Reklama

Reklama

Pátek třináctého 8

  • Česko Pátek třináctého 8: Jason na Manhattanu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po pekelném duelu s telekinetičkou Tinou v předchozím díle leží Jason pohřbený pod troskami mola na dně Křišťálového jezera. Zde jej vzkřísí elektrický výboj z porušeného kabelu a on se vydává dolů po řece hledat novou krev. Nalézá ji na výletní lodi Lazarus vezoucí třídu čerstvých maturantů na exkurzi do New Yorku, kam z nich nakonec díky jeho intervenci dorazí jen hrstka. Zbylí študáci se mu musí postavit v manhattanských docích, v metru, na Times Square i v kanalizačních tunelech pod Manhattanem. Osmé pokračování kultovní slasherové série 80. let v režii televizáka Roba Heddena. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Nach 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní sešup o třídu dolu. Jason už nevypadá tak skvěle jako v sedmém dílu, který považuji za vrchol jeho vzhledu. Není to tak napínavé jako předchozí části. Smrti tak nápadité jako v uplynulých dílech. A ostatní postavy samozřejmě nejsou nijak zajímavé. Nelogičnost přítomná u ostatních filmů je už zde za hranou céčkovosti, takže mé doporučení zní vyhnout se osmé části obloukem. Bohužel. Na hranici jedné až dvou hvězd. 45% ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Tahle série měla končit 4.dílem, který byl svým způsobem skvělý. Tudíž si dovoluji nesouhlasit s Pomem :-) Ale každýmu se nemůže líbit vše, že? K tomuto patladílu se snad raději vyjadřovat nebudu, protože by mi mohlo opět uklouznout pár sprostých slov. A protože se tohoto hnusného návyku snažím kurva zbavit, tak velice krátce. Je to kombinace Dobrodružství Poseidonu, Lodi duchů a trochu toho Pátku třináctého. Děs a hrůza! ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

První polovina na lodi celkem ušla a víceméně by se dalo říct, že vcelku uspokojivě navazovala na předchozí díly série, ale Jasonovo řádění v Manhattanu na sobě dalo znát, že náš milý psychopat měl radši dál pobíhat po lesích v okolí Crystal Lake. Druhá půlka totiž absolutně postrádala spád a jediné co na ní jde ještě ocenit je vtipná scénka Jasonova setkání s hokejovým bilboardem:). Změna prostředí, i když to je vcelku zajímavý nápad a dal se pojmout mnohem lépe, se dvakrát nepovedla. A jen tak mimochodem – obyvatelé New Yorku jsou nejspíš pořádná bandička flegmatiků. Jak jinak si vysvětlit, že je přítomnost oslizlého maskovaného maniaka v nejmenším nevyvádí z míry:). ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Určitý potenciál nad tím visel. Na lodi to mohla být slušná vyvražďovačka. Celé se to však zvrhlo v něco slovy nepopsatelného. Přál jsem si, aby všichni co nejdříve zdechli a tenhle debilní díl co nejdříve skončil. Hrozná nuda. Jeden z nejhorších filmů, co jsem kdy viděl a do téhle doby vůbec najhorší Pátek třináctého. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jason má opravdu úžasné schopnosti. Na to, že už tři díly pěkně hnije, asi vůbec nesmrdí. Dokonce oproti předchozímu dílu, kde byl skoro olezlá kostra, mu na těle přibylo dost tkáně, asi regenerace. Potom už jen takové drobnosti jako neprůstřelnost, nehořlavost, teleportace, mistrovské ovládání chladných zbraní. Jason nemá rád feťáky, motorkáře, psychicky narušené teenegery, táboření, koupání (ale to jen někdy, jak se to hodí scénáristovi), disco hudbu a předmanželský sex. A takovýhle namakaný maník, kterého by nemrtví X-Meni určitě hned brali mezi sebe, dostane takovouhle podprůměrnou hororovou sérii. Jo, a v tomhle dílu dokonce Jason řekne jednu větu. Má opravdu hluboký a sytý hlas. No a ještě k tomu koupání. To snad v tomhle díle byl scénárista na fetu, nebo jak si mám vysvětlit, že Jason je skoro půlku filmu ve vodě a vůbec mu to nevadí a na konci... (nebudu spoilerovat, ale je to totální příklad scenáristovy demence, a proto si tento díl nezaslouží víc než jednu *). ()

Galerie (58)

Zajímavosti (17)

  • Osmý díl a zároveň poslední, který distribuovala společnost Paramount Pictures, byl s rozpočtem 5 000 000 amerických dolarů nejdražším dosavadním filmem série. S celosvětovým výdělkem, blížícím se 15 milionům amerických dolarů, se ve své době paradoxně stal i nejméně úspěšným pokračováním. (Stocki)
  • Režisér Rob Hedden obsadil do role servírky svoji sestru Peggy Hedden. (Stocki)
  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný vo Fínsku. (Paldiny)

Reklama

Reklama