Reklama

Reklama

Enola Holmesová 2

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Enola Holmesová (Millie Bobby Brown) vyšetřuje svůj první opravdový případ. Rozlousknout záhadu zmizelé dívky jí ale budou muset pomoct kamarádi a taky brácha Sherlock (Henry Cavill). (Netflix)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (180)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na jedničce se mi líbilo to pojetí, že to není klasická detektivka, ale že je to takové pohodové s nádechem komedie a romantična a že divák je zapojen do děje, že Enola k divákovi promlouvá. A to vše tvůrci splnili i v tomto pokračování, takže já jsem byl spokojen. Děj filmu mě bavil, zapojení Sherlocka bylo také fajn. První díl byl možná o chloupek lepší, ale i zde se jedná o kvalitní zpracování. Snad se dočkáme i trojky. :-) ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Koukat přes dvě hodiny na MBB, ze který je fakt hezká ženská (jedna rudá hvězda do hodnocení), zkrátka ke spokojenosti nestačí. Nejlepší scéna mohla být ta v závěrečných titulcích, jenže dneska každej film musí bejt dostatečně woke a tim i z týhle scény udělali trapnej okamžik. Jedinej hajlajt je David Thewlis, kterej si zahrál variaci na svou roli z Fargo, čímž týhle agitce vysloužil druhou rudou. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj napriek rušivým momentom ( v podobe dnes už až násilne pôsobiacej politickej korektnosti ), ide o pútavé, modernistické dobrodružstvo, ktoré prvý diel nielen zdoláva, ale aj prekonáva. A to vo všetkých smeroch ( dokonca aj v tej spomínanej korektnosti ). Takže sa neduhy dali prekuknúť a prehltnúť. Aklimatizácia diváka je tu potrebná. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Enoly mě bavil víc než jednička. Sice z pohledu detektivek nejde ani trochu o žádný skvost, ale o to tvůrcům ani nešlo. Hravost hlavní hrdinky, stín známějšího bratra a ... a ... no, to je vlastně vše. Ono to ale na dvě hodiny slušné zábavy stačilo. Sice z filmu většinu detailů rychle zapomenu, ale pocit, že si rád pustím případný další díl, mi určitě zůstane. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhé dobrodružství Enoly Holmesové jde tařka přesně ve šlépějích svého dva roky starého předchůdce - film se snad jen snaží být ještě více feministicky laděný, což mně osobně ale nijak nevadilo. Divák se na dvě hodiny (bohatě by ale stačilo sto minut) ponoří do světa detektivů, zápalek a lekcí tance a sebeobrany - do světa mužů, v němž chtějí býti slyšet i ženy. Kriminální zápletka se mi líbila, stejně tak i účast "Moriartyho" - byť jeho vstup na scénu jistě ponechá nejednomu divákovi hořkou pachuť v ústech. Závěr filmu jen vybízel k dalšímu pokračování, které by za mě mohlo být klidně o něco temnější. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (9)

  • Úvod filmu odkazuje na ďalších veľkých detektívov viktoriánskeho Londýna; Detective Field, Reginald Swain, Mackenzie Macintosh a Sir Alfred Hornblower. Charles Frederick Field bol skutočným zakladajúcim členom Metropolitnej polície, ako ctižiadostivý herec mal záľubu v obliekaní sa do prestrojení a po odchode do dôchodku sa stal súkromným detektívom. Bol priateľom Charlesa Dickensa a slúžil ako inšpirácia pre postavu inšpektora Bucketa v románe "Bleak House". Detektív Constable Reginald Swain bol postavou v dlhotrvajúcom britskom policajnom seriáli Dixon of Dock Green (od r. 1955). Mackenzie Macintosh môže odkazovať na Rushmore 'Mac' Mackenzie, hlavnú postavu v sérii súkromných detektívnych románov od Davida Housewrighta. Alternatívne to môže odkazovať na Mackenzie Macintosh, viktoriánsku grafickú dizajnérku a manželku Charlesa Rennieho Mackintosha. Alfred Hornblower sa môže odvolávať na Alfreda Swainea Taylora, viktoriánskeho toxikológa a medicínskeho spisovateľa prezývaného otec súdneho lekárstva a Horatia Hornblowera, hlavnej postavy v sérii námorných dôstojníkov C.S. Forestera. (belinko)
  • V závěrečných titulcích je k vidění mezititulková filmová scéna. (Rominator)
  • Enola (Millie Bobby Brown) navrhne Sherlockovi (Henry Cavill), že by se měl ujmout spolubydlícího. V původních příbězích John Watson hledá ubytování a společný přítel ho seznámí s Holmesem, který hledá spolubydlícího, aby si mohl dovolit nájem pokojů, které našel na 221 Baker St. V knihách Sherlock žije sám na Baker St. poté, co se John ožení s Mary. (sirjohn)

Související novinky

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

Studio Legendary míří od Warnerů k Sony

29.11.2022

Produkční a mediální společnost Legendary Entertainment, stojící například za sérií filmů Godzilla & Kong a zejména za chválenou spektakulární sci-fi Duna, dosud své filmy v posledních letech… (více)

Reklama

Reklama