Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
EKOFILM bude 4. - 7. prosince

EKOFILM bude 4. - 7. prosince

02.12.2020

Pokud jste už nad letošním EKOFILMem lámali hůl a přemýšleli jste, kde a jak zhlédnete soutěžní filmy 46. ročníku nejstaršího filmového festivalu s ekologickou tematikou v Evropě, máte po starostech. Protože jsou kinosály pro diváky pořád zavřené, pomocnou ruku pořadatelům nabídla internetová televize MALL.TV. Díky ní najdete většinu soutěžních filmů od 4. do 7. prosince on-line na www.ekofilm.cz.

Od pátku 4. prosince do pondělí 7. prosince tak můžete vybírat ze zhruba dvou desítek filmů. V sekci Krátkých filmů nebude chybět vítězný dokument Robin Food režiséra Pavla Maximova. „Je to výborný dokument o velmi aktuálním tématu plýtvání potravinami. Co s přebytky? Zachránit, uvařit a nabízet za dobrovolný příspěvek. Super filmík, který zachycuje super nápad,“ popisuje své dojmy šéfporotce letošního EKOFILMu, oceňovaný slovenský režisér a fotograf Tomáš Hulík.

Ze stejné kategorie Krátké filmy pochází i snímek, který získal Cenu prezidenta festivalu Ladislava Mika. „Film Svobodný prales od Zdeňka Zvonka dokumentuje snahu místních lidí zachránit přirozeně fungující původní les na Valašskokloboucku. Cenné je i to, že celá iniciativa vychází takzvaně zespod, od lidí, kteří si uvědomují hodnotu míst v okolí jejich domova a nejsou přitom součástí oficiálních institucí ochrany přírody,“ hodnotí film prezident festivalu Ladislav Miko.

Těšit se můžete i na vítěze v sekci Středoevropských filmů, německý snímek Na tenkém ledě režisérů Henryho M. Mixa a Boase Schwarze. „Tento poutavý film nám ukazuje nádhernou přírodu ruské Sibiře, ale zároveň alarmující klimatické změny v této rozlehlé oblasti. Precizním způsobem propojil nádhernou kameru s unikátními záběry přírody natočenými z dronů,“ vyzdvihuje hlavní momenty režisér a porotce Martin Čech.

Všechny filmy, u kterých produkce svolily k online streamování, najdete od 4. do 7. prosince přímo na stránkách jednotlivých snímků na webu www.ekofilm.cz. Je jen na vás, kdy jestli si film pustíte v pátek ke snídani, v sobotu ke zpříjemnění večera nebo až v pondělí při obědové pauze.

Reklama

Související novinky

Kinosály EKOFILMu se otevřou podle plánu

Kinosály EKOFILMu se otevřou podle plánu

05.10.2020

Letošní, už 46. ročník mezinárodního filmového festivalu s environmentální tematikou, EKOFILM nezastaví ani koronavirus. Nejnovějším opatřením se pořadatelé i organizátoři pružně přizpůsobili a lidé… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Nový Jurský svět našel hlavní hvězdu

Nový Jurský svět našel hlavní hvězdu

dnes

Přípravy dalšího filmu ze světa Jurských parků a světů je v plném proudu a v těchto dnech stále probíhá zběsilý casting zcela nových tváří do legendární dinousauří franšízy. A jak se zdá, už víme, na… (více)

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

Filmoví velikáni v Cannes budí rozpaky

21.05.2024

Vyjma hokejových komentátorů jsou v těchto dnech nejzaměstnanějšími pracovníky v celé Evropě nejspíš ti šťastlivci, kteří v Cannes drží stopky a měří, jak dlouho po skončení filmu trvají které ovace… (více)

Svět knihy Praha přivítá hosty ze 40 zemí

Svět knihy Praha přivítá hosty ze 40 zemí

20.05.2024 Reklama

Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2024 nechá prostřednictvím 801 účinkujících nahlédnout do současné literatury 40 zemí a regionů, čímž o třetinu překonává předchozí… (více)

Reklama

Reklama