Reklama

Reklama

Kickboxer

Trailer 2

Na počátku celého příběhu je mistrovství USA v kickboxu, které koná v Long Beach v Kalifornii. Jedním z favoritů je sebevědomý Eric Sloan, který sráží své soupeře k zemi jako na běžícím pásu. To vše za jásotu diváků a pod obdivným pohledem svého skromného bratra Kurta, pro kterého je Eric velkým vzorem. Když je Eric vyhlášen mistrem světa v kickboxu, rozhodne se vyhrané peníze věnovat na cestu do Thajska, kolébky tohoto bojového umění, kde vyzve na souboj tamějšího mistra - obávaného Tong Poa. Atmosféra zápasu v Thajsku je však úplně jiná než sportovní vášeň na mistrovství v Long Beach. Rozvášněné obecenstvo si žádá krev a Tong Po jim ji hodlá dopřát. S výrazem zabijáka vstoupí do ringu a nejenže několika strašlivými údery srazí Erica k zemi, ale zcela zbytečně a nesportovně ho na celý život zmrzačí. Bezmocný Kurt přísahá, že svého bratra pomstí. Seznámí se se starším thajským zápasníkem a znalcem nejnáročnějšího ze všech stylů kickboxu Xianem Chowem. Přesvědčí ho, aby se stal jeho učitelem a pod jeho vedením pak podstoupí neuvěřitelně tvrdý a bolestivý výcvik. Postupně, po zdolání všech fyzicky i psychicky extrémně obtížných zkoušek se z mladého muže stává skutečný mistr kickboxu, mistr, který se může odvážit vyzvat na souboj zabijáka Tong Poa. V thajském ringu začíná další souboj, tentokrát zcela zjevně souboj na život a na smrt. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (363)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Každý si musí najít svou cestu, kterou dojde vytouženého cíle. Kdo je talentovaný, vytváří kvalitní herecké výkony. Kdo je talentovaný a chytrý, vytváří kvalitní herecké výkony v kvalitních filmech. Kdo talent nemá, pořídí si steroidové tělo, a točí také filmy. Kdo nemá talent, avšak disponuje steroidovým tělem a mladistvou nezkušeností, točí Kickboxera. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"You will fight the ancient way!" Jeden z filmů, na kterých se Van Damme udělal (filmově samozřejmě;). Film sice postupuje podle obehrané šablony (zmrzačený bratr, touha po pomstě, asijský učitel, nalezená láska, tvrdý trénink, souboj se zlotřilým záporákem) ale ve svém oboru (v dospělé kategorii;)) patří rozhodně mezi absolutní špičku. Děj je netradičně zasazen do Thajské džungle, což celému filmu přidává neuvěřitelně na mystice a atraktivnosti. Jean-Claude je tu opravdu drsňák, při tréninku i v soubojích jede naplno a odpustíte mu dokonce i když začne tancovat. Velkým plusem oproti ostatním podobným béčkům je taky perfektní záporák - v dnešní době už kultovní Tong Po. Jeho exotická vizáž do celkového ladění filmu zapadne perfektně a navíc je dostatečně ďábelský a nepostrádá to správné záporácké "charisma". Když ho na začátku filmu vidíte, jak kope holou nohou do sloupu až opadává omítka, "behajů vám z toho až zimomriavky po chrbáte!" ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to řadím mezi top nejlepších Van Dammův filmů. Dobrý trénik,film nabízí pouze jen nějaké ty kopy a pěstní údery,ale dobře udělané. Boje jsou dány v momentu,kdy je třeba,drsný,jeho protivník je pěknej hajzlík. Díky dabingu,který se povedl Van Dammům hlas zní opravdu jako mladého nezkušeného maldíka. Škoda,že dvojka podrazila nohy jedničce tím,že ho nechali v jedničce zabít. HOVADINA!!! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

V detstve to bola u mna velmi oblubena Van Dammeovka, ale dnes to uz tak slavne nevidim. Stale sa mi paci ustredna zapletka, ktora by sa dala zhrnut do vety: prikorie, trening, pomsta. Tento koncept bol pouzity milionkrat v HK kung-fu filmoch. A tie stare kung-fu filmy mam rad dodnes, lebo cast, ktora zabera najviac zo stopaze - trening je v nich napadity a pôsobivy. V tomto filme trening patri medzi najnudnejsie pasaze. Van Damme v nich nic zaujimave nepredvedie a niektore veci, ktore je nuteny predvadzat su doslova k smiechu. Stale dokonale funguje len scena zo stromom, ktory zlomi. Uvodna bitka navnadi na skvelu arenovku, ale potom nasleduje nekonecny az nudny trening, dokial sa film znova nenakopne az vo finale. Co je dost skoda, lebo vsetky postavy funguju na jednotku. Van Damme ako naivny hrdina, Dennis Chan ako charizmaticky mentor, nadherna deva, Haskell V. Anderson III ako sympaticky pomocnik a Michel Qissi ako odporny zaporak. No a bitky mozno v tej dobe patrili k tym lepsim, ale dnes su prinajlepsom len priemerne. Van Damme si tu vystaci s otockou, roznožkou a uderom. Nic viac nepredvedie. Asi si to uvedomoval a tak sa pri tych chvatoch aspon tvari jak keby mu islo o zivot, takze bitky predava skôr cez herecky prejav ako techniky. A celkom mu to zeriem. Horsie je, ze Qissi je ako zaporak hnusny, ale v bitkach nic extra. Pri jednom z jeho mala dialogov: dala mi. Som vyprskol od smiechu. Väcsina dialogov pôsobi dnes uz strasne. Pochvalit musim este pekny 80tkovy soundtrack a lokacie. Takze vysledok je dnes uz len priemerny naivny film so zdlhavym nudnym treningom, ktory by potreboval väcsi pocet bitiek a dynamickejsie tempo. Som velmi zvedavy ako dopadne remake a ako bude Van Damme pôsobit v ulohe mentora. 5/10. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá nejlepší VanDammova bojovka má název Kickboxer. Je to ten film kde Tong Po kope do sloupu až omítka opadává, kde si v rámci tréninku nechá hrdina padat kokosový ořech na báchor a kde zazní památná věta "Mylee mi dala." Dovolil bych si tvrdit že se jedná o takový Jean-Claudeův Diskopříběh. Schválně si poslechněte soundtrack, který je neskutečně nabušený. Roli hlavního protivníka vyfasoval již dříve mnou zmiňovaný Michel Qissi. Jenže ani ten nedokázal zastavit Nack suk cao. Tréninková pasáž opět nadchne. 70% ()

Galerie (104)

Zajímavosti (30)

  • Jako pozadí pro některé z tréninkových scén Kurta (Jean Claude Van Damme) posloužily chrámy Wat Phra Si Sanphet a Wat Ratchaburana, část z trosek Thajského města Ayutthaya. (Lorge)
  • Hoci bol Dennis Alexio skutočným majstrom sveta v kickboxe v poloťažkej a krížovej váhe, opasok, ktorý má vo filme, však nie je modelovaný podľa skutočného opasku. (Arsenal83)
  • Film sa odohráva v Thajsku, avšak s výnimkou častí, ktoré sa odohrávajú v exteriéri (chrámy, ulice a nočný život v Bangkoku, thajská boxerská škola a štadión), sa zvyšok natočil v Hongkongu, dom majstra Xiana bol postavený v Sai Kung, v štúdiu filmovej spoločnosti Shing Fung. (beso74)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Reklama

Reklama