Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Člověk v tísni na platformě Jeden svět online

Člověk v tísni na platformě Jeden svět online

04.02.2022

Díky minulému ročníku festivalu, který částečně uskutečnil online, vznikla platforma Jeden svět online. Na této VOD platformě si můžete pouštět dokumentární filmy z festivalu po celý rok. Zároveň tento rok slaví Člověk v tísni, pořadatel festivalu Jeden svět, výročí 30 let od svého založení. Tato událost nám umožnila na Jeden svět online přidat 8 filmů o činnostech této jedné z největších humanitárních a lidskoprávních organizací ve střední Evropě. Nyní se tak můžete dozvědět vše o tom, jakým způsobem Člověk v tísni pomáhá nejen doma, ale i ve světě.

Jedním z filmů, popisující práci Člověka v tísni v České republice, je Šitkredit. Dokument mluví o půjčkách, exekucích a jak těžké je se z tohoto bludného kruhu vymotat, když se do něj dostanete. Film Martina Řezníčka můžete shlédnout na platformě Jeden svět online za symbolických 30 korun, a to od 2.2.

Všech dalších 7 filmů bude také dostupných od 2.2, a to za stejnou cenu. Například dokument Angola – sen a skutečnost, který popisuje rozvojovou pomoc v Africe. Můžete se v něm dozvědět mimo jiné to, jak funguje práce humanitárních pracovníků na misích.

Další z vybraných filmů jsou například Hlasy z ostrova svobody, Krajina v tísni nebo Nesměl jsem ani umřít. Dokumenty, včetně těch, které festival Jeden svět uvedl v minulosti je možné si přehrát na Jeden svět online.

Reklama

Související novinky

Fenomén ČSFD.cz tento pátek na ČT Art

Fenomén ČSFD.cz tento pátek na ČT Art

20.10.2016

Jedinečný cyklus osmi půlhodinových dokumentů od pěti režisérů nabízí originální pohled na české filmové dědictví i péči o něj. Série vznikla v úzké spolupráci s Národním filmovým archivem (NFA).… (více)

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

Steven Spielberg se chce vrátit k mimozemšťanům

19.04.2024

Od roku 2022, kdy Steven Spielberg představil fandům svůj Zlatým Glóbem ověnčený osobní film Fabelmanovi, jsme moc netušili, k čemu se chce jeden z nejslavnějších režisérů všech dob příště… (více)

Nejnovější novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

dnes

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

včera

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama