Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Slasher 

všechny recenze uživatele

V rámci dosavadní série celkem slabý díl. Místo aby po vzoru 1., 2. a 4. Halloweenu budoval atmosféru, soustředí se na nadpřirozené vlastnosti hlavní hrdinky, která je od posledního setkání s Michaelem sice němá, ale na druhou stranu je s ním v telepatickém kontaktu(!) Prostě mi v souvislosti s Halloweenem vadí jakýkoliv nadpřirozený prvek, stejně tak dítě (i když celkem nadané) v hlavní roli. Donald Pleasence je ještě více bláznivý dědek než dříve, tomu se nic vytýkat nedá. Filmu podráží nohy i zdánlivé drobnosti... například pár nedomyšleností, nebo Michael pronásledující svojí oběť autem - v lese:D Ale nakonec, přes všechny předešlé zápory to není v celku tak špatný film - 4/10. (jo a P.S.; konec je narozdíl od - ještě proti mému očekávání celkem dobře vymyšlenému začátku - naprosto debilní) (historie série) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V předešlé části udělali policisté z Michaela cedník, ale to mu nebrání nic v tom, aby se po nutné resuscitaci vrátil o rok později a další halloweenský svátek oslavil v kruhu rodinném. Mezi ním a Jamie navíc vzniká telepatické pouto, čehož využívá starý známý, ale už hodně poblázněný, doktor Loomis. Pětka je vůbec nějaká zvláštní: Michael se tu často prohání autem a do toho se tu nepochopitelně objevuje postava Muže v černém, který v závěru vystřílí celou policejní stanici. Ale i přesto je to pořád zábava. Myers tu vykuchá 10 lidí plus jednoho psa, a ve dvou momentech divákovi hodně zatápí: samozřejmě mám na mysli číhanou ve stodole a útěk Jamie před strýčkem skrz šachtu. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Pátý díl se mi líbil mnohem více než čtvrtý. Je tu více mrtvol a pár dobrýh okamžiků. Malá Jamie jako novej Michael. Mám namysli ten okamžik,kdy pobodá svoji macechu. Michael konečně dostane svůj znak na předloktí,který je poté hodně významný v šestém naprosto v špatném díle. Znak se objeví i v domě za doktorem Loomisem. Mrtvol je tu dost,Michael shodí na chvíli masku. Taky mě štve kdo byl ten tajemnej,kdo vysvobodil Michaela z toho vězení,ale asi bude patři k těm knězům co pronásledují v šestém díle. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Bohužel je to tak, že každy díl této ságy je kousek po kousku horší a horší, a tady u toho mi už hodnocení sjelo o dvě hvězdy dolů. Z celého filmu mi nejvíce uvízla hlavě malá Jamie a jeji "Tiiiinooo, Tiiinoo, neee, Tiinooo". Chyba českého dabingu, můžu si za to sama... Dále mě velice znepokojuje to, že z brutálního, vraždícího a nemyslícího monstra, udělali cosi, co dokáže nad tím, co dělá i přemýšlet. Nejvíce mě dostalo to, když Michael zabil toho divnýho, namyšlenýho týpka, co si furt jenom leštil lak na svým autě, ale před tím, než se do něj pustil, tak mu poškrábal lak na autě. To by starý dobrý Michael Myers nikdy neudělal. Ten by ho prostě rovnou rozsekal.. A vůbec se mi nelíbilo to nějaký rodinné napojení. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem u předchozího dílu napsal, že mé hodnocení bylo mezi třemi a čtyřmi hvězdami a že mi ten díl nepřišel vyloženě špatný, tady musím napsat, že jsem měl poměrně jednoduché rozhodování. Halloween 5 je totiž nudný díl, který dokazuje, jak tvůrci chtěli mermomocí udržet tuto sérii "na živu" a tak zapojili telekinezi, která ale staví Michaela do úplně nové roviny, která se mi moc nelíbí. Navíc se zde nachází docela laciný cliffhanger s mužem v černém, jehož identita se odhalí až v dalším díle. Zkrátka a dobře, jenom proto, že už jsem viděl i pokračování dávám mírnější hodnocení. 40 %. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Když Mikey (Jonathan Chapin) leští své auto, je v čase 34:29 vidět v jeho zrcátku kameraman. (Amras)
  • Oblečení "muže v černém" je odkazem na Johnnyho Cashe. Hvězda americké country s oblibou nosila černý kabát a kovbojské boty. (Fenk)

Reklama

Reklama