Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (272)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Strážce má potenciál být solidní žánrovkou, ale plusové body sráží jednak trochu méně záživnější první hodina (což by zas až tolik nevadilo, vyloženě nuda tam nebyla), ale druhak, a to hlavně, velká naivita v druhé půlce. Nejdřív ta úsměvná neschopnost střelit svého mentora/bývalého kamaráda a pak ten okamžitý návrat do služby, odbourání nedůvěry, sproštění obvinění...no to si tvůrci představují jak Hurvínek válku. Takže z nadějného filmu zůstává jen průměr (pohádkový konec ho ještě trochu sráží). Ale herci a některé vychytávky tajné služby určitě stojí za zhlédnutí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Douglas se snad jako kravaťák už narodil. Nikdy bych nevěřil, že může být v jeho podání zvláštní agent tajné služby tak cool frajer. Takhle dobře zahraná špionážní role tu nebyla už pěkných pár let. Bohužel forma Michaela Douglase je na snímku pravděpodobně to nejlepší. Začátek je velice slušný a i bez struhjících a drahých akčních scén se jedná o velmi svižný a vcelku chytrý thriller. Bohužel ke konci je již v podstatě všechno vyřčeno a jasná situace se tak žene do akční záhuby. Konec je pak vyloženě hloupý a celý film tak de facto sráží do průměru. Nicméně nestraný náhled do praktik tajných služeb je leckdy překvapivě působivý a příjemně se na snímek kouká. Civilní herecké výkony všech zúčastněných nepřekvapí. Dvojka Sutherland, Douglas je neskutečně cool. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl jak funguje Tajná služba a jak dokáže chránit prezidenta. Když jsem viděl jaké zabezpečení musí mít atentátníci, vzdal jsem se myšlenky atentátu na Klause. Douglas zahrál v tomto filmu dobře. Na druhou stranu bych ho chtěl vidět, jak by dokázal zahrát, že milujie Livii Klausovou. To by totiž byl výkon na Oscara. Tenhle film sice na Oscara není, ale pro slušný tempo, dobrý napětí, přijatelnou akci si ty čtyři hvězdičky zaslouží. ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Ale nebylo to tak špatný, první půlka dobrá, konec tuctový, ale nemyslím, že pokažený. Velkým plusem moji dva oblíbenci, i když Kief se tu nemůže předvést tak, jak ve dvacetčtyřce. Pár akčních scén řekl bych z filmařského hlediska originálně pojatých, zejména zajímavý roztříštěný sound zaujal. Ale na druhý straně - jako akční polechtání ve chvíli volného času se to tak právě vyrovná dvěma dílům dvacetčtyřky... a ta má takovýchhle dvoudílů momentálně na kontě už 60! Takže jen za lepší tři...Dodatek: Tak jsem si pustil jen tak pro osvěžení 24 hodin, Ti z nás, kteří vidí první část Strážce jako dobře udělanou a neviděli tenhle seriál, by si ho neměli nechat ujít... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemný thriller(ek), který jakoby přišel z úplně jiné doby - z doby někdy kolem roku 1980, kdy mohl jeho námět být ještě neokoukaný a svěží. To je totiž největší nevýhoda Strážce - všechno, co ukazuje, jsme už někde viděli. Řemeslně je ale zvládnutý dobře a podívanou z něj dělají hlavně skvělí herci. Nadprůměr. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně atentátu na Ronalda Reagana jsou použity reálné dobové záběry, v nichž agenti chrání prezidenta vlastními těly. (Siriuss)
  • Na návrzích kostýmů pro první dámu (Kim Basinger) spolupracoval dvorní stylista Jackie Kennedyové Oleg Cassini. (Agatha)

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama