Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Filmový festival jako žádný jiný?

Filmový festival jako žádný jiný?

11.01.2021 Autor dO_od

Filmoví fanoušci si za posledních dvanáct měsíců příliš festivalů neužili. Většina akcí se buď zrušila, odložila, nebo přesunula na internet. Letošní sezóna pak stále visí ve vzduchu, jelikož nikdo doopravdy neví, jak se vlastně pandemická situace bude dále vyvíjet. Nicméně pokud vám přece jen chybí atmosféra festivalů, nebo jen maraton obzvlášť syrových dramat, pochybných hororů nebo bizarních indieček, mají pro vás organizátoři švédského Göteborg Film Festival dobré zprávy. Stačí se totiž přihlásit na jejich stránkách a máte šanci vyhrát cestu na odlehlý švédský ostrov, kde vás na sedm dní ubytují do opuštěného majáku a následně vám pustí nějakých šedesát filmů, přičemž po vás nebudou chtít nic jiného, než abyste čas od času sdíleli své dojmy do internetového deníčku, ke kterému bude mít okolní svět konstantně přístup.

 

Ne, nejedná se o vtip. Göteborský filmový festival se z velké části přesouvá do online prostředí, nabízí ale i unikátní událost jménem The Isolated Cinema, během které chtějí organizátoři zjistit, jak se vlastně změní divákův vztah k filmům, zatímco je vystaven podobným podmínkám. Na ostrově pak pochopitelně nebudete zcela sami, někdo další bude poblíž, aby na vás dával pozor – za ideálních podmínek se ale nikdy nepotkáte, takže vám osamělou atmosféru uvnitř prázdného majáku nikdo nezkazí. Událost trvá od 30. ledna do 6. února, pakliže tedy máte zájem, měli byste si pospíšit.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

Cillian Murphy se vrací k zombíkům

dnes

Kolem málokterého projektu je v posledních měsících takové haló jako okolo další Boyleovy apokalyptické vize. O pokračování filmů 28 dní poté a 28 týdnů poté, v nichž Británii zachvátil virus, který… (více)

Hrozba smrti se dočká pokračování

Hrozba smrti se dočká pokračování

16.05.2024

Akční mlátička Hrozba smrti (Road House) v režii Douga Limana premiérovala na Prime Video před necelými dvěma měsíci a k dnešnímu dni přilákala k televizním obrazovkám už téměř osmdesát milionů… (více)

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

15.05.2024

Natočení nové verze kultovního snímku Barbarella z roku 1968 je tématem střídavě prakticky už skoro po dvě dekády, nicméně zatím se nový příběh spoře oděné hrdinky a jejího meziplanetárního… (více)

Reklama

Reklama