Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Festival animovaných filmů ANIMERA 2008

Festival animovaných filmů ANIMERA 2008

02.06.2008 Autor Cervenak
Ve dnech 3. - 6. 7. 2008 se v rámci Festivalu Fantazie v Chotěboři uskuteční druhý ročník Festivalu animovaných filmů ANIMERA. Pro všechny fanoušky této jedinečné formy vyprávění příběhů je připraveno přes 100 titulů z více jak 20 zemí světa. Nejstarší film z festivalové nabídky má 100 let stejně jako animace sama, zatímco ty nejnovější jsou natolik žhavé, že byste se o ně mohli ještě spálit. Na akci budou uvedeny snímky renomovaných tvůrců jako Hideaki Anno, Konstantin Bronzit, Adam Elliot, Kihachiro Kawamoto, Michel Ocelot, Aleksandr Petrov, Bill Plympton, Makoto Shinkai či Suzie Templeton. Těžisková sekce Svět není černobílý nabídne expedici za poklady animovaného kontinentu napříč všemi styly a žánry. Japonskému kouzlu budete moci podlehnout Pod vycházejícím sluncem, v sekci Bits \'n Pieces budou filmy rozměněny na drobné a Třináctá komnata animovaného filmu zase představí to, co bylo až dosud nepředstavitelné. Jestli vaše srdce aspoň trochu bije i pro animovaný film, na festivalu Animera se rozhodně neztratíte. Více informací na www.animera.sk a www.festivalfantazie.cz.

Reklama

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

28. filmový festival Finále Plzeň

28. filmový festival Finále Plzeň

19.04.2015

Premiéra nové české loutkové pohádky Malý Pán, projekce v unikátních zrekonstruovaných Loosových interiérech, soutěže o Zlaté ledňáčky, první uvedení zdigitalizované klasiky Jiřího Trnky Staré… (více)

Noirová klasika v Litoměřicích

Noirová klasika v Litoměřicích

08.08.2009

Ve dnech 28. — 30. srpna 2009 proběhne již podeváté litoměřický filmový festival, tentokrát s podtitulem „film fatal“. Budete mít jedinečnou možnost zhlédnout filmy, se kterými se ponoříte do vln… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

včera

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama