Reklama

Reklama

Tráva

(seriál)
Trailer
USA, (2005–2012), 44 h 12 min (Minutáž: 26 min)

Tvůrci:

Jenji Kohan

Hrají:

Mary-Louise Parker, Hunter Parrish, Alexander Gould, Kevin Nealon, Justin Kirk, Elizabeth Perkins, Allie Grant, Andy Milder, Tonye Patano, Romany Malco (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(102)

Obsahy(1)

Americký komediálně laděný seriál vypráví o osamělé matce Nancy Botwinové, která po manželově smrti začne pokoutně prodávat marihuanu, aby uživila rodinu. A přitom nakoukne do lecjakých tajemství skrývajících se za domovními dveřmi sousedů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (295)

fmash 

všechny recenze uživatele

Mrs. Botwin, vdova z jednoho amerického „lepšího satelitního městečka“, prodává „jen“ lehké drogy, její život se ale postupně komplikuje nejen v rovině rodinné, ale i v té obchodní. Trávu sice podle tohoto komediálního seriálu kouří každý, ale každý druhý ji také prodává a to přináší komplikace. Dost pokrytecká, přesto líbivá a docela vtipná série, která potěší a rozhodně předčí takové skvosty, jako jsou Zoufalé manželky. Jedna sezóna mi stačila, druhou už vidět nemusím. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Otravné ztvárnění maloměšťácké představy o měkkých drogách. Jejich disrtibuce je v pohodě, pokud se jí zabývá chudák mamina, co jinak nic neumí a je neschopná (kráva). Ale bacha, nebude ji přece prodávat nezletilcům, to se nedělá. Dospělí si s drogou poradí, ti jsou zodpovědní. Obecně si ten seriál hraje na to, jak je kolem drog a vztahů cool s tunou hlášek, ale ve skutečnosti zůstavá zkostnatělý a povrchní s černbílými postavami. Naprostý opak Breaking Bad. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Jako tradičně, i Trávě jsem se bránil, ale jednou má vůle povolila a já se pod záminkou setkání s kamarádem rozhodl jeden díl přetrpět. Nakonec proběhly rovnou čtyři a teď jsem u čtvrté řády a stále jsem překvapen jak tvůrci šikovně udržují mou chuť na další pokračování živou. Čtvrtá řada ale zatím mírným zklamáním. Původní náboj se vytrácí a seriál se zbytečně zamotává a komplikuje. Navíc zmizely oblíbené postavy. Ať žije Tráva. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Vykašlite sa na morálku a strach. Síce si spôsobíte občas malé a občas celkom veľké problémy, ale dosť často si budete skvelo užívať život za hranicou zákona. A ako bonus sa Vám podarí nahliadnuť do 13. komnaty Vašich susedov. Tak presne o tomto je tento seriál. Je silno návykový, dokáže pomôcť od každodenných starostí, je to jednoducho TRÁVA. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem z tohoto seriálku opravdu nadšen...zakladní podstata je celkem klasická, ale dealerství osamnělé mamky je zajímavě milé téma, trocha černého humoru neuškodí a celkově bych řekl, že se tvůrci snažili přijít s originálními nápady a nečekanými zvraty. Takže určitě palec nahoru. Po 3 sezónách jsem stále hodně spokojený. Ve druhé se z milého seriálu stala opravdová bomba s vytříbeným humorem a tlakem na zvědavost diváka. Ve (pro mě obecně) zlomové třetí sérii si seriál udržel svou kvalitu a nepřestává v tom, co mu šlo nejlépe a čím si získal diváka. Možná už na můj vkus tvůrci trochu moc zamotávají zamotané a některé postavy neustále mění postoje i přístup. Celkově bych ale mohl říct "I'm addicted to Weeds". U čtvrté řady už trochu klesá kvalita, ale finále je opět napínavé jako trenky a myslím, že nejsem sám, kdo se nemůže dočkat další série. V té, páté, už je však propad kvality i zábavnosti hodně velký - postavy jsou vyčerpané a příběh i dějové zvraty ztratily kouzlo. Snižuju hodnocení a myslím, že je na čase se seriálem skončit. ()

Galerie (589)

Zajímavosti (26)

  • Rodina Botwinových jsou židé. Shane (Alexander Gould) je ve skutečnosti judaista. (zuza99)
  • Tři z hlavních herců mají narozeniny ve stejný den, 18. listopadu. Jsou jimi Elizabeth Perkins (Celia), Kevin Nealon (Doug) a Romany Malco (Conrad). (Tom Riddle)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama