Reklama

Reklama

Kaskadér Colt Seavers (Ryan Gosling) býval hvězdou svého oboru, dokud se při jedné obzvlášť náročné akční scéně cosi nepokazilo. Následkem nekontrolovaného pádu z velké výšky skončil Colt s pošramoceným tělem i egem. Rozhodl se dát filmovému průmyslu definitivní sbohem, a dokonce kvůli tomu dal kopačky krásné a nadějné režisérce Jody (Emily Blunt). Po roce poflakování mu ale otrne, a tak celkem vděčně přijme nabídku ambiciózní producentky na roli dubléra akční hvězdy Toma Rydera (Aaron Taylor-Johnson) v připravovaném ambiciózním sci-fi filmu. Když se ale dozvěděl, že ten film točí jeho bývalá láska Jody, určitě si řekl: „Kdybych to býval věděl, tak bych sem býval nechodil.“ A to není jediný malér. Celé natáčení míří do kytek, protože klíčový herec Tom Ryder se vypařil neznámo kam. A Colta pověří jeho nalezením, protože umí rány rozdávat i přijímat a nikomu nebude chybět, když i on náhodou zmizí. To vše rázem postaví Coltovy životní priority na hlavu. Uvědomí si, že mu svět filmu strašně chyběl, že režisérka Jody je jeho životní láska a že když nenajde hvězdu jejího filmu živou a práceschopnou, možná jí to zničí kariéru. Na jednoho obyčejného kaskadéra je to hodně slušná nálož. Protože jak sám říká: „Nejsem hrdina, jsem jen dublér.“ (Cinemart)

(více)

Videa (17)

Trailer 8

Recenze (209)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Love letter filmům a hlavně samozřejmě kaskadérům, kterej je zároveň vynikající love story a taky velice milou akční krimi nenápadně (a nevědomky) kráčející ve šlépějích mnou milovaných Správných chlapů. Dojímal jsem se celou dobu, ale při najetí závěrečných titulků už přišly na řadu i slzy štěstí, že ty blockbustery pořád ještě můžou mít takovýhle obří srdíčko. A přísahám, že fakt, že viděno na největším plátně ve Velké Británii, u toho hrál jen pramalou roli. Tohle je prostě čirá nádhera a běžte na to do kina, protože koukat na filmy doma je nuda a hlavně cesta ke smrti tohohle úžasnýho odvětví. 9/10 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(8/10). The Fall Guy = Odměna za úspěšnou obhajobu bakalářské práce. Svěží akční podívaná, která smeká svůj propálený klobouček před všemi nedoceněnými umělci, kteří nejsou ve filmech vidět - kaskadéry. Režisér David Leitch je momentálně v obrovské formě. Pověst nabral díky svěžímu Bullet Trainu, který považuji za vrchol akčního žánru a nadpozemskou rychlostí se řítil do kin také se svým dalším projektem. The Fall Guy je trochu odlišným akčním šálkem kávy, ale ve svém jádru je to pořád stejná akční podívaná. Staví zejména na skvěle zvoleným hlavním hercem, kterým je zde Ryan Gosling. Tento kanadský sympaťák je momentálně na vrcholu své popularity zejména díky Barbie a opustil svůj pomyslný dramatický rybníček - zdravím Drive. Těžko říci, které období v jeho kariéře mi svědčilo více, ale Ryan disponuje geniálním a trefným timingem na vtipy. Už dlouho jsem se u nějakého filmu tak nenasmál a po komediální stránce funguje The Fall Guy výborně. Naivní romantická zápletka tomu dodává potřebný punc, zejména díky jiskřící chemií mezi hlavními herci. Emily Blunt si opět získala mé srdce podobně jako v Na hraně zítřka a i ona jede na populární - v tomto případě nukleární vlně. The Fall Guy má rychlé tempo, které odsýpá a všechno je to zahaleno do velice sympatického tématu kaskadérských kousků. Divák má tak možnost nahlédnout pod pokličku tohoto nedoceněného filmařského řemesla, které by už konečně mohlo získat samostatnou kategorii na Oscarech! Film také pracuje se současnými problémy, které mě zaujaly. Zejména naráží na problém Deepfake technologie, která doteď rezonuje v myslích nejednoho filmaře. Díky tématu kaskadérské profese dostaneme dechberoucí akční sekvence, které srší nápaditostí - neonová exploze. Přestože snímek nedosahuje kvalit Bullet Trainu, zejména po stránce scénáře, tak se jedná o nadprůměrný akční film, který vás svou zábavností kompletně pohltí. Vy si budete s radostí v srdci užívat závěrečné titulky, které podtrhují celkový zážitek. Velký palec nahoru! "Save the movie and maybe you get the love of your life back. - Did you just turn Jody into the sexy bacon? - She’s been the sexy bacon all along." ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nehrát v tom Ryan s Emily tak by ten výsledek dost možná dopadl o poznání mizernějc protože příběhově je to prostě ulítlá konina. Jenže v tom hraje Ryan s Emily a je to boží. Chemie mezi něma funguje od první do poslední klapky na 100%. A celý ten hollywood action comedy feeling je super odlehčený, zábavný a hrozně cool. Bavil jsem se mega. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Ryan je prostě Gosling.  Jako kaskadér Colt Seavers dokazuje, že opravdu by tito neohrožení pánové a dámy, kteří zaskakují v nebezpečných scénách za slavné herce by měli dostávat také Oskara. The Fall Guy je v podstatě šílený mix akčního filmu a romantické komedie doplněný vtipnými hláškami odkazující na kultovní filmovou klasiku., který je skvěle namíchaný. A že to setsakra dobře funguje je především zásluhou obsazení Goslinga a Emily Blunt, kde chemie mezi těmi dvěma funguje tak, jak už dlouho v žádném filmu vidmo nebylo. Hlavně zásluhou těchhle dvou mě ani nepřišlo, že film má dvě hodiny. Třešničkou na velmi provedeném dortu je na úplném konci cameo Lee Majorse, který hrál v původním TV seriálu z osmdesátých let. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dokonale výbušná (doslova) pocta kaskadérskému řemeslu, které by vážně, ale už vážně KONEČNĚ mělo mít vlastní kategorii v rámci Akademie. Tím vším a ještě mnohým víc je nejnovější snímek talentovaného Davida Leitche honosící se jménem The Fall Guy, který mě ve svých nejlepších momentech dokázal zcela strhnout. Jistě, v tomto bodě je přímo nabíledni poznamenat, že scénář je pouze lacině poslepovaný sled dávno provařených klišé, nicméně o to tady v první řadě určitě nejde. Tady totiž hrají prim kaskadéři a jejich akční balet, na nějž díky pohledu do zákulisí natáčení sci-fi spektáklu nahlížíme zcela novou optikou. Máme zde tedy možnost vidět, jak náročný a mnohdy i bolestivý proces to vlastně je. Toto všechno pak velmi přirozeně obestírá příběh o kaskadérovi a jeho milované (Výtečná chemie mezi Ryanem Goslingem a Emily Blunt!), jehož precizní timing neuvěřitelné akce a přesně mířených gagů míří přímo na divákovu komoru. Co tedy dodat na závěr? I když má The Fall Guy poněkud delší stopáž, tak i přesto Vás tvůrci nechají jen málokdy vydechnout. Na tomto úžasném jevišti se zkrátka pořád něco děje – mnohdy jsem měl chuť film prostě zastavit a kochat se všemi těmi filmařskými proprietami, přičemž se už teď, pár desítek minut po návratu z kina, nemohu dočkat, až ho uvidím znovu. Je vážně s podivem, za jak krátkou dobu se David Leitch vyšvihl a ukázal světu kaskadérskou řeholi bez příkras. Doufám, že v této nastavené kvalitě, tempu a divácké osvětě bude i nadále pokračovat, jelikož dle mého názoru je více než důležité, aby i kaskadéři měli možnost odnést si toho kýženého zlatého plešouna za svou nebezpečnou práci domů. Bez nich bychom totiž nedostali drtivou většinu našich tolik oblíbených filmů. Takže ještě jednou – díky moc! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „I had no choice. I had to do some Jason Bourne shit!“ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Režisér David Leitch v rozhovoru pro Collider řekl, že produkční společnost (v čele s ním a jeho manželkou Kelly McCormick) se původně pokoušela, aby se Kaskadér natáčel ještě předtím, než Ryan Gosling vyrazí natáčet Barbie (2023). „Studio tlačilo na Ryana, posouvali jsme termíny, ale nakonec to nešlo. Teď mi připadá, že to je nejlepší věc, co se nám mohla stát,“ řekl s tím, že zájem o Goslinga po jeho roli Kena v Barbie pomohl při propagaci Kaskadéra. „Ryan a Emily za sebou mají neuvěřitelný rok, a my je oba máme v našem filmu,“ dodal Leitch – Gosling za roli v Barbie i Emily Blunt za Oppenheimera (2023) si vysloužili nominaci na Oscara. (DavePave)
  • Film je voľnou adaptáciou rovnomenného seriálu z 80. rokov, v ktorom hral Lee Majors kaskadéra Colta Seaversa. Seriál bol známy pre svoje akčné scény a humorný podtón. (m.a.t.o.)
  • Kaskadér není první film, kde Ryan Gosling hraje kaskadéra. V menším měřítku si kaskadéra zahrál také ve filmu Drive (2011). (DavidSe)

Související novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

28 let poté nabírá obsazení

28 let poté nabírá obsazení

25.04.2024

Britský režisér Danny Boyle (Sunshine, Trainspotting) to s návratem ke svému dvaadvacet let starému hororovému survivalu 28 dní poté a jeho pokračování 28 týdnů poté opravdu myslí vážně. A co víc –… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama