Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zdá se, že v dnešním světě chce být slavný úplně každý. A díky celosvětovému fenoménu reality show se jím také doslova každý může stát. Režisér filmů Prci, prci, prcičky a Jak na věc uvádí film Hledáme Ydol v hlavní roli s Hughem Grantem, který jako Martin Tweed - zahořklý a sebestředný moderátor nesmírně populárního televizního programu Hledáme Ydol předvádí skvělý výkon. Tweed, který sám sebe nemůže vystát, uvádí na scénu velmi různorodé soutěžící. Je mezi nimi jižanská kráska Sally (Mandy Moore), sladká a svůdná před okem kamery, ale úplně jiná ve skutečnosti nebo Omer, neprůbojný soutěžící se zálibou v muzikálových melodiích. Finálová noc začíná, do křesla zvláštního porotce usedá prezident Spojených států a pódium zažije výbušnou show, na kterou národ nikdy nezapomene. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Hledáme Ydol je bezesrandy otřesným filmem.To,že neni ani trochu zábavný a že většina jinak skvělých herců tu ze sebe dělá totální idioty,to by se možná dalo ještě kousnout,ale že mě bude doslova urážet svou tupostí,hloupostí a neuvěřitelnou naivitou,to vážně nekoušu.Celé je to jeden velký praštěný blábol,kde jakákoliv inteligentní dějová linie dostala dovolenou,za celý film neni jediná zábavná situace,scéna či alespoň dialog,Dennis Quaid tu hraje nejtupějšího a nejotravnějšího prezidenta všech dob,Hugh Grant musel dostat hodně mizerný honorář,neboť se svou rolí doslova pronudil,Mandy Moore byla hnusná jak flusanec na zdi,prostě peklo.A závěrečné finále je pak už jen totální urážkou všeho,co se dá vůbec snést.Možná,že tímto projektem chtěli autoři říct naprosto něco jiného,možná že to bylo myšleno jako satira,možná to měla být i kritika,ale já v Hledáme Ydol prostě objevil jen velký smrdutý hovno.Paul Weitz prostě natočil šíleně nudnou ptákovinu,ve které jsem nenašel jeden jediný klad či pozitivum.Bída a utrpení! ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Pokus o cynický pohled na vše, co hýbe americkým světem. Celý příběh je jaksi nesoudržný a působí spíše jako směs střípků všehochuti. Některé postavy měly být možná vtipné, ale místo toho jsou zoufale trapné a neživotné (zářivým příkladem za všechny je teroristův teplý bratranec). Linie s pomateným prezidentem působí po celou dobu hrozně nepatřičně, alespoň že to trochu zachránil ten závěr. Příběh zpěváka-teroristy je taky podivný, ale částečně určitě zaujme. Film jako celek tedy moc nefunguje, humor neoslovuje, závěrečné finále ale celkový dojem trochu vytahuje. ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Kazdy zna soutez zvanou SuperStar, v jinych zemich pod jmenem Idol. Tohle je film o teto soutezi, zadny dokument, ale klasicka americka komedie berouci si na paskal jak poradatele, tak samotne ucinkujici. Necekejte neco noveho, je to klasicka komedialni skola 90. let, nekterym scenam se zasmejete, ale ze byste se aspon pulku filmu valeli smichy po zemi, to nehrozi. Vtipy jsou jednoduche a zrejme ty nejlepsi patri samotnemu prezidentu USA, ktery je svyma grimasama az napadne podobny Bushi Jr. V roli poradatele se objevi Hugh Grant, v roli radoby budouci zpevacky Mandy Moore (je to ve tvari sakra hezka holka), dale jeste uvidime Kevina Kleina. Dal bych 2*, ale ma to celkem prekvapivy konec a prezidentovy grimasy a la Bush jsou skvele, takze 3* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jsou chvíle, kdy od filmu očekávám jen velmi málo, a je přímo tragické, když dostanu ještě méně. American Dreamz je přesně takovým snímkem. Absolutně netuším, jak je možné, že se zde vyskytuje tolik známých jmen. Kecám, je mi to jasné. Scénář byl po celou dobu jedním velkým špatným, obsahoval humor, kterému se mi nechtělo smát, a jak příběh (he, he... příběh...), tak postavy mi byly od počátku do konce úplně ukradené. Byl to typ filmu, jež by raději neměl opustit území Spojených států, protože právě tam by mohl najít větší množství fanoušků. Hvězdička hlavně za masky, bo Willem Dafoe:-) / Poučení: Bez kvalitního scénáře nemají ani známí herci co předvést. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Slabší kousek Paula Weize, ale přesto stojí za vidění. Připadne mi docela odvážné si dělat v dnešní době srandu z teroristů. Weitz si naštěstí z obou stran. V tomhle filmu jsou snad téměř všichni pitomečkové. A to je problém číslo jedna. Narozdíl od Jak na věc, zde se setkáte pouze s chabými náčrty postav, čemuž odpovídají i mizerné herecké výkony všech přítomných, včetně mého oblíbeného Granta. Ten v podstatě "hraje" ZASE totéž - namistrovaného frajírka. Humor také není nijak závratně dobrý, srandovní je spíš samotná story, která je dosti šílené a svým způsobem originální. I když se nedá říct, že bych se nějak zvlášť královsky bavil, tak jsem se ani na chvíli nenudil. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Scénárista a režisér Paul Weitz tvrdí, že scénář k tomuto filmu začal psát dříve, než viděl jeden jediný díl soutěže American Idol. (HappySmile)
  • Mandy Moore byla jediná herečka, kterou chtěl režisér Paul Weitz obsadit do role Sally Kendoo. (HappySmile)

Reklama

Reklama