Reklama

Reklama

Někdo klepe na dveře

  • USA Knock at the Cabin (více)
Trailer 2

Rodinná dovolená v chaloupce utopené v lesích, daleko od veškeré civilizace, probíhala skvěle. Než se na jejich prahu objevili ti čtyři. Vypadají jako členové šílené náboženské sekty a snaží se nebohým dovolenkářům vysvětlit, že svět, jak ho znají, skončí, pokud ho právě oni nezachrání. Nechtějí po nich vlastně nic složitého. Stačí, aby se mezi nimi našel dobrovolník, který pro spásu planety ochotně udělá to, co by nikdo dobrovolně neudělal. Zní to šíleně, že jo? A když k tomu přičtete, že čtveřice zvěstovatelů se skutečně chová jako naprostí magoři, kromě argumentů sahají tu a tam i k násilí a barvitě líčí nejrůznější apokalyptické vize, je jasné, že ten, kdo jim uvěří, by musel být stejný blázen jako oni. Jenže zatímco zpočátku v členech terorizované rodiny ani náznakem nehlodá semínko pochybnosti, události postupně nabírají takový spád, že je otázka „A co když je to pravda?“ čím dál relevantnější. Najdou sílu učinit neuskutečnitelné? Pokusí se osud oblafnout? Nebo se z nich už taky stávají šílenci jako ti samozvaní jezdci Apokalypsy? Jsou to otázky, ze kterých mrazí. A připravte se na to, že z odpovědí bude mrazit ještě víc. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (292)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Daddy Yankee - Gasolina, Daddy Andrew a Daddy Eric stretnú podivnú skupinku týpkov, ktorí sa snažia vlámať na ich chatu. Komu po 20 tich minútach nebolo jasné že štvorylka symbolizuje 4 jazdcov apokalypsy toho mohol film ešte prekvapovať, inak sa vývoj dal do bodky predvídať. Áno, naozaj je tu cítiť Shyamalanov rukopis takmer na každom kroku so spomenutou vynikajúcou kamerou ale vyššiemu hodnoteniu bráni tá všadeprítomná korektnosť, ktorá ako spomína Arsenal83 už aj v tolerantných ľuďoch vzbudzuje odpor. Keď dostal Andrew v bare fľašou po hlave, takmer som čaka že ten týpek - beloch, republikán, fanúšik zbraní bude mať na hlave červenú Trumpovu šiltovku s nápisom urobme Ameriku opäť bielou a tím chlapcov ktoré trénuje Leonard má pochopiteľne horšiu bilanciu v sezóne ako tím dievčat...Najväčšími nedostatkami filmu sú že pár Andrew/Eric nuie je čiernobiely, že takmer osemročná Wen nepovie že má väčšie gule ako všetci muži v miestnosti a teraz aj jednu serióznu, tie pády lietadiel vyzerajú strane amatérsky, takmer ako z produkcie Asylum. Možno keby bolo tých stereotypov o niečo menej, prípadne videné v kine by som išiel na vyššie hodnotenie, tentokrát idem s Davom Dva a 60% považujem za presné hodnotenie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan jednou za čas napne síly, aby dal vzpomenout na to, že byl kdysi sakra obletovaným a sakra respektovaným tvůrcem. A ač je pro řadu diváků v posledních letech spíš sprostým slovem, pořád dokáže strhnout – třeba s Rozpolceným nebo s nízkorozpočtovým The Visit, ve kterém dovedl found footage koncept téměř k dokonalosti. Jeho nejnovější kus je zase o nápadu. Stejně jako o atmosféře, o nejistotě, o tom, co má přijít. Homosexuální pár, jejich adoptovaná dcerka a relax u jezera. Do chaty odříznuté od civilizace se ovšem hodlají dostat čtyři „ozbrojení“ podivíni v čele s klidným obrýlovaným obrem Davem Bautistou. Jsou přátelští, ale zároveň děsiví. A hlavně mají ulítlou prosbu: jeden člen rodiny se má dobrovolně přihlásit o to, že zemře rukou zbývajících dvou, a zabrání tak konci světa. Jenže zatímco první půlhodinka je fajn (ač je to tentokrát i vizuálně mdlé), zbytek se mění v prázdný dialogový průměr, kterému navíc chybí nějaká pointa. Na poplácání po rameni to tentokrát není, ale stejně mě bude zase za nějaký ten pátek zajímat, s čím dalším Shyamalan přišel. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Shyamalan má nejlepší roky už za sebou a jeho další novinka je jen průměrnou podívanou. Knock at the cabin je spíše psychologickým Drama/Thrillerem, než hororem, který však postrádá tah na bránu, nedává moc smysl, chybí pořádný zvrat a násilí se zdržuje. První půl hodinka je celkem fajn. Má to nádech Home Invasionu, kde 4 ozbrojení lidé se snaží přepadnout 2 muže a holčičku a přichází s nepěknou nabídkou alá Sofiina Volba. Dave Bautista se do role vžil slušně a je na filmu asi to nejzajímavější. Zaujmou i katastrofy v televizi, což je jediná akčnější a zajímavější vložka. Průběh filmu je však velmi vlažný a pomalý, když dojde na vraždu, tak je mimo záběr, psychologie postav zde není vykreslena důsledně, tak aby to s divákem zamávalo a celé to bohužel nedává moc smysl bez pořádného Shyamalanovského Twistu. Atmosféra mě taky příliš nezaujala, napětí tu chybí taktéž, nenacházím tu moc superlativ proč někomu Knock at the Cabin doporučit. 5/10. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Vlastně takový nudný Shya - žádná zběsilá pointa na konci, ani na jednu chvíli jsem nevěřil, že je to prostě jen parta magorů, ale že opravdu jde o čtyři jezdce apokalypsy. Manžel Andrew je hysterka, manžel Eric tak trochu pasivák (asi úplně) a nejlepší byla holčička. I ten Bautista se tu moc nepředvedl. Zbylé prachy z rozpočtu padly na nepříliš dobré CGI, ale překvapivě rychle film utíkal a nenudil. Technicky velmi fajnové, ale celkově takové nedomrlé. Ostatně, co bychom po Manojovi vlastně chtěli, že? On natočil Šestý smysl a Vyvoleného a od té doby už to s ním jde z kopce. 60% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten námet je fantastický, veľmi som sa tešil. Až potom vysvitlo, že ten "rodinný" výlet to sú dvaja kakaovníci a šikmooké dieťa, lebo toto je dnes normálna rodina. Súčasná produkcia je presiaknutá týmto obsahom natoľko, že táto obsesia vyvolá len väčší odpor a paradoxne intoleranciu. Z hnutia, ktoré chcelo toleranciu, sa stalo propagandistické hnutie a deformácie ľudskej prirodzenosti čo by psychické poruchy sa dávajú za vzor, aby skrze filmy nastavovali nový normál. Z toho zvyšku okolo toho sa dá konštatovať, že z mysteriózneho filmu sa nakoniec vykľul taký thriller s katastrofickými prvkami, slávny Ind rozhodne neprekvapil. Priniesol miestami dobrú atmosféru a náznaky napätia, no postavy zvláštne, dialógy znižovali vážnosť situácie. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Natočeno podle knižní předlohy „The Cabin at the End of the World“ od Paula Tremblayeho. (mikki089)
  • Zhruba po tridsiatich minútach postavy sledujú spravodajské vysielanie o silnom zemetrasení v Pacifiku pri západnom pobreží Spojených štátov. Vysielanie využíva skutočné satelitné zábery z 15. januára 2022 z podvodnej erupcie kaldery Hunga Tonga Hunga Haapai. Erupcia bola taká obrovská, že rázové vlny obleteli zemeguľu najmenej dvakrát a boli počuť alebo aspoň cítiť až na Novom Zélande, vzdialenom približne 2 382 km. (Arsenal83)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Reklama

Reklama