Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Poslední recenze (1 676)

plakát

Opičí muž (2024) 

První polovina si mě šikovně zaháčkovala, jelikož napětí a čekání, kdy konečně Dev Patel začne ty boháče řezat, bylo obstojně vybudované, ale celá druhá půlka jakoby byla úplně jiným filmem a ta si mě teda nezískala vůbec. Celé je to takový John Wick z Wishe, kterému chybí jakákoli kreativita v akčních sekvencích a vlastně úplně cokoliv zapamatovatelného či “svého”. Takhle je to jen čistě průměrná revenge žánrovka s celkem chabým backgroundem hlavní postavy a bez čehokoli navíc. Overhyped

plakát

Občanská válka (2024) 

Tohle je neskutečně hutný kino zážitek. Garland je frajer, dokáže totiž natočit věci od scifi robotů, přes Anihilaci, mind-fuck Men až k postapo Civil War a musím říct, že i tak "všední" námět dokáže rvát koule. Příběh se zaměřuje na partu novinářů, kteří se vydají na cestu do Washingtonu s touhou být první, co udělají rozhovor s prezidentem a sklidit credit, a tak se vydáváme na putování Amerikou skrze několik nástrah. Největím tahounem je naprosto precizní vizuál, který je barvitý, na pohled nádherný a realistický zároveň a stejně tak musím vyzdvihnout jakousi odtažitost celého filmu, který se nesoustředí na všechny postavy, co ve filmu dostaneme, jako na středobod celého snímku, ale spíše jen jako jedny z mnoha postav v onom světě, čímž se do popředí nedostávají herci a charaktery samotné, ale spíše celá spoušť okolo, takže si divák může vychutnat příběh naplno a dumat, "co že se to asi stalo". Líbila se mi rozmanitost všeho kolem, kdy dostaneme základní náčrt hlavních postav a pak už jdeme rovnou na cestu, na které nás překvapí několik situací od snipera, rabování či scénu s vojáky, kdy jakmile přijde na scénu Jesse Plemons, tak věřte, že se budou dít sakra věci a tady musím přiznat, že v tomhle momentě jsem na 5 minut nedýchal a po skončení celé situace mi bylo vnitřně úzko a nevolno, jak už opravdu dlouho ne. Dojde i na akční finále naplněné bojem ve městě, takže i tohle si film může škrtnout ze seznamu. Co je ale největší síla, je audio stránka filmu, protože tohle se tady povedlo naprosto bezchybně - tyhle kontrasty mezi naprostým tichem, zvláštní hudbou a pak extrémně hlasitými výstřely dělají z filmu naprostý záhul na všechny smysly diváka a za mě jde o jeden z NEJLÉPE nazvučených filmů současnosti a pro tenhle faktor si budu Civil War pamatovat. Zajímavostí pak je, že ve filmu byly všechny výstřely "opravdovými slepými" náboji, což se ve filmu běžně nepoužívá a místo nichž se používají o třídu méně zvučné slepé náboje, což si Garland odůvodnil tím, že chtěl mít herce v akci a v pozoru. Neskutečné. Abych jen nechválil, určitě bych viděl raději seriálovou podobu, jelikož jsme zde vlastně vůbec nedostali důvod "proč se to děje", "jak dlouho se to děje" a vlastně ani "kdo proti komu" to tady stojí, což by mi za normálních podmínek dost vadilo, ale tím, že si mě film naprostou upoutal vším okolo, nemám ani potřebu tohle řešit a prostě jsem jen seděl zavrtaný v sedačce a hltal tenhle audio-vizuální masterpiece okořeněn o dechberoucí finále a scénu s Plemonsem, u které se mi málem zastavilo srdce. ŠÍLENOST.

plakát

Abigail (2024) 

Jako obstojná popcorn zábava do kina je Abigail dostačující, ale jako cokoliv výše nikoliv. Režisérská dvojka už u svých posledních Vřískotů a Krvavé nevěsty ukázala, že řemeslo jim není cizí a fajn thriller jsou schopni natočit bez problému, ale taky ukázali, že na cokoliv lepšího, šokujícího nebo zkrátka kvalitnějšího vyloženě ještě nemají, a to stejné platí i pro Abigail. Ta těží zejména ze své originality (banda bad guys zamčená v domě s upírkou, která si je jednoho po druhém loví - to tady ještě nebylo) a taky z přijemného hereckého obsazení, jelikož skupinka Kevin Durand - Kathryn Newton - Angus Cloud jsou všechno známé tváře a rozhodně potěší. Zábavu film nepostrádá, humor taky občas zafunguje a vlastně jsem se v kině celkem dobře bavil. To vše ale do doby, než přišlo "finále" a tvůrci doslova vyndali mozek z hlavy a měli z nějakého důvodu potřebu završit film totálním shitfestem, kde už NIC nedávalo smysl a tahali si "upíří" pravidla z klobouku jak se jim zachtělo (jednou někdo jde zabít, podruhé ne, jednou se někdo "nakazí", jindy zase ne...). Objektivně čistý průměr, kterému trochu sráží kvalitu fakt špatně zakončený závěr, kde jak kdyby tvůrci neměli vůbec tušení, jak završit celý film a vyloženě vařili z vody. Škoda.

Poslední hodnocení (5 427)

Opičí muž (2024)

26.04.2024

Vítejte v džungli (2003)

26.04.2024

Občanská válka (2024)

21.04.2024

Abigail (2024)

19.04.2024

Fallout (2024) (seriál)

18.04.2024

Fallout - Začátek (2024) (epizoda) (S01E08)

18.04.2024

Fallout - Radio (2024) (epizoda) (S01E07)

16.04.2024

Fallout - Past (2024) (epizoda) (S01E06)

15.04.2024

Fallout - Minulost (2024) (epizoda) (S01E05)

15.04.2024

Reklama