Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 1

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

maddy 

všechny recenze uživatele

Sydney Sweeney môže byť hravo vyhlásená za novodobú scream queen pre dvetisícdvatsiate roky, hlasivky na to má ... už len si zahrať v nejakom skutočne dobrom horore. Immaculate síce nie je horor hodný zatratenia a v spleti podpriemerných kúskov, ktoré tento rok zatiaľ smerovali do kín (Night Swim, Baghead, Imaginary) sa jedná o ten najlepší kúsok, ale to len preto, lebo konkurencia nie je vôbec silná. Inak je to pomerne štandardný horor, u ktorého najviac zamrzí hlavne nevyužítý potenciál a zmätočné uchopenie, kedy sa ten horor miestami tvári ako slasher so značnou dávkou gore, inokedy ako ducharina, chvíľu ako Exorcista a v závere ako variácia na Rosemary's Baby, no nikdy nedostane vlastný ksicht a skôr pôsobí ako sled scén, ktoré niekto pozliepal dohromady a ktoré sa nakoniec dopracujú k nejakému fukčnému a intenzívnemu finále, ale aj to vyvrcholí úplne do prázdna. A presne taký je celý film, pomerne prázdny, aj keď nijako zle natočený. Na zakrvavenú Sidney Sweeney je však príjemný pohľad. CELKOVO: 6/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tomuto snímku bych se chtěla vlastně omluvit, protože jsem k němu byla nejskeptičtější co jsem byla za posledních pár let a vlastně se mu chtěla obloukem vyhnout on mě dokázal naprosto usměrnit svým nepředvídatelným zpracováním a ve finále i scénářem. Samozřejmě jsem opět čekala nějaké to jeptiškovské, klášterní vymítání, kterého mám poslední dobou fakt po krk a věřím, že nejsem jediná. Immaculate ovšem sází na úplně jinou kartu. Nedokážu přesně popsat, v čem mě tak překvapil, ale už jen vizuál a práci s kamerou jsem dokázala ocenit a pak tedy i to, že se příběh točil jinam, než jsem čekala. Film si držel svou skromnost a zvládl mě ničím nenaštvat. Takže není to nic objevného, ale moje pokynutí na znak uznání si docela dobře zasloužil. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které začnou pěkně zostra, ale brzy vystřílí svou nejlepší munici a pak už jen postupně slábnou a skomírají k nijakému závěru. A Immaculate je jejich pravý opak. Zprvu nepříliš záživný a tuctový soft horrůrek z ženského kláštera, s nepříliš důvěryhodnými řádovými sestrami a nepříliš přesvědčivou holčinou v hlavní roli, se postupně rozjede v parádní brakový krvák s parádně brakovou zápletkou, který graduje až k parádně brakovému rozuzlení. No, tedy ke konci v katakombách se napětí i tempo bohužel trochu vytratí, ale poslední scéna vše napraví, haleluja. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Immaculate je prekvapivo ambiciózny film, ktorý sa implicitne vyjadruje napríklad k otázke nechceného tehotenstva alebo všeobecne úlohy ženy v spoločnosti a záverečný záber dáva celkom jasnú odpoveď, čo chcú tvorcovia povedať. Morálka vedy tiež neostane stranou. Bohužiaľ film pri tak krátkej stopáži nedokáže obrazne povedané poriadne dýchať a osobne by som uvítal pokojne o 20 minút viac. Viacero vecí by tak bolo dovysvetlených a pri veľmi slušnej atmosfére mohlo byť aj finále dlhšie. Samozrejme drvivá väčšina súčasného publika rieši horory podľa počtu a intenzity žánrových propriet a málokto sa zamyslí nad tým, že tento žáner nechce len strašiť, ale aj byť alegóriou na rôzne spoločenské problémy a filozofické otázky. 70% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Cecílie nastupuje do kláštera tam se píchne o hřebík , kterým  byl ukřižován Ježíš a díky tomu nějak otěhotní (nevysvětleno jak). Pak ji sledujeme jak se s tím vypořádává  do toho tam zemře jedna jeptiška a  druhá přijde o jazyk. Pokud má některá žena obavy z těhotenství může být v klidu podle režiséra zvládnete ještě v 6 měsíci běhat jak laňka a v 9 měsíci Vás to taky nijak neomezuje , protože můžete umlátit abatyši krucifixem , uškrtit v pohodě chlapa  ,  podpálit  laboratoř či procházet se katakombami (ty poslední tři  věci zvládnete i pokud Vám praskne voda)  . Konec to hodně zachraňuje 40 procent  jsem rád, že mě kino minulo. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Sydney Sweeney prezradila, že jej staré mamy sa objavujú v oboch kostolných scénach: "V oboch scénach v kostole, kde kráčam so sviečkou uličkou, sú v prvých dvoch radoch. A potom v scéne, kde ma korunujú a všetci v zhromaždení spievajú, stoja v prvom rade vedľa Matky predstavenej." (Arsenal83)
  • Mohan uviedol, že mnohé z filmových scén boli inšpirované jeho katolíckou výchovou. (Arsenal83)
  • Sydney Sweeney v rozhovore s Jimmy Fallonom mimo iného rozprávala o tom, ako 16-ročná mala v roku 2014 konkurz pre pôvodnú verziu filmu, no tento projekt sa nikdy nezmaterializoval. Prešlo niekoľko rokov a Sydney nemohla dostať scenár k filmu z hlavy. S pomocou jej agentov skontaktovala scenáristu filmu, zakúpila práva a prepísali scenár, aby jej pasoval ako 25-ročnej. Následne najala režiséra, dodatočných producentov, a taktiež našla ľudí, ktorí financovali tento film, ktorý nakoniec predala štúdiu NEON. Immaculate sa tak stal prvým filmom Sydney Sweeney, na ktorom sa podieľala ako producentka. (drake31)

Reklama

Reklama