Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý majster sveta v kickboxe Eric Sloan (Darren Shahlavi) dostal ponuku, ktorá sa neodmieta: za 400 tisíc dolárov zápasiť v Thajsku s miestnym šampiónom v thajskom boxe Tong Pom (Dave Bautista). Ponuku príjme, no netuší, že zápas skončí horšie ako predpokladal - jeho smťou. Ericov mladší brat Kurt (Alain Moussi) túži po pomste a po nevydarenom atentáte na Tong Poa vyhľadá uznávaného majstra bojových umení Duranda (Jean-Claude Van Damme), aby ho pripravil na súboj, v ktorom bude môcť vraha svojho brata poraziť čestne a férovo. (m.a.t.o.)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Souboje nebyly špatný,ale ten příběh byl opravdu hloupej.Neříkám,že původní Kickboxer bylo něco extra,ale rozhodně měl lepší choreografii soubojů a nebyl ten děj tak neskutečně přeplácanej.Prostě nový Kickboxer je krok zpět a nezachránili to ani van Damme s Bautistou. A závěrečný souboj?To byla tragédie největší. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Kurt Sloane (Alain Moussi) přijíždí do Thajska, aby zhlédl zápas svého bratra Erica (Darren Shahlavi) s místním šampionem Tong Po (David Bautista). Eric při souboji umírá a Kurt se pod vedením Duranda (Jean-Claude Van Damme) připravuje na odvetu... Ve filmu má skryté cameo Michel Qissi, který Durandovi skrz mříže své cely řekne: "Hey, forgot about me?" / "Hej, nezapoměl jsi na mě?" JCVD je v několika scénách předabován (mluví svým hlasem a najednou ne) a to kazí jinak dobrou technickou stránku. Georges St-Pierre (Kavi) se objeví pouze v menší roli, ale několik úderů s ním vymění jak Moussi tak Van Damme. I Alain Moussi se v Thajsku dočkal svojí akční scény se slony. Koordinátora kaskadérů a bojovou choreografii dělal Larnell Stovall. Na plakátu mohla klidně být Sara Malakul Lane (Liu), protože má zajímavější roli jak Gina Carano (Marcia). Eric Sloane je poslední rolí, kterou ztvárnil zesnulý Darren Shahlavi 1972-2015. THE PRODUCERS WISH TO ACKNOWLEDGE THE PASSING OF DARREN SHAHLAVI WHOSE TALENT AND HARD WORK WILL BE MISSED. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kdyby Jean-Claude začal remakovat všechny svoje (tehdy fajn) kousky vzniklé do poloviny devadesátých let, měl by na pár let vystaráno. Jen o divákův zdravotní stav by se nemohl zajímat. Což ostatně už řadu let nedělá. John Stockwell je rutinér, ale JCVD za takové režiséry může být jenom rád. Samozřejmě tvůrci těží výhradně z toho, že se Van Damme vrací ke svému ikonickému kousku, ač je odhozený na druhou kolej. Kamera neuhýbá, celé je to poměrně přehledné a solidně natočené, jenže tyhle kousky prostě patří do osmdesátých let. Stockwell moc dobře ví, jak mizerný má scénář, drží se však pravidel žánru a pohybuje se přesně na té hraně, kdy mu divák ještě leccos zbaští. Škoda, že se většinou tváří smrtelně vážně. Od prvních minut je jasné, že producentské zadání znělo „máš Bautistu, Van Damme přitáhne diváky, oba umí mlátit lidi, takže to natoč.“ Představí se pochopitelně velkej brácha Kurt Sloane, který má v Thajsku své sny. Jeho brácha Eric ovšem záhy sleduje, jak je místním zákeřným šampionem Tong Poem smrtelně zraněn, a začne trénovat na velkou pomstu. Oním trenérem je tvář původního legendárního béčka. Někdo si prostě chtěl nahrabat na kdysi atraktivní značce. Nic víc, nic míň. Jean-Claude na jeho poměry velmi solidní. Ty tři hvězdy jsou samozřejmě sakra dietní. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Van Damma opravdu už nechápu. Kdysi zničili kult prvního Kickboxera naprosto debilní pokračování, kde nechali postavu Kurta zavraždit protože se jim na to Jean vysral a o dekádu později si sám Van Damme zabije šanci to všechno napravit. Kickboxer z roku 1989 je vůbec můj nejoblíbenější film s Van Dammem, skvělá atmosféra 80.let, výtečná choreografie, přehledné akční scény, fantastický Hertzogův soundtrack a Michel Qissi jako démonický Tong Po. Prostě nesmrtelná klasika VHSesek našeho dětství, kult, parádní akční béčko a nový Kickboxer je naprostý brak, scénářem vesměs kopírující vesměs se snažící o něco nového, ale bez švihu, s naprosto tragickým tvůrčím týmem a nulovým zapálením. Souboje sou strašný, hudba jak z déčkovýho porna, logika naprostá nula, idiotské chování postav (hlavně té policajtky a vůbec všech těch podivných rádoby fízlů.) Braková kamera a stupidní dialogy. Van Damme sice kope docela slušně, ale co tam dělá, proč tam vůbec je...to je věc druhá, navíc je v půlce scén předabovaný bůh ví proč nějakým mutantem. Prohra a bolestivá snad až na dvě nebo tři slušný bitky a finální likvidaci té nepohyblivé opice Bautisty, který nemá na Qissiho ani omylem. Všechno prostě špatně. Atmosféra neexistuje, nic, akčňáky z osmdesátejch a devadesátejch měly prostě šmrnc, tohle bylo k zblití. Přitom stačilo najít lepšího režiséra a netočit to jako remake, ale jako pokračování které ignoruje všechny díly po jedničce a Van Damma prostě v ústřední roli, místo toho jde bokem a mentoruje Sashu Mitchella s Dawnovým syndromem a hereckým nadáním larvy. Zklamání na celé čáře a a děsim se druhého dílu, i když trailer vypadá docela nadějně...jenže u Van Damma mi už ta naděje nějak dochází. Každou hozenou pomocnou ruku totiž použije aby si s ní vytřel prdel bez papíru a spláchne jí do hajzlu.30%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velký a zásadní problém filmu se projeví už na samém začátku - Bautistův Tong Po je vlastně docela sympaťák. Což je dost průser. Jinak to je hrozný čajíček, podivně ospalý a uondaný až na tři světlé body - JCVD krade hlavnímu hrdinovi i všem ostatním film pro sebe, sorry, ale fandíte prostě Tong Poovi, předtitulkový vtípek s legendárním tanečkem. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • V roli Kurta Sloana (Alain Moussi) se měl objevit britský herec Darren Shahlavi, bohužel zemřel ještě před začátkem natáčení ve spánku na předávkování léky. (korbitch22)
  • Jako bojový choreograf na filmu pracoval Larnell Stovall. Kredit koordinátor kaskadérů s ním sdílí Supoj Khaowwong. (Rominator)
  • Vo filme si vedľajšie úlohy zahrali hneď traja bývalí šampióni MMA najprestížnejšieho organizácie UFC: Fabricio Werdum, Cain Velasquez a Georges St-Pierre. (Patrik200s)

Reklama

Reklama