete? Žere kočky! Co to doprdele je za seriál, kde hlavní protagonista- trpasličí zrůda z vesmíru, která pelichá po pohovkách a onanuje na záchodě- požírá kočky? Představte si třeba večerníčky, kde by Káťa sežrala Škubánka, Pat a Mat by si uvařili psí guláš a pan Krbec by večer co večer pořádal geriatrické bakchanálie, při kterých by požíral svá zvířátka...Hell no! ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Já prostě ty seriály z dětství nedokážu hodnotit negativně. Byly prostě tak skvělé. Alf rozhodně patří mezi ně. Na to, že jsem Alfa jako malá nesledovala uplně pravidelně, si ho pamatuji dost dobře. Stejně jako ten fakt, že mým prarodičům tento sitcom lezl nejakým způsobem na nervy a vždycky mi to přepínali. Do dnes nechápu proč, vždyť je to tak správně praštěné. Pro mě je Alf jeden z nejstarších sitcomů, které si z televize jako malá pamatuji. A když si ho teď po těch letech pouštím, je mi jasné čím vším si spousty diváků získal. Alf dokáže pobavit, je drzý, sarkastický, ale má své pozemštany rád. Myslím, že dnešním dětem by se ale asi moc nelíbil. Na ně by to bylo málo akční, se slabými efekty a navíc z 80. let, ohrnovaly by nos. Ale pro nás nostalgiky to pořád kouzlo má. Zkrátka a dobře sympatický mimozemšťan, který ani po letech neztrácí svůj šarm. Neustálá chuť na kočky nebo ukecanost, to je zkrátka jeho. Hlášky a bláznivost dělá Alfa Alfem. A osmi žaludky, se také nemůže pochlubit každý. - "If you love something, let it go. If it comes back to you, it's yours. If it's run over by a car, you don't want it." ()

Galerie (72)

Zajímavosti (89)

  • Epizody se jmenují podle slavných písní. Píseň, podle které je epizoda pojmenovaná, v ní vždy i zazní. (Ozo)
  • Alf sa hýbal vďaka trom bábkohercom, kvôli ktorým kulisári vyrobili do drevenej dlážky niekoľko poklopov. Alfove ústa, reč a jednu labku ovládal autor seriálu Paul Fusco, ktorý dokonca natočil prvých šesť dielov. Ďalší bábkoherec mával druhou labkou a tretí riadil grimasy tváre a pohyby uší. (Raccoon.city)
  • V úvodu epizody hraje píseň „Old Time Rock & Roll“ od Boba Segera & The Silver Bullet Band. (Duoscop)

Související novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (více)

Reklama

Reklama