Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 6

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 6

Recenze (78)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sydny zase Sviní! Svým hereckým neumětelstvím a strašidelným mongoloidním xichtem tentokrát nějaký neambiciózní rádoby horor. Holt obří kozy prostě neuhrají všechno, maximálně tak rychlá zápěstí nezletilých paniců a touhy juvenilních instapičinek se jí vyrovnat, což ale na pomíjivou relativní „popularitu“ na asociálních sítích zřejmě stačí. Každopádně tohle směr prdel nijak zvlášť neposlala, neboť to tam bylo již před obsazením neherců. Jedná se totiž o asi tak milióntý přitrouble nezáživný, sterilní a do sucha vyždímaný Omen / Rosemary plagiát o vyprcání duchem svatým / nesvatým a následném neposqrněném početí pohádkového sp(r)asitele, který párek hrajících čtyřek v průsvitném betmením kombiné nikterak nevytrhl. Leda by měla Sydny přes hlavu igelitku z Tesca nebo tak. Což neměla, takže to bylo místy dost děsivé. Tedy v hororovém slova nesmyslu, jako horor to stálo za vyližmámu. Vyližmámu v docela hezkých katakombách. Tudíž 1,50000014562, ovšem s vypnutým generátorem pásového nevkusu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který možná pohorší církev a věřící ale jako horor, absolutně nefunkční a nudný, diváka udržující pouze slušnou (minimalistickou) technickou stránkou a snaživou Sydney Sweeney, která ale skalním příznivcům nic neukáže. Neposkvrněná nechce být banalitou jako třeba Sestra, ale neznamená, to, že je dobrým filmem. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Neposkvrněná mohla být fakt dobrým hororem s neotřele pojatými kulisami kláštera a hraním si se strachem z reálna. Jenže i přes opravdu dobrý výkon Sydney Sweeney je to takové podivné. Některé motivy nejsou vysvětleny a celý příběh se po vysvětlení dost vyklá. Na druhou stranu si to po celou dobu drží docela fajn atmosféru a i když vyloženě film neděsí, umí mrazit explicitními scénami i tajemnem. Škoda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za mne nakonec úplně v pohodě, finální třetinou si snímek obhájí právo na existenci. Immaculate je ve výsledku ryze béčková blbina, byť se zpočátku tváří, že by mohla mít vyšší ambice. Jakmile jsou karty rozdány a vyloženy, tak se to rozjede docela intenzivně, přičemž v poslední scéně tvůrci zašli trochu dál, než bývá v hollywoodských filmech zvykem, za to palec nahoru. Řemeslně fajn, herecky fajn, lokace fajn. ()

Aargh odpad!

všechny recenze uživatele

Nic se tam neděje, nedrží to temnou atmosféru, twist je nezajímavý, akční finále je vyloženě směšné.  Sweeney je zralá na Zlatou malinu. Jediné, co mě vytrhlo z letargie, byla úplně poslední scéna filmu, resp. její vyznění. Člověk, který tohle napsal a myslel vážně, je absolutní asociální degenerát. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Režisér Mohan v rozhovore porozprával príbeh, v ktorom jeho rodina prestala chodiť do kostola po vypočutí si pro-life kázne; zastával však názor, že zámerom filmu nebolo priniesť nejaké sociálne posolstvo, ktorým by riešil tému potratov. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa uskutočnilo v Ríme a skončilo vo februári 2023. (Arsenal83)
  • Sydney Sweeney prezradila, že jej staré mamy sa objavujú v oboch kostolných scénach: "V oboch scénach v kostole, kde kráčam so sviečkou uličkou, sú v prvých dvoch radoch. A potom v scéne, kde ma korunujú a všetci v zhromaždení spievajú, stoja v prvom rade vedľa Matky predstavenej." (Arsenal83)

Reklama

Reklama