Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Protivný sprostý nemrtvý holky

Protivný sprostý nemrtvý holky

05.02.2013 Autor Cervenak

Nemáte dost zamilovaných upírů? Blbá otázka, já vím. Všichni jsme si oddechli, když Twilight sága přestala otravovat na plátnech kin... no, možná ne úplně všichni. Pro ty z vás, kterým žánr „paranormální romance“ ještě nezpůsobuje ošklivou vyrážku, je tady filmová adaptace další veleúspěšné série, která u nás vyšla jako „Vampýrská akademie“. Autorkou je Richelle Mead, která napsala i několik dalších sérií podobného ražení. Filmová verze první části šestidílného cyklu vznikne pod názvem Vampire Academy: Blood Sisters. Do hlavních rolí už byli obsazeni mladí a krásní Zoey Deutch, Lucy Fry a Danila Kozlovski (bacha, to poslední je chlap, alespoň to o něm tvrdí jeho ruští fanoušci). Námět? Jak název napovídá, podíváme se na tajnou univerzitu, na které upíři a napůl lidští míšenci studují alchymii a magii. Rose má sladkých sedmnáct a je dhampir, tedy kříženec upíra a člověka. Její kámoška Lissa je princezna Morojů, kouzla ovládajících smrtelných upírů, kterým nevadí denní světlo. Kdysi utekly z Akademie, ale teď se vrací a musí čelit nebezpečným Strigojům, kteří infiltrovali školu... Nám neznalým to zní jako bohapustý plagiát Twilightu a Harryho Pottera, ale fanoušci knižní série vám samozřejmě budou tvrdit, že to tak vůbec není, že tato knižní série je mnohem lépe napsaná, atmosférická a plná akce a úžasných nápadů. Inu, uvidíme. Režie se ujal Mark Waters, který dorostenky zvládl v Protivných sprostých holkách a fantasy v Kronice rodu Spiderwicků.

Reklama

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Jim Carrey má rád tučňáky a rock

Jim Carrey má rád tučňáky a rock

23.09.2010

Ne najednou. Prvním ze dvou projektů, které chystá, je adaptace v USA velmi populární dětské knížky Mr. Poppers Penguins. Jim si v ní zahraje titulního pana Poppera, což je mocný a bohatý newyorský… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Houdini, Mr. Fox a Superman

Houdini, Mr. Fox a Superman

27.10.2006

Některé dny jsou na zajímavé novinky slabé, někdy se jich objeví tuny. A neboť dnešek je toho zářným příkladem, posvítime si rovnou na tři chystané filmové projekty.Prvním z nich bude námětem… (více)

Sacha rockovým zpěvákem

Sacha rockovým zpěvákem

01.01.2006

Herec Sacha Baron Cohen (kultovní postava Ali G-ho, či hlas lemuřího krále Juliana z Madagaskaru) si v připravovaném biografickém snímku CURLY OXIDE AND VIC THRILLS zahraje postavu rockera Curlyho… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

Úspěšný třetí Composers Summit Prague

29.04.2024

Na letošní ročník, který probíhal od 18. do 23. dubna, přijeli skladatelé Jesper Kyd (hra Assassin’s Creed), John Debney (Iron Man 2, Největší showman), oscarový skladatel Mychael Danna (Pí a jeho… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Reklama

Reklama