Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Je docela logické, že Tim Burton natočil Mars útočí! právě po Ed Woodovi, protože s trochou nadsázky by se Mars útočí dal označit za pokračování filmu o potrefeném režisérovi. Burton tímto snímkem vzdává hold horrorům z 50. let a jejich nekorunovanému šaškovi. Létající talíře vypadají jako z filmů Eda Wooda (jen mi chyběly provázky, které by je držely) a k dokonalé podobě chybí jen postava něco jako vypravěče (nějaký Bela Lugosi). K této poctě sehnal Burton neskutečné obsazení v čele s Jackem Nicholsonem jako nerozhodným presidentem USA. Je chvályhodné, že se Burton nestydí toto obsazení jakkoliv vybíjet. Ovšem hlavním tahounem jsou skvěle zvládnutí marťané se svým zvláštním jazykem. K tomu všemu napsal Danny Elfman trochu nadsazenou ale trefnou hudbu. Jediné co tak může mrzet je, že film s takovými triky a obsazením nedostal vtipnější scénář. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je vidět, jak se s časem filmy pro člověka mění. Jako malý jsem Mars nesnášel. Dnes už jsem si ho i docela užil. Nic to sice nemění na tom, jaká pitomost to je, ale Nicholson coby prezident, kterému nic nevychází, Brosnan jako vědec, který nechápe situaci, plus zbytek hvězdného obsazení tvoří sympatickou partu, která se porve se zvráceně sympatickými ufony. Sympatické. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie je to typický Burton, nie je to vydarená paródia ani pocta scifi béčkam, nie je to ani konkurencia pre Independence day a bohužial to nie je ani vôbec vtipné, čo je zo všetkého najhoršie. Takže Burton má v kariére dva prešlapy spoločne s Planétou opíc. To by stačilo. Účasť takejto hereckej elity v takto prazvláštnom projekte je......prazvláštna a nepochopiteľná. Ani opätovné vzhliadnutie nepomohlo, humor tohoto typu na mňa nefunguje ani v staršom veku. K tým Burtonovým prešľapom sa časom pridala ešte Alica. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mozna, ze je 5* prehnanejch, ale pro me to je jedna z nejlepsich sci-fi komedii. Pro Burtona ne zas tak obvykly zanr zvladl na vybornou a do filmu dosadil spoustu znamejch tvari. Staci se podivat do titulku - co herec, to hvezda. Martani jsou hodne drsny a nedherne vybuchujou, hodne me pobavil bracha toho kluka, kterej si hraje na vojaka. Taky president je nezapomenutelne ztvarnenej Jackem Nicholsnem. A zaver kdy vsude poustej pisnicku je proste uzasnej. Sice to nepatri mezi nejlepsi Burtonovi filmy, ale pro me je to bezchybne. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je buď psychicky labilní šílenec, anebo génius, jehož myšlenkové pochody nejsem s to pochopit. Anebo obojí. jedno však nelze popřít - Mars útočí není normální film a bude-li se vám líbit záleží právě na vašem duševním stavu. Já zůstávám neutrální. 55% Zajímavé komentáře: Gemini, codeas, Cassandra, spaceboyCZ, kitano, marshall ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Všechny armádní uniformy, tanky, jeepy a děla pocházejí z padesátých let. (fannah)

Reklama

Reklama