Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (633)

Botič 

všechny recenze uživatele

Davidovi Gordon Greenovi se úplně nepodařilo vybalancovat vztah Laurie s dcerou a její vnučkou. Tahle dramatická linie místy působí odfláknutě a zkratkovitě, díky čemuž samotné finále nevyzní tak osudově, jak by mělo. Pořád je to ale poměrně důstojně natočená pocta a zakončení čtyřicet let starého příběhu. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Očakávaná nostalgia sa veru nekonala a dejová línia Laurie Strode je postavená tak trochu na hlavu. Svoj život obetovala tomu, aby naučila svoju dcéru brániť sa pred zlom/Michaelom a nakoniec sa ani jedna z postáv nespráva v akcii racionálne. Michael navyše pri vraždení nepoužíva žiaden špecifický kľúč, pričom sa prapodivnou náhodou zameria práve na okolie Laurinej vnučky a k Laurinmu domu sa dostane úplnou zhodou náhod. Samotný Myers je síce v boji oproti každému výsostne OP, ale chýba mu akýkoľvek náznak stratégie, a tak sa len náhodne potuľuje vraždí, pričom úplnou náhodou zväčša narazí na väčšinu hlavných postáv. Všetky tieto logické kiksy mi nedovolili užiť si nový Halloween naplno. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MICHAEL MYERS NA SVOBODĚ S BANDOU CVOKŮ V HADDONFIELDU NA HALLOWEENSKOU NOC? TO VYPADÁ NA POŘÁDNEJ CIRKUS...“ /// Dneska už to není nic moc, vytasit se se strašením až kolem 30tý minuty. Minulost na mě dejchá nejen budováním příběhu. Legenda Michael Myers, Jamie Lee Curtis, cejtit (i slyšet) je John Carpenter … Pak taky to kreténský chování, po kterým si prostě všichni zasloužej umřít. Nemá smysl očekávat něco hlubšího – kromě zářezů. Chováním postav jsme zpátky v 80tkách, neosvěží to ani špetka humoru (a přitom by se sem vešla nějaká hláška typu“ Co se děje?“ „Nic, jen si se právě stala vdovou…“). Nějak mě to nenadchlo a dávat hvězdy jen kvůli nostalgii… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Blíží se noc duchů a já nevím, jakou vzít masku. 2.) Mám strach z penzistů. 3.) Thx za titule „mindhunter29“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Dravec nechce umřít, dokud nepokoří svojí kořist. Ale to samé platí o kořisti. David Gordon Green vyřezal a pečlivě nasvítil důstojnou poctu nepřekonatelnému originálu, které mocně brousí ostří famózní soundtrack dokazující, že podobně jako Michael ani Johnovi tunes z osmdesátých nestárnou. Atmosféra je hutná, homage elegantní, kamerové jízdy hladké, lekačky ne úplně invenční, ale atmosféra řízná... nevidím důvod proč se nenechat zas jednou naporcovat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1979 natočil americký filmár John Carpenter snímok "Halloween". Stvoril horrorovú legendu. Vdýchol život Michaelovi Myersovi. Odvtedy bolo vyprodukovaných viacero titulov, v ktorých sa objavil tento chladnokrvný, psychopatický vrah. Videl som ich všetky. Niektoré ma bavili viac, iné menej. No zatiaľ posledný Michaelov príbeh, ktorý v roku 2018 zrežíroval David Gordon Green, ma vskutku pohladil po mojej zvrátenej horrorovej duši. Je to surová chuťovka, ktorá vzdáva podctu pôvodnému kultovému snímku. Dokonalá halloweenská atmosféra, skvelý carpentrovský soundtrack a starý dobrý Michael Myers vo výbornej forme. Ak som dobre počítal, tak na svojej vražednej púti Haddenfieldom zamordoval trinásť ľudí. Bol to parádny masaker. Michael mi po dlhom čase zasa urobil radosť. ***** ()

Galerie (47)

Zajímavosti (32)

  • Režisér John Carpenter se rovněž podílel na scénáři, zaštítil film finančně a se svým synem Cody Carpenterem složil soundtrack. (ČSFD)
  • Film vydělal 253 milionů amerických dolarů, což jej v roce 2018 učinilo nejúspěšnějším dílem série i nejúspěšnějším slasherem vůbec. (Duoscop)
  • Keď sa Allyson (Andi Matichak) na začiatku prechádza so svojimi priateľmi, Dave (Miles Robbins) hovorí, že jej rodina by mala na Halloween postaviť vianočný stromček. Keď Laurie (Jamie Lee Curtis) a polícia prídu na halloweensku noc do domu jej dcéry, aby ich odviedli do bezpečia, Karen (Judy Greer) má na sebe vianočný sveter. (Zeker)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama