Reklama

Reklama

Útok vražedných sršňů

  • USA Attack of the Murder Hornets

Obsahy(1)

Asijští obří sršni mandarínští jsou v Japonsku zodpovědní za více než 50 mrtvých ročně. Nyní si tento smrtící hmyz našel cestu na pacifický severozápad... Když byl na pacifickém severozápadě USA objeven nový, nebezpečný druh sršně mandarínské, dostalo se to na titulní stránky novin po celé zemi. Tento druh, známý jako „vražedná sršeň", usmrtil tisíce včel a zničil jejich úly. Tento poutavý dokument se soustředí na znepokojený tým včelařů a vědců, kteří musí spolupracovat, aby ochránili svou klidnou washingtonskou komunitu před hrozbou tohoto invazivního, smrtícího druhu. Nové problémy je čekají na každém kroku, včetně naléhavé potřeby najít nepolapitelné sršní královny v nelítostných lesích pacifického severozápadu. Hledání hnízda musí skončit před začátkem období páření, aby nebylo zničeno zemědělství a farmářství. (Discovery Channel)

(více)

Recenze (2)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Jenom v USA uvidíte týpka včelaře, který chodí po lese a chce řezat sršňům hlavy nožem, kterým jeho děda údajně odsekával hlavy náckům za druhé světové. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi zajímavý dokument, který bohužel zakysne na povrchu a jeho skromná struktura dle mého nestačí na celovečerní film. Kraťas či středometrážní film by slušely více, protože nejlepší dnešní dokumentaristika je trochu jinde. Kdyby se jenom tvůrci zaměřili více na charaktery, či uchopili je do zajímavého rámce... Takhle je výsledek jenom trochu prodloužená reportáž z Televizních novin s trochu více over-the-top hudbou.   50 % ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama