Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Netflix vévodí žebříčku streamovací sledovanosti

Netflix vévodí žebříčku streamovací sledovanosti

15.01.2021 Autor dO_od

Nedávno jsme tu měli žebříček nejstahovanějších seriálů a dnes se podíváme, jak na tom jsou legální streamy. Kdybyste měli tipovat, který seriál byl na streamovacích službách tím nejsledovanějším vůbec, asi by padaly tipy jako The Boys od Amazonu, The Mandalorian od Disney+ nebo Dámský gambit od Netflixu. A ano, všechny výše zmíněné seriály skutečně měly velký počet zhlédnutí, dočkaly se parádních ohlasů od diváků i kritiků a v průběhu roku se o nich neustále mluvilo. Jenže data od nezávislé analytické společnosti Nielsen ukazují přece jen trochu jiný příběh.

 

Když se totiž zaměříme čistě na počet sledovaných minut, vítězí Netflix na plné čáře – v žebříčku nejsledovanějších seriálů drží totiž hned devět z deseti prvních příček. A to jen pakliže mluvíme o vlastní produkci, kdybychom to totiž počítali i s akvizicemi, tak má díky seriálu Kancl všech deset míst. Teprve když do těchto statistik zapojíme filmy, začíná být pole trochu vyrovnanější (Netflix tři místa, Disney sedm). Každopádně než se podíváme na konkrétní žebříčky, je důležité zmínit, že data se měřily pouze ve Spojených státech (což Netflix mimochodem znevýhodňuje) a jen na televizích, nikoli mobilech. A teď už tedy k samotným číslům – počty minut jsou uváděny v miliardách.

 

Na prvním místě v původní seriálové tvorbě se umístil Ozark (Neflix – 30,46), za ním je Lucifer (Netflix – 18,95), Koruna (Netflix – 16,28), Tiger King (Netflix – 15,61), až na pátém místě je The Mandalorian (Disney+ - 14,52), šestá Umbrella Academy (Netflix – 13,47), The Great British Baking Show (Netflix – 13,28), Boss Baby: Back in Business (Netflix – 12,63), Longmire (Netflix – 11,38), You (Netflix – 10,97).

 

Převzaté seriály vypadají následovně – První Kancl (Netflix – 57,13), Chirurgové (Netflix – 39,41), Myšlenky zločince (Netflix – 35,41), Námořní vyšetřovací služba (Netflix – 28,13), Schitt’s Creek (Netflix – 23,79), Lovci duchů (Netflix – 20,34), Shameless (Netflix – 18,22), Nová holka (Netflix – 14,55), Černá listina (Netflix – 14,48), Upíří deníky (Netflix – 14,09).

 

No a konečně takhle vypadá pořadí filmů. Na prvním místě Ledové království 2 (Disney+ – 14,92), za ním Moana (Disney+ – 10,51), třetí Tajný život mazlíčků 2 (Netflix – 9,12), Frčíme (Disney+ – 8,37), Grinch (Netflix – 6,18), až na šesté příčce oceňovaný Hamilton (Disney+ – 6,13), Spravedlnost podle Spensera (Netflix – 5,37), Aladin (Disney+ – 5,17), Toy Story 4: Příběh hraček (Disney+ – 4,42) a poslední Zootropolis: Město zvířat (Disney+ – 4,4).

Reklama

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

Marvel nejspíš našel svou Silver Surfer

04.04.2024

Fantastická čtyřka, vlajková loď příštích marveláckých let, opět získává reálnější kontury. Ústřední kvartet je již jasný, v hlavních rolích se objeví Pedro Pascal, Vanessa Kirby, Ebon Moss-Bachrach… (více)

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Comic-Con Prague 2024 odtajnil další hvězdné hosty

Comic-Con Prague 2024 odtajnil další hvězdné hosty

07.03.2024 Reklama

V pořadí pátý ročník festivalu popkultury Comic-Con Prague potěší nejen fanoušky legendární space opery Star Wars či ikonické Hvězdné brány. Na začátku dubna budou moci v pražském Universu potkat… (více)

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

James Bond se vrací do Čech

James Bond se vrací do Čech

01.04.2024

Barbara Broccoli a Michael G. Wilson, kteří jsou zodpovědni za směřování bondovské značky, se v minulosti nechali slyšet, že netouží po příliš mladém herci, který by se chopil role agenta s povolením… (více)

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Nejnovější novinky

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

dnes

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

dnes

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

13. ročník cen Slnko v sieti ovládl Invalida

včera

V pátek 26. dubna 2024 se v bratislavské budově Slovenského rozhlasu uskutečnil 13. ročník předávání slovenských národních filmových cen Slnko v sieti, na nichž byly oceněny výrazné počiny a tvůrčí… (více)

Reklama

Reklama